anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial

Încă 1.000 de candidați la licență și master, la admiterea de toamnă a Universității Tehnice

GALERIE
foto advertorial 19 septembrie
  • foto advertorial 19 septembrie
- +

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a finalizat sesiunea admiterii de toamnă și, după ce se va termina procedura de confirmare a locurilor, se vor intensifica pregătirile pentru începerea noului an universitar, deschiderea fiind programată pentru ziua de luni, 1 octombrie.

 Numărul candidaților pentru domeniul de licență a fost de 399 pe locurile bugetate și de 72 pe cele cu taxă, depășind așteptările reprezentanților universității, chiar dacă, trăgând linie, există la unele specializări locuri la buget care nu au fost acoperite integral.

Am încheiat perioada care pregătește un nou an universitar și anume admiterea. În acest an, ca efect al unui cumul de cauze între care cea mai importantă o reprezintă reducerea, de la an la an de altfel, a numărului de absolvenți de bacalaureat, am înregistrat un ușor regres față de situația  de anul trecut la studiile de licență. La masterat, situația este relativ similară celei din 2017, deși numărul absolvenților primului ciclu de studii universitare a scăzut. Însă, deoarece avem ca reper anul 2017, care a reprezentat un vârf în numărul candidaților admiși la Politehnica ieșeană, pot să afirm că în contextul actual social și economic specific regiunii noastre rezultatele admiterii sunt cele prognozate, satisfăcătoare”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.

Admiterea la licență s-a organizat doar la 8 din cele 11 facultăți ale TUIASI, fiindcă facultățile de Arhitectură, Automatică și Calculatoare și Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației și-au ocupat locurile integral încă din această vară. Cifre similare au fost înregistrate și în ceea ce privește domeniul masterat, unde au fost încă 345 de candidați pe locuri la buget și 81 pe locurile de la taxă. Astfel, admiterea de anul acesta se apropie de cea din 2017, când a fost vârful din ultimii ani la TUIASI.

Le urez «bun venit!» bobocilor și îi felicit pentru că au ales o universitate de tradiție, de valoare, de perspectivă și îi asigur că menirea noastră este să le asigurăm viitorul, să îi asigurăm că profesia de inginer sau de arhitect reprezintă astăzi o șansă să devii ceea ce îți dorești aici, în România”, a completat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL nu poate guverna fără PSD

Cosmin PAȘCA

PNL nu poate guverna fără PSD

Nu este exclus ca, pe fondul unui dezinteres masiv la urne, PSD să obţină un număr de mandate sensibil mai mare decât cel estimat pe baza voturilor de la locale. Şi atunci nici „mama” alianţei cu USR PLUS, PMP şi UDMR nu va oferi PNL liniştea necesară să guverneze.

Filmuletul zilei

opinii

Transformare

Codrin Liviu CUȚITARU

Transformare

„Laa instaanţăă meelg cuu aaltceevaa. Suusţiin căă m-aauu deesnaaţiioonaaliizaat ceeii dee laa LLS, puunâânduu-măă săă fuumeez... Aam şii dooveezii. Mii-aauu daat naarghiileeaa, aauu făăcuut aapooii seelfiiuulii şii auu puus poozeelee pee Facebook cuu coomeentaaliiuul - S-aa tuulciit chiineezooiiuul! M-aauu moodiifiicaat deecii. M-aauu deesnaaţiioonaaliizaat. Veezii tuu, Coodliinee, îînvăăţâând eeuu loomâânaa, aam deescoopeeriit şii cuum săă fiiuu hooţ, ceeaa cee ee biinee.” N-am mai ştiut ce să adaug. Am rămas plost.

Din corola de minuni a creierului - Memoria

Bogdan ILIESCU

Din corola de minuni a creierului - Memoria

„Without memory, there is no culture. Without memory, there would be no civilization, no society, no future.” Elie Wiesel

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

pulspulspuls

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Pe la sfârşitul anilor 90, Mircea Dinescu a făcut valuri printr-o afirmaţie la adresa şefului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, un profesor universitar care frecventa asiduu diverse conferinţe internaţionale, în pofida faptului că nu prea stăpânea limbile străine. 

Caricatura zilei

Chef

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.