anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.08.2020

În vremea crizei medicale nu este loc pentru jocuri politice! (P)

GALERIE
Paduri
  • Paduri
- +

Ministrul mediului, apelor şi pădurilor, Costel Alexe, a susţinut o conferință de presă având ca subiect informaţiile privind exploatările forestiere pe durata stării de urgenţă și campania de știri false privind tăierile ilegale din pădurile României.

” Oameni buni,

Rezonez cu preocuparea populației privind soarta pădurilor României!

Înțeleg emoția pe care românii o trăiesc când văd transporturi de masă lemnoasă pe drumurile publice, când privesc materiale video sau citesc postări și articole de presă mai mult sau mai puțin fundamentate și cu siguranță înțeleg puterea emoțională a amintirilor recente, când, în lipsa unui cadru legal clar și a unor măsuri ferme, multe păduri au dispărut de pe hartă.

În vremea stării de urgență, în vremea alertei medicale nu este loc de jocuri politice, de trucuri și declarații false sub acoperirea imunității parlamentare și sub nici o formă nu este loc de acțiuni iresponsabile ce pot pune în pericol economia națională!

Haideți să stăm strâmb și să judecăm drept, dincolo de imperiul emoțiilor!

Zilnic este lansată şi alimentată pe Facebook, pe reţelele de socializare, o avalanşă de mesaje toxice menite să inducă tuturor ideea unei catastrofe ecologice în pădurile româneşti. După atâta campanie de fake-news am ajuns la o stare de dezinformare publică în care orice camion care transportă legal material lemnos este considerat transport ilegal.

În goana după senzațional și notorietate, imagini cu depozite ale unor operatori economici din întreaga ţară sau cu trenuri de buşteni fac ravagii pe Internet, în condiţiile în care, informațiile sunt publice, sunt verificabile și transparente:

•        Potrivit informaţiilor pe care le avem de la Ministerul Transporturilor, de la Institutul Naţional de Statistică, doar anul acesta au intrat în România câteva mii de vagoane cu buştean care să fie prelucrat și valorificat aici

•        Ministerul Transporturilor ne informează că în 2020 niciun tren cu buştean nu a fost exportat din ţara noastră către vreo altă ţară din Europa, nici pe calea ferată şi nici în punctele de descărcare de la Giurgiu, Galaţi sau Constanţa

•        Conform datelor oficiale de la INS, în ultimii ani, România este un importator net de material lemnos

Vreau să îi asigur pe toți românii că suntem foarte preocupați și ne interesează soarta pădurilor României și în calitatea noastră de autoritate centrală pentru mediu și silvicultură suntem obligaţi să acţionăm pentru respectarea prevederilor legilor de mediu și a Codului Silvic, să sprijinim exploatarea durabilă a resurselor naturale şi să susținem industria de profil, pentru că astăzi activează în acest sector peste 170.000 de români, care îşi întreţin familiile din activități silvice.”, a declarat Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Otravă şi prostie veche (I)

Cătălin ONOFREI

Otravă şi prostie veche (I)

Recurgeţi la următorul experiment mental: închipuiţi-vă că, în mai 1990, Ion Iliescu şi FSN au luat decizia istorică de a nu mai intra în lupta electorală.

Filmuletul zilei

opinii

Într-o bună zi…

Briscan ZARA

Într-o bună zi…

Anii trec, corpul îmbătrâneşte, voinţa se diminuează şi mai mult, iar la un moment dat chiar spui fără să îţi dai seama că nu mai poţi fizic face lucrurile pe care le-ai tot amânat. Nu te mai ţin balamalele. Nu mai poţi urca pe munte, nu mai poţi alerga, nu mai poţi înota, nici măcar nu mai poţi sta treaz mai târziu de ora 23, nimic. Ai amânat până ce le-ai anulat.

Conflictualitatea elitelor şi consolidarea democraţiei

Ciprian IFTIMOAEI

Conflictualitatea elitelor şi consolidarea democraţiei

Consolidarea democraţiei reprezintă un proces eminamente focalizat pe îndeplinirea unor standarde politice: alegeri libere şi corecte, independenţa mass-media, guvernare democratică (stat de drept, eficienţă, transparenţă, corectitudine în alocarea şi cheltuierea fondurilor publice, echidistanţă, imparţialitate), societate civilă, justiţie independentă, combaterea eficientă a corupţiei. 

A doua pângărire a Hagiei Sophia (Sfânta Înţelepciune) (II)

Mihai DORIN

A doua pângărire a Hagiei Sophia (Sfânta Înţelepciune) (II)

Sau cum Turcia sfidează lumea creştină.

pulspulspuls

Vă mai amintiţi de ghinărarul Plaicuboi? Iacătă-l, biznisman!

Vă mai amintiţi de ghinărarul Plaicuboi? Iacătă-l, biznisman!

Informaţii interesante ne parvin recent din lumea biznisului ieşean, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Cu Satelitu

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.