In sfarsit, un demers oficial: Primăria a întemeiat Fundaţia Iaşi - Capitală Culturală Europeană
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

In sfarsit, un demers oficial: Primăria a întemeiat Fundaţia Iaşi - Capitală Culturală Europeană

GALERIE
iasi
  • iasi
- +

Asta înseamnă practic asumarea oficială de către Primărie a candidaturii oraşului.

Primăria îşi asumă oficial candidatura municipiului pentru obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană. Municipalitatea a înfiinţat «Fundaţia Iaşi - Capitală Culturală Europeană», care va avea ca prim scop obţinerea acestui statut şi respectarea tuturor demersurilor pentru depunerea candidaturii.

Obiectivul va fi să promoveze cultura din Iaşi, să caute specialişti şi să organizeze evenimente culturale, de strângere de fonduri, de marketing şi de lobby. Membrii Fundaţiei vor trebuie să iniţieze şi să implementeze proiecte culturale care să crească vizibilitatea oraşului pentru a a se plia pe cerinţele Comisiei Europene. Pentru a duce la îndeplinire obiectivele, Fundaţia va căuta sponsori şi parteneri privaţi, precum şi fonduri euorpene. „Considerăm nu numai dezirabilă, ci absolut necesară intrarea în competiţia de obţinere a titlului de Capitală Culturală Europeană, şansă care ar propulsa Iaşul în topul oraşelor cu cea mai mare vizibilitate din Europa şi care ar anima viaţa culturală, economică şi socială într-un mod fără precedent. Având în vedere necesitatea intensificării şi instituţionalizării demersului de a accede la titlul şi de a crea o structură dinamică, cu un scop ţintit asupra îndeplinirii criteriilor de evaluare, considerăm constituirea Fundaţiei Iaşi - Capitală Culturală Europeană un prim pas important în efortul susţinut care trebuie să însoţească întregul proces“, au transmis reprezentanţii Primăriei. Fundaţia va fi formată dintr-o Adunare Generală a membrilor, care este formată din toţi membri simpatizanţi, activi şi onorifici, precum şi dintr-un Consiliu Director, care este organul de conducere executiv. Acesta va fi condus de un preşedinte, care va fi primarul Gheorghe Nichita, şi doi vicepreşedinţi. Aceştia sunt istoricul Florin Cîntic şi Cosmin Coman, şeful Direcţiei de Dezvoltare şi Proiecte Europene din cadrul Primăriei. Consiliul director va mai fi format din patru membri care au fost aleşi din rândul consilierilor locali. Aceştia sunt Camelia Gravilă (PNL), Simona Elena Vrânceanu (PSD), Florin Boca (PPDD) şi Cătălin Cristian (PDL). Toate formalităţile privind înregistrarea fundaţiei vor fi duse la îndeplinire de consilierul juridic Mugur Gabriel Colin, care a fost împuternicit în acest sens. Noua fundaţie va porni la drum cu un buget de 75.000 de lei.

Toate aceste demersuri au fost însă demult lămurite la nivelul celorlalte muncipii care s-au lansat în cursa pentru obţinerea acestui titlu. Multe din aceste asociaţii au şi proiecte care sunt în stadii avansate de implementare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Riscuri şi costuri pandemice

Alexandru LĂZESCU

Riscuri şi costuri pandemice

Dacă nu se iese din cercul vicios în care mediatizarea sufocantă împinge guvernele către o continuare a măsurilor restrictive severe de o manieră unidimensională care ignoră riscurile economice şi societale, pandemia va provoca sechele cu urmări potenţial catastrofale.

Filmuletul zilei

opinii

Un chip pururi adorat

Nichita DANILOV

Un chip pururi adorat

A luminat ea, femeia, vreodată, inima lui bântuită de disperare şi dorinţă de moarte? În întunecatele clipe ale existenţei sale, şi-a adus oare aminte Eminescu de trecerea Veronicăi prin viaţa sa? Sau a fost şi ea o dezamăgire pustiitoare, cum deseori e existenţa oricăruia dintre noi pentru un altul? A fost ea picătura de neant ce a umplut paharul suferinţei sale sau stropul de lumină ce i-a împrăştiat, fie şi pentru o clipă, întunericul?

Un spectacol de Ziua Culturii Naţionale

Dana ȚABREA

Un spectacol de Ziua Culturii Naţionale

De Ziua Culturii Naţionale, 15 ianuarie 2021, Teatrul din Iaşi a oferit publicului un spectacol dezgheţat, plin de miez şi lipsit de emfază. Carmen Dominte a câştigat cu „Sindromul Quijote” prima ediţie a proiectului Lecturi3, un parteneriat între Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”, Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi şi revista ALECART, având ca scop promovarea dramaturgiei contemporane din ţară şi Republica Moldova prin spectacole-lectură.

Regele „cârpaci” şi virtuţile secundare

Michael ASTNER

Regele „cârpaci” şi virtuţile secundare

Eram încă la ţară, la Amnaş, când am auzit, nu mai ştiu la ce emisiune de pe Radio România Actualităţi, cum că în epocă un caricaturist de la nu ştiu ce revistă de umor l-a prezentat pe regele Carol I drept cârpaci. Adică, vezi Doamne, ditamai regele umbla cu lucruri cârpite. Nu ţin minte, din păcate, de ce anume era vorba, de ciorapi sau altceva, dar asta n-are importanţă: ideea e că s-a făcut mişto de Carol I pe tema asta aşa, de parcă Regatul României era o ţară nu săracă, nu recent născută undeva la periferia Europei, ci vreuna cu vechime într-ale civilizaţiei şi-a bunăstării!

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.