Încă 7 elevi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Încă 7 elevi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus

GALERIE
elevi coronavirus
  • elevi coronavirus
- +

Numărul total de elevi confirmaţi pozitiv la testarea pentru Covid-19 a ajuns la 61 de la începerea celui de-al II-lea semestru, conform raportului de ieri al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi. 

Astfel, comparativ cu numărul de cazuri raportate luni, încă şapte elevi au fost raportaţi pozitiv, cinci clase de elevi de gimnaziu, liceu, şcoli profesionale sau postliceale suspendându-şi activitatea faţă în faţă de la începutul semestrului, ultima fiind raportată ieri. De asemenea, tot ieri a fost comunicată decizia ca încă o grupă de elevi din clasele primare să îşi suspende activitatea „faţă în faţă”, în prezent fiind 29 de grupe sau clase de preşcolari sau elevi din clasele I-IV.

În ceea ce priveşte instituţiile de învăţământ care au suspendate cursurile pentru clase de elevi mai mari, de gimnaziu sau liceu, acestea sunt Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”, Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, Şcoala Gimnazială „Titu Maiorescu”, Şcoala Gimnazială Deleni şi Liceul Teoretic „Alexandru I. Cuza”. Fiecare unitate are câte o astfel de clasă. De menţionat este faptul că, conform legii, în cazul claselor de gimnaziu, liceu, şcoală profesională sau postliceală se anulează cursurile „faţă în faţă” doar la indentificarea a două sau mai multor cazuri în aceeaşi clasă.

Numărul cadrelor didactice, cadre didactice auxiliare şi angajaţi din rândul personalului nedidactic confirmate la testarea pentru Covid-19 a rămas neschimbat comparativ cu raportul de luni. De la începutul semestrului II, numărul de cadre didactice confirmate pozitiv este de 27, cinci persoane din rândul personalului didactic auxiliar au fost, de asemenea, depistate cu noul coronavirus, dar şi şase persoane din rândul personalului nedidactic. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.