Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

COMUNICAT DE PRESA

Încă două săli de curs renovate cu ajutorul companiilor la UAIC

GALERIE
_MG_7009_MG_6821_MG_6881
  • _MG_7009
  • _MG_6821
  • _MG_6881
- +

Joi, 20 decembrie 2018, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a inaugurat două noi săli de curs, renovate cu sprijinul mediului de afaceri ieșean. La ora 14.30 a avut loc evenimentul de inaugurare a amfiteatrului C309, de la Facultatea de Informatică, modernizat prin implicarea a opt companii de IT din Iași.

Conducerea UAIC a fost reprezentată la eveniment de prof. univ. dr. Mihaela ONOFREI – ordonator de credite al UAIC și prof. univ. dr. Henri LUCHIAN – prorector.Gazda evenimentului a fost conf. univ. dr. Adrian IFTENE - decanul Facultății de Informatică, care a pus în context modernizarea sălii: „Acest proiect a început acum 3 ani, cu renovarea laboratoarelor, iar acum continuăm cu sălile de curs. Suntem mândri să fim singura facultate de profil din România care a reușit să-și renoveze toate laboratoare cu ajutorul companiilor private.”

Prof. univ. dr. Mihaela ONOFREI, ordonatorul de credite al UAIC, a mulțumit companiilor care investesc în spațiile de învățământ și le-a asigurat că de eforturile lor beneficiază numai studenții: „Este un moment minunat cel pe care îl trăim astăzi, împreună. Vă mulțumim că faceți din modernizarea sălilor universității o misiune posibilă, chiar dacă uneori pare imposibilă. Angajamentul nostru de onoare este să ne asigurăm că studenții sunt singurii beneficiari ai eforturilor dumneavoastră”.

AmfiteatrulC309 a fost renovat integral prin implicarea a opt companii din industria IT: Cegeka, Centric, Codeless, CRF Health,Go Daddy, Levi9, Sevio, și Xwiki. Design-ul Amfiteatrului C309 a fost realizat de compania Inovart Consulting, în parteneriat cu Inland Design, iar investiția totală în modernizarea sălii a fost de peste 60.000 de euro. Astfel, Facultatea de Informatică continuă buna colaborare cu mediul de afaceri IT din Iași, care a permis renovarea tuturor celor opt laboratoare ale facultății în ultimii trei ani. Astfel, studenții beneficiazăacum de cele mai bune condiții de activitate.

În cadrul evenimentului a avut loc și un moment artistic de Crăciun, susținut de un grup de colindători format din studenți de anul I ai Facultății de Informatică.

Facultatea de Informatică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași oferă cursuri dezvoltate în parteneriat cu industria de IT, ca răspuns la necesitățile acesteia, stagii de practică pentru studenți, evenimente științifice organizate cu sprijinul partenerilor industriali. Din ce în ce mai mulți absolvenți ai Facultății de Informatică aleg să își dezvolte o carieră în cadrul companiilor IT din țară, deși o bună parte dintre ei sunt răspândiţi peste tot în lume și lucrează pentru companii importante din domeniul IT sau urmează cursuri universitare de doctorat în universităţi şi institute de cercetare partenere.

Tot joi, 20 decembrie 2018, a avut loc și inaugurarea sălii de curs și lucrări practice Constantin Martiniuc (B658), de la Facultatea de Geografie și Geologie. Au participat prof. univ. dr. Corneliu IAȚU – Prorector pentru strategie, dezvoltare instituţională şi managementul calităţii al UAIC, prof. univ. dr. Adrian GROZAVU – decanul facultății, dar și alți membri ai comunității academice.

„Ne bucurăm să inaugurăm această sală cu sprijinul unei companii private, sperăm să se alăture mai multe companii eforturilor Universității de modernizare a spațiilor de învățământ” - prof. univ. dr. Corneliu IAȚU

Sala de curs și lucrări practice „Constantin Martiniuc” (B658) a fost renovată integral cu sprijinul unei companii de construcții din Iași, investiția fiind de aproximativ 20.000 de euro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri