anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Încă o oişte-n gard, pe autostrada liberă de căruţe

GALERIE
puls
 • puls
- +

Băbăeţ, da, de acord, “Sus Autostrada!”, “Vrem şi noi A8!”, fără discuţie. Dar să îi spună careva mai pe fază şi stimabilului domn Urtoi, candidatul de pe autostradă, că a cam dat bănuţul în fântână pe afişele astea. 

Şi să-i mai spună că, dacă vrea careva să-l voteze ca premare, să nu-i mai transmită aceluia să-l caute pe poziţia 15 pe buletinele de vot la premari, ci pe poziţia 12, că, vedem că nu ştie, dar acolo se află.

Şi, ca să nu mai aibă dubii, să-i transmitem şi cum a ajuns în eroare: poziţia 15 o are la lista de consilieri, dar la premari a ajuns pe poziţia 12 pentru că trei formaţiuni, mai de buzunar, nu au avut şi candidat la premărie. 

În fine, să închidem subiectul cu morala: păi nu vedeţi, vorba colegului de la Mişcarea A8, că liberalii ne transmit că nu mai avem nevoie de autostradă, că mergem toţi pe contrasens, ca menistrul Vela, şi gata cu aglomeraţia pe şosele. Şi iote-aşa ajungem şi la voba lui mamzel Cozet: ne descurcăm şi fără...

Măricel şi chelneriţa

Una observaţiune cu întârziere pe azi şi despre congresul recent al partidoiului, care, dramă mare. s-a lăsat fără nicio funcţie importantă pentru vreun ieşean. Să ne şi lăudăm olecuţă, amintindu-vă că noi am spus de atunci că nea Măricel are aplecare spre a paria pe calul mort.

Adicătelea, olteanul Stănescu tractoristul, care îi promisese lui Măricel că-l face vice naţional, s-a dat la fund chiar înaintea congresului, iar Măricel a rămas în drum. Cu atât mai mult cu cât Măricel era cunoscut în partidoi ca om ce ţine pulpana taman baronilor ce erau împotriva lui Ciolacu, Arsene Ciorăpel de la Neamţ şi Buzatu de la Vaslui. Cum aşadar să nu-i sufle locul promis lui Măricel fosta chelneriţă de la Botoşani? Cum?

PS: Una scurtă despre ce se mai aude dinspre politichia de la Bucale. Acolo unde, cică, după ce a fost împins de sforarii săi să dea înainte cu moţiunea, şi după ce s-a făcut de râs cu ea, Ciolacu este aşteptat acuma la cotitură, să-i fie luat gâtul politic după ce va scoate sub 25% la locale. Sau 20%?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.