Încă o dispută între Primărie şi „Avocaţii teilor“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Încă o dispută între Primărie şi „Avocaţii teilor“

GALERIE
stefan fara tei
  • stefan fara tei
- +

Grupul „Iaşul iubeşte teii“ vrea un termen mai lung pentru concursul de idei privind reorganizarea centrului oraşului.

Planurile Primăriei de modernizare a Centrului sunt în continuare criticate de grupul „Iaşul iubeşte teii“. Membrii acestuia sunt de părere că municipalitatea ar trebui să extindă perioada concursului de idei care va fi organizat în perioada urmă­toare. Aceştia susţin că proiectele ar fi afectate „de amatorism şi de superficialitate“, dacă nu pot fi susţinute într-un termen mai lung. „Ţinând cont de amploarea solicitărilor şi de caracterul naţional al concursului, câteva săptă­mâni nu vor permite specialiştilor locali şi naţionali, şi cu atât mai puţin opiniei publice, să articuleze o viziune coerentă şi la un înalt standard asupra dezvoltării oraşului Iaşi. Solicităm deci extinderea datei limită până la care pot fi depuse proiectele cu un interval de timp suficient pentru a satisface aceste standarde“, au transmis membrii grupului. Susţinătorii teilor din centrul oraşului solicită Primăriei publicarea docu­men­taţiei care va sta la baza concursului de idei, precum şi a studiilor din cadrul proiectului de realizare a parcării subte­rane de la Teatrul Naţional.
Reprezentanţii municipalităţii au spus că aşteaptă documentaţia de la Ordinul Arhitecţilor pentru a putea lansa concursul de idei privind reorganizarea urbanistică a centrului oraşului. Acesta ar trebui să cuprindă mai multe spaţii din oraş, inclusiv din Parcul Copou. „Aşteptăm concursul de idei pe care ni l-a promis Ordinul Arhitecţilor. Până acum, nu avem nimic înregistrat. Din momentul în care ei au avansat acele termene pentru concurs, ştiu ce au de făcut, restul îşi dau cu părerea“, a declarat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Pri­măriei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

America pierde teren în faţa Rusiei şi a Chinei, în Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

America pierde teren în faţa Rusiei şi a Chinei, în Orientul Mijlociu

Naivităţile şi imperativele ideologice progresiste ale politicii externe a administraţiei Biden se lovesc de o realitate geopolitică în care şi Rusia, şi China se dovedesc a fi extrem de abile în a-şi impune propria naraţiune şi a eroda influenţa americană în Orientul Mijlociu.

Filmuletul zilei

opinii

Mirel Cană - o încercare de portret

Nichita DANILOV

Mirel Cană - o încercare de portret

L-am întâlnit deseori la Casa Dosoftei. Mi-l închipui şi azi tronând acolo, retras în spatele unui pupitru rustic, scrutând prin ochelarii fumurii hrisoavele înşirate în vitrine, dar şi pe pereţii reci, uşor igrasioşi, pe care trecerea vremii a desenat tot felul de umbre şi de figuri voievodale. În acest spaţiu al amintirii, placat de ziduri groase, spectrul lui Mirel Cană se simte cu adevărat în elementul său.

Grădinărit uman. Despre oameni şi câini

Dana ȚABREA

Grădinărit uman. Despre oameni şi câini

Termenul „cultură” provine la latinescul „colere” care înseamnă a cultiva. Civilizaţia şi cultura îl îndepărtează pe om de latura sa animalică, barbară şi îl apropie de cea spirituală. Însă omul rămâne în esenţa sa o fiinţă animalică, având posibilitatea de a alege, şi care în orice împrejurări va alege cea mai rea posibilitate dintre toate. În acest sens, „Grădinărit uman” nu este atât despre familia disfuncţională, cât mai ales despre o umanitate disfuncţională în întregul ei. Departe de a putea fi vorba de o comedie, poate doar despre la comédie humaine.

Profilul neo-activistului american

Michael ASTNER

Profilul neo-activistului american

Vara trecută, înainte să vin la Amnaş, am primit de la o prietenă două ziare germane pe care le luase-n aeroport ca lectură de călătorie. Le-am luat la rândul meu pe drum, dar pentru că-s ziare de ziare, format mare, adică (vorbesc de Die Welt şi de Süddeutsche Zeitung), nu le-am deschis în tren, iar la ţară apoi… nici atât: am adunat fructe, am cosit iarbă, am primit oaspeţi (cumnatul, nepotul şi băiatul nepoatei), apoi m-am apucat de dezgropat fântâna din bătrâni, tot felul de lucrări şi munci mi-au ocupat timpul, iar ziarele în cauză (ambele din 14 iulie 2020) au fost uitate. Zilele trecute, am dat de ele. Hm - ia să le răsfoiesc şi să văd dacă mai găsesc ceva actual respectiv demn de citit!

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Tot felu

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.