anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Încă două drumuri judeţene scoase la licitaţie la preţ majorat: DJ 280D şi DJ 248E

GALERIE
drum
  • drum
- +

Direcţia de drumuri judeţene reia două licitaţii pentru modernizarea unor porţiuni din DJ 280D şi DJ 248E.

Astfel, între Ruginoasa (intersecţia cu DN 28A) şi Heleşteni, lucrările pe segmentul lung de 6,5 km au fost estimate la 15,3 milioane de lei fără TVA. Ofertele sunt aşteptate pe platforma de achziţii publice până pe 9 decembrie. După desemnare, câştigătorul licitaţiei va avea ca termen de execuţie 18 luni. Acelaşi segment a mai fost scos la licitaţie la sfârşitul anului trecut, lucrările fiind estimate atunci la 11,17 milioane de lei, valoare care nu a atras nicio ofertă.

Nici modernizarea a 3 km de drum din sudul extrem al judeţului nu a fost tentantă pentru companiile de construcţii. Segmentul de pe DJ 248E dintre localităţile Alexeşti şi Cuza Vodă a fost scos la licitaţie astă-vară pentru suma de 4,65 milioane de lei. După majorarea valorii estimate la 6,83 de milioane, licitaţia a fost relansată ieri, cu termen de depunere a ofertelor tot 9 decembrie. Dacă va exista un câştigător, acesta va avea la dispoziţie 6 luni ca să realizeze lucrarea.

Amintim că mai multe licitaţii privind refacerea sau modernizarea unor drumuri - fie ele judeţene sau naţionale - au fost reluate după majorarea sumelor puse la bătaie. Lipsa ofertelor a fost pusă pe seama materialelor de construcţie, a efectelor Ordonanţei 114/2018 prin care salariul minim în domeniu a crescut la 3.000 de lei, dar şi a crizei de mână de lucru calificată.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politruci

Cătălin ONOFREI

Politruci

Da, sunt total de acord cu Orban. Politrucii trebuie mătrăşiţi. Dar începeţi cu cei din PNL, din PSD, din USR! Sigur este vorba de o măsură constituţională!

Filmuletul zilei

opinii

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Ciprian IFTIMOAEI

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Începând cu anul 2010, pe data de 20 octombrie, se aniversează în peste 130 de ţări Ziua Mondială a Statisticii. Această aniversare a fost stabilită prin Rezoluţia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite 64/267 din 3 iunie 2010, ca o recunoaştere a activităţii Comisiei de Statistică a ONU, care funcţionează din 1947, în dezvoltarea sistemelor naţionale de statistică (statisticilor oficiale), îmbunătăţirea comparabilităţii acestora, elaborarea unor indicatori statistici fiabili, precum şi acordarea de asistenţă pentru programele de dezvoltare durabilă.

Cuvântul ierarhului

Mihai DORIN

Cuvântul ierarhului

Trăim o stare de agitaţie care ne complică vieţile, iar pe unii îi împiedică să gândească responsabil. Am în vedere mai ales pe cei care au datoria - prin statutul funcţiei şi fişa postului - să aducă măcar un strop de calm, dacă pace nu pot, din varii motive, care ţin nu atât de complexitatea gestionării pandemiei, cât de incapacitatea intelectuală de a identifica soluţii mature, nu simple măsuri imperativ-restrictive. 

pulspulspuls

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Când vă spuneam noi că ceva e putred în relaţiile externe ale lui Peni Hill, că nu degeaba l-a şi acuzat Dragnea la vremea lui, la un moment dat, că e băiat de mingi de-al ghinărarilor din SIE, voi nu şi nu: Bartman, Batman... 

Caricatura zilei

Bun simt auto

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.