Încă o Facultate de Medicină în zona Moldovei, la Suceava! Decizia, aprobată
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Încă o Facultate de Medicină în zona Moldovei, la Suceava! Decizia, aprobată

GALERIE
usv
  • usv
- +

În cursul ședinței Senatului Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava de joi, 22 aprilie, a fost luată decizia de înființare a Facultății de Medicină și Științe Biologice. Hotărârea a fost aprobată în unanimitate în ședința Senatului Universității, la propunerea Consiliului de Administrație, urmând ca demersurile să fie înaintate Ministerului Educației pentru a fi propuse spre aprobare Guvernului României.

Cea de a 11-a facultate din cadrul USV va fi dezvoltată în jurul nucleului reprezentat de Departamentul de Sănătate și Dezvoltare Umană, care funcționează în universitatea suceveană din anul 2012, când au fost activate primele două specializări în domeniul Sănătate.

După șapte ani de dezvoltare și consolidare, succesul de care s-au bucurat aceste programe de studiu a făcut posibilă inițierea unei noi specializări, Asistență Medicală Generală, din anul 2019.

Un an mai târziu Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și-a îmbogățit oferta de admitere, printre altele, cu programul de studiu Echipamente și Sisteme Medicale, care va contribui în mod concret la procesele de inovare şi dezvoltare comunitară și socială pe care USV le susține la nivel regional, național și internațional.

Începând din acest an, USV le va oferi tinerilor absolvenți de liceu posibilitatea de a studia la un nou program de licență, Tehnică Dentară, misiunea specializării fiind aceea de a pregăti tehnicieni dentari, sub îndrumarea cadrelor didactice ale USV. Laboratoarele didactice dedicate programului de Tehnică Dentară sunt deja funcționale și au dotări peste cele ale unor facultăți cu specializări de profil din țară.

În perspectiva viitoarei Facultăți de Medicină, diversitatea programelor de studii se reflectă și în includerea în oferta de admitere 2021, în premieră la Suceava, a unui program de masterat în domeniul Sănătate, Nutriție și Recuperare Medicală.

Aflați amănunte de pe monitorulsv.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.