In sfarsit, un demers oficial: Primăria a întemeiat Fundaţia Iaşi - Capitală Culturală Europeană
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

In sfarsit, un demers oficial: Primăria a întemeiat Fundaţia Iaşi - Capitală Culturală Europeană

GALERIE
iasi
  • iasi
- +

Asta înseamnă practic asumarea oficială de către Primărie a candidaturii oraşului.

Primăria îşi asumă oficial candidatura municipiului pentru obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană. Municipalitatea a înfiinţat «Fundaţia Iaşi - Capitală Culturală Europeană», care va avea ca prim scop obţinerea acestui statut şi respectarea tuturor demersurilor pentru depunerea candidaturii.

Obiectivul va fi să promoveze cultura din Iaşi, să caute specialişti şi să organizeze evenimente culturale, de strângere de fonduri, de marketing şi de lobby. Membrii Fundaţiei vor trebuie să iniţieze şi să implementeze proiecte culturale care să crească vizibilitatea oraşului pentru a a se plia pe cerinţele Comisiei Europene. Pentru a duce la îndeplinire obiectivele, Fundaţia va căuta sponsori şi parteneri privaţi, precum şi fonduri euorpene. „Considerăm nu numai dezirabilă, ci absolut necesară intrarea în competiţia de obţinere a titlului de Capitală Culturală Europeană, şansă care ar propulsa Iaşul în topul oraşelor cu cea mai mare vizibilitate din Europa şi care ar anima viaţa culturală, economică şi socială într-un mod fără precedent. Având în vedere necesitatea intensificării şi instituţionalizării demersului de a accede la titlul şi de a crea o structură dinamică, cu un scop ţintit asupra îndeplinirii criteriilor de evaluare, considerăm constituirea Fundaţiei Iaşi - Capitală Culturală Europeană un prim pas important în efortul susţinut care trebuie să însoţească întregul proces“, au transmis reprezentanţii Primăriei. Fundaţia va fi formată dintr-o Adunare Generală a membrilor, care este formată din toţi membri simpatizanţi, activi şi onorifici, precum şi dintr-un Consiliu Director, care este organul de conducere executiv. Acesta va fi condus de un preşedinte, care va fi primarul Gheorghe Nichita, şi doi vicepreşedinţi. Aceştia sunt istoricul Florin Cîntic şi Cosmin Coman, şeful Direcţiei de Dezvoltare şi Proiecte Europene din cadrul Primăriei. Consiliul director va mai fi format din patru membri care au fost aleşi din rândul consilierilor locali. Aceştia sunt Camelia Gravilă (PNL), Simona Elena Vrânceanu (PSD), Florin Boca (PPDD) şi Cătălin Cristian (PDL). Toate formalităţile privind înregistrarea fundaţiei vor fi duse la îndeplinire de consilierul juridic Mugur Gabriel Colin, care a fost împuternicit în acest sens. Noua fundaţie va porni la drum cu un buget de 75.000 de lei.

Toate aceste demersuri au fost însă demult lămurite la nivelul celorlalte muncipii care s-au lansat în cursa pentru obţinerea acestui titlu. Multe din aceste asociaţii au şi proiecte care sunt în stadii avansate de implementare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.