anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Planează incertitudini asupra Operei din Iaşi. Rămâne Şandru manager şi în 2022?

În spatele cortinei de la Operă se ascunde o doamnă cu carnet de partid de la PSD

GALERIE
culisele-opereisandru
  • culisele-operei
  • sandru
- +

Noul an a început cu o întrebare care planează asupra Operei Naţionale Române din Iaşi: cine va conduce instituţia culturală în 2022?

Conform informaţiilor obţinute din surse politice şi administrative de către „Ziarul de Iaşi”, una dintre opţiunile pe masa negocierilor PNL-PSD este înlocuirea actualului manager interimar, profesorul universitar Daniel Şandru, cu o reprezentantă cu carnet de partid de la PSD. Deşi oficial nu şi-a asumat niciuna dintre părţile implicate o declaraţie publică pe subiect, sursele ziarului explică faptul că, în momentul de faţă, PNL duce lupte la nivel central pentru susţinerea lui Daniel Şandru. O singură certitudine există: contractul actualului manager interimar a fost prelungit până pe 28 ianuarie 2022, cu o singură lună, din decembrie 2021.

În ianuarie se împlinesc 11 luni de când Daniel Şandru a înlocuit-o la şefia Operei din Iaşi pe Beatrice Rancea, cercetată de DIICOT în momentul de faţă alături de mai mulţi colaboratori într-un dosar penal. În această perioadă, Opera a actualizat o parte dintre colaborările cu instituţiile de cultură din Iaşi, de la Universitatea de Arte, la Filarmonică sau Ateneu.

Contactat telefonic, Daniel Şandru a explicat pentru „Ziarul de Iaşi” că nu a auzit nicio discuţie legată de schimbarea sa din funcţia de manager, dar că nici nu a discutat concret cu noul ministru al Culturii, Lucian Romaşcanu (PSD), cu privire la Opera din Iaşi. „Tot ceea ce ştiu este că am fost anunţat toţi managerii instituţiilor de cultură din ţară din subordinea ministerului că vor avea loc întâlniri cu ministrul Culturii, dar încă nu au fost organizate. Nu ştiu nimic despre o eventuală schimbare a mea din funcţie”, a declarat Daniel Şandru.

Acesta a explicat că, dacă s-ar scoate postul la concurs şi ar îndeplini condiţiile pentru a se putea înscrie, ar vrea să îşi continue activitatea în fruntea instituţiei culturale. „Dacă aş îndeplini condiţiile m-aş gândi dacă să mă înscriu. Cred că am făcut treabă bună în ultimele zece luni şi aş mai avea o serie de proiecte pe care vreau să le finalizez”, a mai precizat Daniel Şandru.

Din informaţiile noastre, o decizie va fi luată până la expirarea ultimei prelungiri, din 28 ianuarie, a actualului manager interimar.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.