Încă nu s-a stabilit dacă urmărirea penală a medicului Paul Botez este "întemeiată"
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Încă nu s-a stabilit dacă urmărirea penală a medicului Paul Botez este "întemeiată"

GALERIE
botez
  • botez
- +

Judecătorul a decis să înainteze cauza în camera preliminară. Aceasta a fost introdusă în cadrul instanţelor odată cu noul Cod de Procedură Penală. Ce prevede procedura?

Magistratul din procesul doctorului Paul Botez a decis, la ultimul termen de judecată, să înainteze cauza în camera preliminară. Aceasta a fost introdusă în cadrul instanţelor odată cu noul Cod de Procedură Penală şi prevede ca, înainte de a începe judecata propriu-zisă a unui dosar, să fie verificată temeinicia şi legalitatea actului de sesizare al instanţei. Astfel, după ce judecătorii din camera preliminară de la Tribunalul Iaşi vor constata că materialul de ur­mărire penală din cazul doctorului de la Spitalul de Recuperare este temeinic şi legal, va putea începe judecata pe fond.

Re­amin­tim că şeful Clinicii de la Recuperare este acuzat de pro­curorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi de luare de mită. Potrivit anchetatorilor, Paul Botez a fost prins în flagrant delict pe 10 iulie, la scurt timp după ce ar fi primit un plic în care se aflau 4.000 de lei. Banii ar fi fost solicitaţi de medic unui pacient, Neculai A., internat în perioada premergătoare pentru o operaţie la şold. Potrivit procurorilor, Neculai A. a fost internat în perioada 4-11 iunie la Spitalul de Recuperare şi, „deşi a fost programat pentru artroplastie to­tală de şold, nu a fost operat de­oarece nu a avut suma de 5.000 de lei pe care i-a pretins-o me­dicul Botez Paul.“ Cu o zi înainte de flagrant, spun an­chetatorii, doctorul i-ar fi spus pacientului, referitor la operaţie, că „îl costă 5.000 de lei“. Ulte­rior remiterii banilor, autorităţile au descins în biroul medicului de la Recuperare. Acolo au avut parte de o surpriză: au găsit sumele de bani de 65.000 de lei, 44.865 de euro, 2.500 de dolari şi 80 de ruble ruseşti. „Despre această sumă învinuitul Botez Paul a precizat că-i aparţine în mare parte asistentei-şefe, Grie­rosu Carmen, cu care are o rela­ţie afectivă, împreună a­vând şi un copil. Audiată fiind, Grierosu Carmen a declarat că nu are nicio sumă de bani în biroul lui Botez Paul“, au mai spus procurorii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

Rabla

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.