anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Încă o bombă DNA: noi blocuri cu etaje în plus, în Tătărași

GALERIE
bloc-flux
 • bloc-flux
- +

Doru Plugaru, pe numele său adevărat Dragoş Dumitroaie, este cumnatul lui Gheorghe Cheşcu, patronul Flux, cercetat în dosarul blocului construit ilegal pe strada Vasile Lupu.

 

Un nou dosar DNA la Primăria Iaşi este pe punctul de fierbere. Procurorii au solicitat de la instituţie mai multe documente care au stat la baza emiterii a patru autorizaţii de construire, potrivit unor surse judiciare. Primăria a devenit „Triunghiul Bermudelor”: după ce ar fi dispărut dosarul de edificare în cazul blocului Flux din Tătăraşi, acum se pare că ar fi dispărut şi două acte de autorizare în situaţia altor proiecte imobiliare. Conform informaţiilor noastre, procurorii DNA au deschis dosarul 10/P/2022 în care cercetează fapte similare cu cele din ancheta Flux: construirea de blocuri fără autorizaţie sau cu nerespectarea autorizaţiei.

Pe scurt, etaje în plus la imobile. Obiectul anchetei constă în modul în care au fost construite mai multe blocuri în Moara de Vânt şi în zona Tătăraşi - Aviaţiei (străzile Aurel Vlaicu şi Şapte Oameni). Toate blocurile au probleme şi au aceiaşi beneficiari: Anca Condurache şi Doru Plugaru. Cu excepţia unui imobil din Aurel Vlaicu, care nici nu ar fi avut iniţial autorizaţie, în celelalte cazuri este vorba despre etaje în plus faţă de cele aprobate în actele de avizare. De exemplu, în Moara de Vânt au fost construite două imobile: cu toate că autorizaţia iniţială prevedea doar două niveluri, în final au fost construite şase niveluri.

După ce Poliţia Locală a dat undă verde pentru intabularea imobilelor, prin semnarea procesului verbal de recepţie şi emiterea certificatului de edificare a construcţiilor, un an mai târziu s-a răzgândit şi „a mimat” un proces în instanţă, în care solicita demolarea etajelor în plus. În final, instituţia a pierdut procesul pe aspecte de formă, nu de fond întrucât, potrivit judecătorilor, acţiunea nu fusese făcută cu respectarea legislaţiei, intimaţii invocând excepţia lipsei calităţii procesuale. Acest caz a fost prezentat pe larg de publicaţia „Reporter de Iaşi” în urmă cu câţiva ani, iar speţa a revenit în atenţia publică, la începutul anului trecut, când Poliţia Locală a făcut o plângere la Parchet în care sesiza asupra legalităţii actelor emise în anul 2017 de către angajaţi ai instituţiei în beneficiul celor care au construit imobilele.

Situaţii similare sunt şi în cazul imobilelor din străzile Aurel Vlaicu şi Şapte Oameni. Recent, procurorii DNA au intrat pe fir şi au declanşat propria anchetă, fiind cercetate mai multe proiecte imobiliare pe care persoanele sus-numite le-au realizat. Interlopul Doru Plugaru, pe numele său adevărat Dragoş Dumitroaie, este cumnatul lui Gheorghe Cheşcu, patronul Flux, companie implicată în dosarul care a dus la suspendarea de facto a lui Mihai Chirica din funcţia de primar. Plugaru şi-a derulat majoritatea proiectelor imobiliare prin intermediul soţiei lui, Anca Condurache. În noiembrie 2021, Plugaru a fost reţinut după ce ar fi adus mai multe ameninţări unor poliţişti, chiar în secţie, la scurt timp după ce fiul său a fost prins în trafic conducând un autoturism deşi avea permisul suspendat.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.