anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

În vremea crizei medicale nu este loc pentru jocuri politice! (P)

GALERIE
Paduri
 • Paduri
- +

Ministrul mediului, apelor şi pădurilor, Costel Alexe, a susţinut o conferință de presă având ca subiect informaţiile privind exploatările forestiere pe durata stării de urgenţă și campania de știri false privind tăierile ilegale din pădurile României.

” Oameni buni,

Rezonez cu preocuparea populației privind soarta pădurilor României!

Înțeleg emoția pe care românii o trăiesc când văd transporturi de masă lemnoasă pe drumurile publice, când privesc materiale video sau citesc postări și articole de presă mai mult sau mai puțin fundamentate și cu siguranță înțeleg puterea emoțională a amintirilor recente, când, în lipsa unui cadru legal clar și a unor măsuri ferme, multe păduri au dispărut de pe hartă.

În vremea stării de urgență, în vremea alertei medicale nu este loc de jocuri politice, de trucuri și declarații false sub acoperirea imunității parlamentare și sub nici o formă nu este loc de acțiuni iresponsabile ce pot pune în pericol economia națională!

Haideți să stăm strâmb și să judecăm drept, dincolo de imperiul emoțiilor!

Zilnic este lansată şi alimentată pe Facebook, pe reţelele de socializare, o avalanşă de mesaje toxice menite să inducă tuturor ideea unei catastrofe ecologice în pădurile româneşti. După atâta campanie de fake-news am ajuns la o stare de dezinformare publică în care orice camion care transportă legal material lemnos este considerat transport ilegal.

În goana după senzațional și notorietate, imagini cu depozite ale unor operatori economici din întreaga ţară sau cu trenuri de buşteni fac ravagii pe Internet, în condiţiile în care, informațiile sunt publice, sunt verificabile și transparente:

•        Potrivit informaţiilor pe care le avem de la Ministerul Transporturilor, de la Institutul Naţional de Statistică, doar anul acesta au intrat în România câteva mii de vagoane cu buştean care să fie prelucrat și valorificat aici

•        Ministerul Transporturilor ne informează că în 2020 niciun tren cu buştean nu a fost exportat din ţara noastră către vreo altă ţară din Europa, nici pe calea ferată şi nici în punctele de descărcare de la Giurgiu, Galaţi sau Constanţa

•        Conform datelor oficiale de la INS, în ultimii ani, România este un importator net de material lemnos

Vreau să îi asigur pe toți românii că suntem foarte preocupați și ne interesează soarta pădurilor României și în calitatea noastră de autoritate centrală pentru mediu și silvicultură suntem obligaţi să acţionăm pentru respectarea prevederilor legilor de mediu și a Codului Silvic, să sprijinim exploatarea durabilă a resurselor naturale şi să susținem industria de profil, pentru că astăzi activează în acest sector peste 170.000 de români, care îşi întreţin familiile din activități silvice.”, a declarat Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Într-un fel chiar şi Eurovisionul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Cântăreţul cântăreţilor

Briscan ZARA

Cântăreţul cântăreţilor

Era o situaţie aproape incredibilă. E ca şi cum ai accepta la un concert de operă pe cineva care nu are voce decât de cântat sub duş, doar că să primească şi acela un salariu, din milă, din compasiune sau vreun interes. De fapt nu cred că exagerez dacă zic că în asta constau de fapt eşecurile pe bandă rulantă din toate domeniile de activitate din această ţară: lipsa de profesionalism a oamenilor.

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Cristina DANILOV

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Avem o provocare imensă, tocmai conștientizăm că sinuciderea există, că este o situație care necesită intervenție urgentă, că depășește situația în care cineva vrea doar să atragă atenția. Am auzit pe cineva spunând „Hai să vorbim despre sinucidere ca să nu mai vorbim despre sinucideri”, așa că va trebui, că ne place sau nu, să vorbim despre asta.

Preşedintele îngrijorării noastre

Mihai DORIN

Preşedintele îngrijorării noastre

Trăim vremuri grele, războiul e la fruntarii, starea de sărăcie şi depresie a populaţiei se adânceşte, iar ca un blestem cu repetiţie, clasa politică a coborât la cel mai de jos nivel de competenţă din toată istoria noastră post-decembristă. 

pulspulspuls

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X