Încă o licitaţie uriaşă la ApaVital: contract de 124 milioane lei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

vineri, 21.01.2022

Încă o licitaţie uriaşă la ApaVital: contract de 124 milioane lei

GALERIE
apavital
  • apavital
- +

ApaVital lansează o nouă licitaţie „gigant”, cu o valoare a contractului de peste 124 milioane lei, fără TVA. Procedura face parte din proiectul de extindere a reţelei de apă şi canalizare în judeţ în cadrul unui proiect european. În prezent, ApaVital are în desfăşurare licitaţii de lucrări care se apropie de pragul de 500 milioane lei, fără TVA.

Noua procedură a fost împărţită în trei loturi pentru lucrări în mai multe comune pe axa principală Răchiteni – Al.I. Cuza – Heleşteni – Ruginoasa – Costeşti.

Primul lot are o valoare de peste 86 milioane lei şi presupune realizarea unei conducte de aducţiune apă potabilă pe relaţia (satul) Şcheia – Al.I. Cuza – Oboroceni – Heleşteni – Rediu – Vascani. În cadrul aceluiaşi lot, vor mai fi amenajate gospodării de apă, o reţea de canalizare (localităţile Al.I. Cuza şi Şcheia), o reţea de alimentare cu apă şi canalizare (localităţile Heleşteni, Hărmăneasa şi Oboroceni) şi un colector sau conductă de refulare (Heleşteni – Al.I. Cuza).

În lotul 2, cu un contract în valoare de circa 28 milioane lei, vor fi înfiinţate reţele de alimentare cu apă şi canalizare în localităţile Vascani (Ruginoasa), Costeşti şi Giurgeşti. De asemenea, colectorul va fi pe traseul Giurgeşti – Costeşti – Dădeşti.

Nu în ultimul rând, lotul 3, cu un contract de 11 milioane lei, prevede o staţie de epurare nouă în Al.I. Cuza care va fi prevăzută cu treaptă mecanică (staţie de pompare, bazin de omogenizare, unitate compactă de pretratare), treaptă biologică şi alte componente.

„Staţia de epurare Al.I. Cuza va epura apele uzate provenite din clusterul Al.I. Cuza, care este format din aglomerările Al.I. Cuza şi Heleşteni. Emisarul staţiei de epurare va fi râul Siret”, se precizează în documentaţia de atribuire.

În prezent, ApaVital are mai multe proceduri în desfăşurare în cadrul proiectului major de investiţii pentru extinderea reţelelor la nivelul judeţului. Cea mai mare licitaţie lansată până acum, în cadrul căreia ofertele sunt în evaluare, are contracte în valoare totală de peste 184 milioane lei şi prevede lucrări în comunele Bârnova, Ciurea, Miroslava, Tomeşti şi Comarna.

Operatorul de apă şi canalizare mai are licitaţii care vizează alte patru axe principale: Iaşi – Popricani, Podu Iloaiei – Târgu Frumos, Voineşti – Gârbeşti şi Bălţaţi – Belceşti.

În perioada următoare, ApaVital va lansa şi alte proceduri. În total, valoarea proiectului ApaVital trece pragul de 2 miliarde lei, fondurile fiind asigurate prin intermediul Programului Operaţional de Infrastructura Mare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primarul Chirica şi limbajul de mahala

Toni HRIŢAC

Primarul Chirica şi limbajul de mahala

Duritatea de limbaj, libertatea indecentă în apreciere sunt arme politice, dar nu pot fi folosite împotriva unor persoane care nu fac politică. Chiar şi în retorica electorală o asemenea exprimare este de obicei apanajul unor extremişti. Faptul că primarul Iaşului le foloseşte este un derapaj care trebuie sancţionat.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul extremismului

Alexandru CĂLINESCU

Pericolul extremismului

Am întâlnit în ultima vreme mai multe luări de poziţie care atribuiau „intelectualilor” vina pentru ascensiunea extremei drepte. Care intelectuali?

Spaţiile pentru artă din Iaşi. O nouă galerie

George PLEȘU

Spaţiile pentru artă din Iaşi. O nouă galerie

Orice deschidere a unei noi galerii este un act de curaj care trebuie salutat şi sprijinit. O scenă cât mai efervescentă, care va căuta să scape de conservatorism şi provincialismul care au dominat mult prea multă vreme cultura ieşeană, şi care va dori să fie conectată la trendurile globale, va atrage atenţia şi asupra potenţialului creativ local şi va genera mai multe puncte de diseminare a artei contemporane şi educare a publicului.

Critica „de întâmpinare”?

Nicolae CREŢU

Critica „de întâmpinare”?

Nu se mai vorbeşte prea mult, de deja destul de multă vreme, despre o critică de întâmpinare. Ceea ce nu înseamnă, totuşi, că ea ar fi dispărut cu totul, poate, mult mai curând şi de înţeles într-o măsură, doar că a suferit, în noi „contexte”, nu puţine mutaţii, deformări, probabil şi pervertiri. Faţă de ce era ea cel mai adesea, deşi nu lipseau nici atunci simulacrele de „critică”, doar fardate cu aşa o etichetă indulgentă, sub regimul comunist şi controlul lui (nu numai cenzura) asupra activităţii editoriale.

pulspulspuls

Ce Harvard, ce Princeton, ce universităţi de top: uitaţi aicea diplomă, băbăeţ!

Ce Harvard, ce Princeton, ce universităţi de top: uitaţi aicea diplomă, băbăeţ!

Mişcare magistrală, de maestru emerit (nu spunem în ce anume) a rectorul de la „Cuza”, dom’ Tudorel, în aceste zile de plin scandal al pagiatului lucrării de doctorat a premierului Ciucă: a scos şi el la bătaie una din diplomele din sertar, şi nu una oarecare. 

Caricatura zilei

Din cauza Omicron, se lasă cu penalizări

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

    X