anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

În urma lui Aurel Luca, părintele Teatrului Ludic, au rămas aplauzele a sute de actori

GALERIE
Aurel Luca
  • Aurel Luca
- +

Regizorul Aurel Luca, fondatorul Teatrului Ludic, recunoscut ca având una dintre cele mai de succes trupe de teatru studenţeşti din întreaga ţară, s-a stins din viaţă.

Recunoscut între prieteni ca fiind unul dintre cei mai dedicaţi oameni din Casa de Cultură a Studenţilor, unde teatrul avea sediu permanent, Aurel Luca a rămas aproape de Teatrul Ludic încă de când acesta a fost format, în 1978.

„Am înfiinţat Teatrul Ludic pen­tru că aşa a vrut destinul care este, la rândul său, un concept teatral. Eu veneam dintr-o zonă cu foarte multe experienţe emoţio­na­le legate de arta dramatică. Totul vine din formaţia foarte umanistă, foarte artistică, pe care am avut-o, din lecturile mele, din faptul că m-am jucat în mod serios tot timpul, chiar şi acum, la bătrâneţe. Teatrul Ludic este copilul meu, care a evoluat şi a trecut de la naştere prin toate etapele, ajungând la o zonă de mare maturitate. Am sacrificat foarte multe din zona familiei, a multor persoane foarte dragi. Le-am oferit foarte puţin timp, pentru că viaţa, destinul şi toată copilăria mea s-au legat de Teatrul Ludic. El a fost în centrul atenţiei“, spunea Aurel Luca într-un interviu acordat revistei „Opinia studenţescă“ în decembrie 2015.

Trupul acestuia a fost depus duminică, pentru câteva ore, la Casa de Cultură a Studenţilor, unde rudele, prietenii şi sutele de studenţi, pentru că Aurel Luca spunea mereu că Ludicul este cea mai bună facultate, au putut să vină să îşi ia rămas bun. În amintirea sa, conducerea actuală a CCS ia în calcul denumirea sălii în care-şi desfăşoară activitatea Teatrul Ludic în „Sala Aurel Luca“. „Am să propun Consiliului de Administraţie să se denumească Sala Aurel Luca. Regret faptul că nu am reuşit să îl cunosc bine, este o mare pierdere pentru Casa de Cultură a Studenţilor, era un om foarte dedicat“, a declarat Bogdan Crucianu, noul director al CCS Iaşi. Teatrul Ludic va sărbători în luna decembrie a acestui an 39 de ani de la înfiinţare, strângând peste 450 de trofee la festivaluri naţionale şi internaţionale. „Jocul ludic este esenţa teatrului.

Dacă ai renunţat la joc, ai renunţat şi la starea de copilărie, de a te întâlni cu fericirea“, a mai spus Aurel Luca în interviul citat. Acesta va fi înmormântat la cimitirul Eternitatea, marţi, 26 septembrie, slujba urmând să înceapă de la ora 11.00.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.