Încă două drumuri judeţene scoase la licitaţie la preţ majorat: DJ 280D şi DJ 248E
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 26.02.2021

Încă două drumuri judeţene scoase la licitaţie la preţ majorat: DJ 280D şi DJ 248E

GALERIE
drum
  • drum
- +

Direcţia de drumuri judeţene reia două licitaţii pentru modernizarea unor porţiuni din DJ 280D şi DJ 248E.

Astfel, între Ruginoasa (intersecţia cu DN 28A) şi Heleşteni, lucrările pe segmentul lung de 6,5 km au fost estimate la 15,3 milioane de lei fără TVA. Ofertele sunt aşteptate pe platforma de achziţii publice până pe 9 decembrie. După desemnare, câştigătorul licitaţiei va avea ca termen de execuţie 18 luni. Acelaşi segment a mai fost scos la licitaţie la sfârşitul anului trecut, lucrările fiind estimate atunci la 11,17 milioane de lei, valoare care nu a atras nicio ofertă.

Nici modernizarea a 3 km de drum din sudul extrem al judeţului nu a fost tentantă pentru companiile de construcţii. Segmentul de pe DJ 248E dintre localităţile Alexeşti şi Cuza Vodă a fost scos la licitaţie astă-vară pentru suma de 4,65 milioane de lei. După majorarea valorii estimate la 6,83 de milioane, licitaţia a fost relansată ieri, cu termen de depunere a ofertelor tot 9 decembrie. Dacă va exista un câştigător, acesta va avea la dispoziţie 6 luni ca să realizeze lucrarea.

Amintim că mai multe licitaţii privind refacerea sau modernizarea unor drumuri - fie ele judeţene sau naţionale - au fost reluate după majorarea sumelor puse la bătaie. Lipsa ofertelor a fost pusă pe seama materialelor de construcţie, a efectelor Ordonanţei 114/2018 prin care salariul minim în domeniu a crescut la 3.000 de lei, dar şi a crizei de mână de lucru calificată.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.