anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 01.07.2022

Încă o încercare de aprobare a proiectului unui nou cartier în Bucium. Marea problemă: traficul din zonă

GALERIE
proiect
 • proiect
- +

Proiectul cartierului cu aproape 200 de locuinţe din Bucium revine după 3 luni în Consiliul Local, cu un studiu de trafic refăcut. Studiul menţionează mai multe străzi din zonă pentru accesul viitorilor proprietari de case, dar şi traseul pe care îl vor folosi maşinile grele pentru transportarea materialelor de construcţii, odată deschis şantierul.

Periplul documentului în executivul local durează deja de peste doi ani. Ajuns acum la 500 de pagini, proiectul de hotărâre prin care ar urma să fie adoptat Planul Urbanistic Zonal se va afla în atenţia aleşilor locali la şedinţa de joi. PUZ-ul se referă la introducerea în intravilanul municipiului a unei suprafeţe de aproape 12 hectare, împărţită în parcele de 300 până la 1.200 mp. Beneficiarul investiţiei este un om de afaceri britanic, Mark James Urwin, care a obţinut certificatul de urbanism în 2019.

Consilierul Răzvan Timofciuc a precizat după şedinţa de ieri a Comisiei de Urbanism că a condiţionat intrarea în vigoare a PUZ-ului de începerea lucrărilor de modernizare şi lărgire a şoselei Bucium şi a Pasajului Socola, asumate deja de Municipalitate. El a menţionat şi o altă posibilitate: „începerea lucrărilor pentru alternativa de intrare în oraş dinspre Bucium, de-a lungul cursului pârâului Vămăşoaia, iar, mai departe, din Trei Fântâni, printr-un pasaj subteran, să poată fi făcută conexiunea cu Zona Industrială (bd. Virgil Săhleanu)”. Tronsonul are o lungime de 1,4 km, iar studiul de fezabilitate a fost finalizat, mai spune consilierul.

Odată adoptat PUZ-ul, documentul precizează că „nu se vor autoriza decât acele construcţii care vor avea asigurate două locuri de parcare în interiorul incintei”. Fiecare parcelă va trebui să aibă spaţiu verde pe minimum 28 până la 37 la sută din suprafaţă, iar spaţiile neconstruite să aibă plantat un arbore la fiecare 100 mp.

Cât priveşte regimul de înălţime al viitoarelor imobile, acesta variază între 11 şi 12,5 metri, în funcţie dacă etajul al doilea este retras sau se suprapune cu amprenta la sol a clădirii.

VEDEŢI ŞI: Proiect imobiliar cu 200 de locuinţe în Bucium, în dezbaterea consilierilor locali - AICI

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (I)

Alexandru LĂZESCU

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (I)

În timp ce puterile europene majore doresc o finalizare rapidă a războiului din Ucraina, indiferent de rezultat, pentru America miza acestuia este una globală, cu impact asupra competiţiei geopolitice cu China.

opinii

Mistica secretului

Alexandru CĂLINESCU

Mistica secretului

Ne îndreptăm oare către un regim autoritar, în care renasc vechi frustrări şi obsesii? (...) Din luările de poziţie pe care le-am urmărit în aceste zile, reiese că situaţia actuală a Arhivelor ridică serioase semne de întrebare. Se perpetuează o anomalie: Arhivele sunt în subordinea Ministerului de Interne, ceea ce ne trimite din nou la isteria „secretului de stat”. Ar fi o regretabilă reîntoarcere în timp.

Arte şi meserii

Neculai SEGHEDIN

Arte şi meserii

Acum mai mulţi ani, după ce se înfiinţaseră universităţi şi filiale ale acestora pe la fiecare colţ de stradă, de ziceai că riscăm să ajungem o naţie de superintelectuali, de se speriase însuşi Comitetul Nobel de avalanşa de potenţiale premii ce urmau să poposească pe plaiurile mioritice, s-a ajuns la concluzia că, totuşi, cineva trebuie să mai muncească şi cu mâinile, pentru că, vorba lui Creangă, … dac-ar fi să iasă toţi învăţaţi […], n-ar mai avea cine să ne tragă ciubotele. 

Patologia şi puţinătatea intelectuală

Radu POPESCU

Patologia şi puţinătatea intelectuală

Perseverenţa cu care Dodon, socialiştii moldoveni şi partenerii lor politici de la Kremlin apelează doar la dezinformări pentru a-şi argumenta părerile reflectă un fenomen aflat la graniţa dintre patologie şi puţinătate intelectuală, rezultatele ultimelor alegeri prezidenţiale şi parlamentare din Republica Moldova arătând că oamenii - obişnuindu-se nu doar cu acelaşi tip de păcăleală, dar şi cu aceiaşi propagatori ai mesajelor false - nu mai pot fi duşi de nas ca pe vremuri. 

pulspulspuls

Speranţe de la Iaşi via Suceava pentru un posibil aranjament în Guvern

Speranţe de la Iaşi via Suceava pentru un posibil aranjament în Guvern

Demisia şi ancheta procurorilor DNA privindu-l pe ministrul pesedist al agriculturii, junele oltean de partid şi de stat Chesnoiu, om al sistemului, cică ar fi creat unele speranţe în anumite zone ale politichiei din mai multe judeţe, printre care şi la Iaşi, auzim. 

Caricatura zilei

Orban contemplând cariera meteorică a lui Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.