anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 01.07.2022

Încă o companie de IT "adoptă" o clasă de la Liceul de Informatică

GALERIE
Foto elevii clasei 9A
 • Foto elevii clasei 9A
- +

"Adoptă o clasă pentru Iaşi", un proiect inovativ organizat la Liceul Teoretic de Informatică "Grigore Moisil" din Iaşi. Iniţiată de conducerea şi reprezentanţii liceului, acţiunea doreşte să aducă alături companii ieşene din sectorul IT. De această dată, s-a alăturat proiectului compania Heaven Solutions. Cu şi despre elevii Liceului de Informatică, proiectul de "adopţie" a unei săli de clasă cuprinde atât amenajarea şi dotarea acesteia cu cele mai noi sisteme digitale, cât şi sesiuni de mentorat, dezvoltare personală şi discuţii cu reprezentanţi din domeniul IT. Toată dotarea cu mobilier şi amenajarea clasei este finanţată de cei din compania ieşeană.

Cea de-a doua acţiune din cadrul proiectului a venit cu sprijinul şi dorinţa lui Cristi Micliuc, absolvent al Liceului de Informatică. Acesta spune că pe lângă amenajarea unui spaţiu de învăţare, cel mai important este mentoratul elevilor şi comunicarea directă cu aceştia. "Ei au nevoie de modele, oameni care au reuşit şi care îi pot îndruma. Cu siguranţă avem ce să îi învăţăm şi cum să îi pregătim pentru viitor. Chiar acum ne gândeam, noi avem în jur de 80 de oameni în companie şi doar 5% au absolvit Liceul de Informatică. Avem colegi din foarte multe oraşe, iar bineînţeles că generaţiile se schimbă într-un ritm cu adevărat accelarat tocmai pentru că sunt expuşi la informaţie. Această situaţie nu este neapărat favorabilă pentru că sunt expuşi la foarte multă informaţie şi aceasta trebuie triată. Ei sunt foarte interesaţi cum se aplică informaţia pe care o învaţă, iar noi suntem aici pentru a-i ajuta şi îndruma.", a explicat Cristi Micliuc.

Clasa a X-a A va beneficia de această sală nou amenajată, dirigintele fiind Mirela Ţibu, profesor de informatică. Aceasta a explicat că dorinţa cadrelor didactice este ca elevii să se obişnuiască cu acest tip de întâlniri încă din băncile liceului, pentru a le facilita interacţiunea mai târziu. "Dacă începem mai devreme ştim că lucrurile s-ar desfăşura mai normal. Aceştia pot înţelege modul de organizare a unei companii care nu seamănă cu nimic din ceea ce facem noi la şcoală în mod uzual. Este foarte important să începem, de exemplu, din clasa a IX-a deoarece elevii noştri cresc odată cu ideile lor şi se gândesc la modul prin care le pot pune în practică. Este un exerciţiu foarte bun şi eu personal îl percep ca pe un premiu. În momentul în care Cristi a sunat şi a spus că ar fi interesat să ni se alăture, i-am prezentat ce ne dorim să facem, iar el a rămas impresionat şi ne-a întrebat ce ne dorim. Nici nu ştiam la momentul respectiv ce să cerem şi apoi, ne-am dat seama exact ce am dori şi de unde am vrea să începem.", a afirmat Mirela Ţibu. Aceasta a mai explicat că finanţarea nu este doar despre a cumpăra cele necesare, ci despre a oferi în schimb rezultate, din partea elevilor, pentru companiile partenere.

Directorul Liceului de Informatică "Grigore Moisil" din Iaşi spune că aceste întâlniri au devenit cu adevărat stimulatoare pentru elevi deoarece au şansa să cunoască şi persoane care au absolvit acelaşi liceu ca ei şi care le devin cu timpul modele pozitive de urmat. "Adoptă o clasă pentru Iaşi înseamnă să oferi elevilor tăi un mediu inovativ şi creativ în sala de clasă pentru că acestea nu mai pot arăta ca acum 20 de ani. Noi trebuie să regândim modul cum dispunem mobilierul din ea, cum amenajăm aceste săli, tocmai pentru că elevii să se simtă confortabili să ne spună ce idei are, să greşeasă, să comunice cu noi profesorii. De aici a venit această ideea de a începe aceste parteneriate cu companiile IT şi de a ne susţine demersul nostru de a schimba de fapt conceptul de sală de clasă în România. Proiectul este foarte complex, deoarece noi iubim foarte mult Iaşul şi considerăm că dezvoltarea acestuia în domeniul industriilor creative, în zona învăţământului informativ preuniversitar şi universitar este o direcţie în care întotdeauna trebuie să meargă acest oraş.", a declarat Adina Romanescu, directorul Liceului de Informatică "Grigore Moisil" din Iaşi.

De mâine, elevii clasa a XI-a A îşi vor desfăşura orele de curs în sala amenajată. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (I)

Alexandru LĂZESCU

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (I)

În timp ce puterile europene majore doresc o finalizare rapidă a războiului din Ucraina, indiferent de rezultat, pentru America miza acestuia este una globală, cu impact asupra competiţiei geopolitice cu China.

opinii

Mistica secretului

Alexandru CĂLINESCU

Mistica secretului

Ne îndreptăm oare către un regim autoritar, în care renasc vechi frustrări şi obsesii? (...) Din luările de poziţie pe care le-am urmărit în aceste zile, reiese că situaţia actuală a Arhivelor ridică serioase semne de întrebare. Se perpetuează o anomalie: Arhivele sunt în subordinea Ministerului de Interne, ceea ce ne trimite din nou la isteria „secretului de stat”. Ar fi o regretabilă reîntoarcere în timp.

Arte şi meserii

Neculai SEGHEDIN

Arte şi meserii

Acum mai mulţi ani, după ce se înfiinţaseră universităţi şi filiale ale acestora pe la fiecare colţ de stradă, de ziceai că riscăm să ajungem o naţie de superintelectuali, de se speriase însuşi Comitetul Nobel de avalanşa de potenţiale premii ce urmau să poposească pe plaiurile mioritice, s-a ajuns la concluzia că, totuşi, cineva trebuie să mai muncească şi cu mâinile, pentru că, vorba lui Creangă, … dac-ar fi să iasă toţi învăţaţi […], n-ar mai avea cine să ne tragă ciubotele. 

Patologia şi puţinătatea intelectuală

Radu POPESCU

Patologia şi puţinătatea intelectuală

Perseverenţa cu care Dodon, socialiştii moldoveni şi partenerii lor politici de la Kremlin apelează doar la dezinformări pentru a-şi argumenta părerile reflectă un fenomen aflat la graniţa dintre patologie şi puţinătate intelectuală, rezultatele ultimelor alegeri prezidenţiale şi parlamentare din Republica Moldova arătând că oamenii - obişnuindu-se nu doar cu acelaşi tip de păcăleală, dar şi cu aceiaşi propagatori ai mesajelor false - nu mai pot fi duşi de nas ca pe vremuri. 

pulspulspuls

Speranţe de la Iaşi via Suceava pentru un posibil aranjament în Guvern

Speranţe de la Iaşi via Suceava pentru un posibil aranjament în Guvern

Demisia şi ancheta procurorilor DNA privindu-l pe ministrul pesedist al agriculturii, junele oltean de partid şi de stat Chesnoiu, om al sistemului, cică ar fi creat unele speranţe în anumite zone ale politichiei din mai multe judeţe, printre care şi la Iaşi, auzim. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.