În Tătăraşi şi Galata, apa caldă va veni mai prompt la robinete
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

În Tătăraşi şi Galata, apa caldă va veni mai prompt la robinete

GALERIE
Veolia apa calda
  • Veolia apa calda
- +

Veolia Iaşi a anunţat programul de investiţii pentru pregătirea următorului sezon rece u are o valoare de 10 mil. Lei.

Veolia Energie Iaşi va face în această vară investiţii estimate la aproape 10 milioane lei. Într-o adresă către clienţi, reprezentanţii companiei spun că principalele obiective ale lucrărilor care vor fi efectuate vizează fiabilizarea echi­pamentelor de producţie a energiei termice şi creşterea eficienţei energetice pe parte de producţie şi reţele pentru îmbunătăţirea continuităţii furnizării apei calde şi a căldurii.

Acţiunile Veolia sunt menite să pregătească derularea în condiţii optime a iernii următoare. La centrala de producţie de la Holboca se vor realiza intervenţiile anuale de mentenanţă şi de modernizare asu­pra tuturor agregatelor. Principalele lucrări fac referire la continuarea reparaţiei capitale a unui cazan pe cărbune, a instalării de purjoare automate pe conductele de abur pentru consumul tehnologic propriu şi modernizarea instalaţiei de depo­zitare, preîncălzire şi recirculare a păcurii.

Nu în ultimul rând, alte lucrări prevăd utilizarea apei de puţ pentru producţia de apă dedurizată. La centrala de producţie din Tudor Vladi­mirescu, principalele lucrări din această vară vizează reviziile pe circuitele de termoficare urbană şi la pompele de reţea, precum şi rea­lizarea instalaţiilor de depozitare şi de utilizare a combustibilului lichid uşor pentru funcţionarea cazanelor de apă fierbinte. În ceea ce priveşte lucrările pe reţelele de transport (primare) şi de distribuţie (secundare), aceasta fac referire la înlo­cuirea tronsoanelor de conducte considerate ca prezentând risc de avarie. Astfel, în zona centrală vor fi înlocuiţi 1,6 km de conducte primare, precum şi 2 km de conducte secundare în zonele Bularga, Ga­lata, Nicolina şi Metalurgie.
 
De asemenea, o altă lucrare vizează introducerea a 1,4 km de conducte pentru recircularea apei calde între punctele termice şi blocuri în zonele Tătăraşi şi Galata, care va face ca apa caldă să ajungă mai prompt la robinet, lucrări similare fiind implementate deja în alte cartiere. Nu în ultimul rând, unul dintre obiectivele Veolia este ca, până la finalul anului 2017, să dubleze numărul de contoare ce pot fi citite la distanţă, respectiv peste 2.400 de contoare (47,1% din întreg parcul) vor putea fi citite fără a-i mai deranja lună de lună pe reprezentanţii asociaţiilor de proprietari.  

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.