Încă 16 clase intră în scenariul roşu: 11 sunt de la un cunoscut colegiu
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Încă 16 clase intră în scenariul roşu: 11 sunt de la un cunoscut colegiu

34 de şcoli ieşene sunt integral în acest scenariu.

GALERIE
scoala online
  • scoala online
- +

16 clase de elevi de la trei unităţi şcolare vor trece în scenariul roşu după ce trei cadre didactice au fost confirmate pozitiv la testarea pentru Covid-19. Astfel, în cursul zilei de ieri, structura Şcoala Gimnazială Blăgeşti a solicitat suspendarea cursurilor „faţă în faţă” pentru 14 zile la clasa a V-a şi a VI-a, clase care învaţă simultan, un cadru didactic fiind confirmat pozitiv. 

De asemenea, a fost raportată îmbolnăvirea unui profesor de la Şcoala Gimnazială Deleni, patru clase din ciclul gimnazial urmând să înveţe exclusiv în mediul online în perioada următoare. Cele mai multe clase, 11, care vor învăţa exclusiv în mediul online pentru 14 zile au fost înregistrate ieri la Colegiul de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi. Astfel, după ce un cadru didactic a fost confirmat pozitiv, trei clase din ciclul gimnazial şi opt clase de liceu urmează să înveţe exclusiv în mediul online în perioada următoare.  

La fel ca în cazurile anterioare de îmbolnăvire cu Covid-19 în şcoli, s-a luat măsura izolării cazurilor confirmate şi s-a dispus igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare, dar şi reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie. În cursul zilei de ieri, la nivelul întregului judeţ, au învăţat exclusiv în regim online 103 clase şi 34 de şcoli. Dintre ele 34 de unităţi şcolare în scenariul roşu, 33 se află în acest regim din cauza incidenţei îmbolnăvirilor din localitate, iar o şcoală din cauza infrastructurii sau organizării specifice. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Moldova: ”Avem autostradă, doar că-i la Bacău”

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.