Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

În vremea crizei medicale nu este loc pentru jocuri politice! (P)

GALERIE
Paduri
  • Paduri
- +

Ministrul mediului, apelor şi pădurilor, Costel Alexe, a susţinut o conferință de presă având ca subiect informaţiile privind exploatările forestiere pe durata stării de urgenţă și campania de știri false privind tăierile ilegale din pădurile României.

” Oameni buni,

Rezonez cu preocuparea populației privind soarta pădurilor României!

Înțeleg emoția pe care românii o trăiesc când văd transporturi de masă lemnoasă pe drumurile publice, când privesc materiale video sau citesc postări și articole de presă mai mult sau mai puțin fundamentate și cu siguranță înțeleg puterea emoțională a amintirilor recente, când, în lipsa unui cadru legal clar și a unor măsuri ferme, multe păduri au dispărut de pe hartă.

În vremea stării de urgență, în vremea alertei medicale nu este loc de jocuri politice, de trucuri și declarații false sub acoperirea imunității parlamentare și sub nici o formă nu este loc de acțiuni iresponsabile ce pot pune în pericol economia națională!

Haideți să stăm strâmb și să judecăm drept, dincolo de imperiul emoțiilor!

Zilnic este lansată şi alimentată pe Facebook, pe reţelele de socializare, o avalanşă de mesaje toxice menite să inducă tuturor ideea unei catastrofe ecologice în pădurile româneşti. După atâta campanie de fake-news am ajuns la o stare de dezinformare publică în care orice camion care transportă legal material lemnos este considerat transport ilegal.

În goana după senzațional și notorietate, imagini cu depozite ale unor operatori economici din întreaga ţară sau cu trenuri de buşteni fac ravagii pe Internet, în condiţiile în care, informațiile sunt publice, sunt verificabile și transparente:

•        Potrivit informaţiilor pe care le avem de la Ministerul Transporturilor, de la Institutul Naţional de Statistică, doar anul acesta au intrat în România câteva mii de vagoane cu buştean care să fie prelucrat și valorificat aici

•        Ministerul Transporturilor ne informează că în 2020 niciun tren cu buştean nu a fost exportat din ţara noastră către vreo altă ţară din Europa, nici pe calea ferată şi nici în punctele de descărcare de la Giurgiu, Galaţi sau Constanţa

•        Conform datelor oficiale de la INS, în ultimii ani, România este un importator net de material lemnos

Vreau să îi asigur pe toți românii că suntem foarte preocupați și ne interesează soarta pădurilor României și în calitatea noastră de autoritate centrală pentru mediu și silvicultură suntem obligaţi să acţionăm pentru respectarea prevederilor legilor de mediu și a Codului Silvic, să sprijinim exploatarea durabilă a resurselor naturale şi să susținem industria de profil, pentru că astăzi activează în acest sector peste 170.000 de români, care îşi întreţin familiile din activități silvice.”, a declarat Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce au în comun poşetele de mii de euro ale Elenei Udrea şi pensiile speciale

Dan CONSTANTIN

Ce au în comun poşetele de mii de euro ale Elenei Udrea şi pensiile speciale

În ambele cazuri este vorba despre sentimentul de dreptate şi echitate socială.

opinii

Je suis Buzatu!

Briscan ZARA

Je suis Buzatu!

Avem drepturi! E o ţară liberă, sunt şi ei oameni, mai greşesc, că nimeni nu-i perfect! Toţi avem dreptul să trăim bine! Jos dictatura!

Dinastia beizadelelor

Cristina DANILOV

Dinastia beizadelelor

Întrebarea noastră de azi este: nu ar trebui să ne gândim serios la problema relației copii-bani? Ar trebui să-i ofer copilului meu tot ce-și dorește și oricât își dorește? De la ce vârstă, câți bani și în ce condiții?

Dom’ Mitică şi Eminescu

Mihai DORIN

Dom’ Mitică şi Eminescu

Atât de mult îl iubea pe Eminescu Nea Mitică Buzatu, baronul neclintit de electoratul vegetal, dar în fine strămutat de către DNA, încât l-a înghesuit de-a valma în portbagajul maşinii, chinuindu-l să încapă în spaţiul obscur ce va fi tăinuind atâtea secrete, că nu vom avea noi niciodată destui procurori cinstiţi care să îi dezlege misterele. 

pulspulspuls

Doamne fereşte! Aventurile sexuale scandaloase ale lui Bulăceanu finalizate cu o vizită pe Muntele Sfânt

Doamne fereşte! Aventurile sexuale scandaloase ale lui Bulăceanu finalizate cu o vizită pe Muntele Sfânt

Ehehei, dragi justiţiabili ieşeni, iacătă căci tocmai ce am scris noi aicea la rubricuţă, pe la finele săptămânii trecute, despre evlavia prea-cucernică ce pare să-l fi cuprins în ultima vreme pe prococurorul ieşean Bulăceanu, cel scăpat de colegi basma curată după ce ar fi nenorocit două copchile ale unui cumătru, căci, iote, unii cunoscători ai chestiunii au şi ieşit cică la interval cu noutăţi care de care mai interesante despre aceste personagiu dubios şi sinistru, ba chiar de altfel numai bun de dus acolo unde îi e locul celor ce fac asemenea năzdrăvănii pentru care alţii stau ani grei prin puşcării. 

Caricatura zilei

Rugăciune pentru Autostrada A8

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Era necesar ca Guvernul sa faca taieri mai mari in sectorul public pentru a face ca masurile de redresare fiscale sa fie mai eficiente?

vezi raspunsuri