Inaugurare amânată la Spitalul Sf. Spiridon: nu mai vine ministrul Sănătății
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.05.2021

Inaugurare amânată la Spitalul Sf. Spiridon: nu mai vine ministrul Sănătății

GALERIE
clinica chirurgie plastica sf spiridon
  • clinica chirurgie plastica sf spiridon
- +

Conducerea Spitalului „Sf. Spiridon“ invitase ministrul Sănătăţii la inaugurarea noii clinici de chirurgie plastică pentru 24 ianuarie

Conducerea Spitalului „Sfântului Spiridon“ a amânat inaugurarea noii clinici de chirurgie plastică. Cu toate că la începutul lunii ma­nagerul Ioan Bârliba anunţa că, în prejma Zilei Unirii, pe 23-24 ianuarie, spitalul va or­ga­niza recepţia lucrărilor de la noul sediu al clinicii, evenimentul a fost amânat. Decizia reprezentanţilor spitalului vine în contextul în care ministrul Sănătăţii, chirurgul plastician Florian Bodog, nu a dat curs invitaţiei spitalului şi municipalităţii de a se alătura inaugurării clinicii şi manifestărilor organizate la Iaşi pe 24 ianuarie.

Lucrările la noua clinică de chirurgie plastică şi reparatorie de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ s-au încheiat, dar sediul nu este încă funcţional, întrucât nu este dotat corespun­zător. Prin urmare, bolnavii cu traumatisme, plăgi şi arsuri care sunt internaţi în clinica de chirurgie plastică vor fi cazaţi şi în următoarele luni în spaţiul impropriu pe care îl are acum la dispoziţie. Pentru a dota clinica cu echipamentele necesare, Spitalul „Sfântul Spiridon“ are nevoie de 15 milioane de lei. Spitalul „Sfântul Spiridon“ a transmis Ministerului Sănătăţii necesarul de fonduri pentru echiparea clinicii şi aşteaptă aprobarea acestora. Banii sunt promişi de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii încă din vara anului trecut. Dotarea efectivă a clinicii va avea loc cel mai devreme în vară.

Proiectul de consolidare şi reabilitare a clădirii în care va funcţiona clinica de chirurgie plastică şi reparatorie de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ a început din 2012. Doi ani mai târziu, lucrările realizate în proporţie de 60% au fost blocate din lipsă de bani. Proiectul a fost deblocat în septembrie 2016, când Ministerul Sănătăţii a alocat 15 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor. De cel puţin doi ani, clinica de chirurgie plastică şi reconstructivă de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ îşi desfăşoară activitatea în condiţii de provizorat, într-un spaţiu restrâns, în saloane şi săli de operaţie împrumutate sau comune cu alte clinici.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Formatul Bucureşti - 9

Lucian DÎRDALA

Formatul Bucureşti - 9

Ceea ce a reieşit, însă, în urma reuniunii virtuale organizate de România, ne lasă să înţelegem că opinia majoritară a central- şi est-europenilor este favorabilă întăririi legăturii transatlantice şi, implicit, găsirii unei modalităţi de afirmare a potenţialului politico-militar al Europei care să nu pună în cauză coeziunea NATO.

Filmuletul zilei

opinii

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

Avea tot felul de idei crazy

Radu PĂRPĂUȚĂ

Avea tot felul de idei crazy

Viki ar fi fost o fată frumoasă, dacă n-ar fi avut pe obrazul drept şi pe gât cicatricile hidoase ale unei arsuri. Când avea doisprezece ani, taică-său venise acasă beat şi o pusese să aprindă lampa abia stinsă şi încinsă. În urma exploziei, rămăsese pe toată viaţa însemnată. 

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Am întâlnit deseori muzicieni care, ascultând cuvintele admirative despre o creaţie a lor din trecute perioade, preferau comentariile celor mai recente realizări - atitudine firească în cazul profesionistului preocupat mereu să evolueze. Totuşi, adăugând ultima serie de tuşe la portretul lui Cristian Mandeal, mă voi întoarce mai întâi la cronicile concertelor susţinute la Iaşi, deşi selecţia este dificilă, pentru că sunt numeroase, toate apreciative.

pulspulspuls

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ceva ciudat simţim că parcă se întâmplă la partidoiul ieşean în ultimele zile, dragi cetitori. Şi nu ştim dacă are legătură cu aşezarea taberelor în vederea pregătirii alegerii conducerii viitoare a filialeri au ba. 

Caricatura zilei

De ce ești mai iute cu antenă?

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.