anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

Încă o porţie de asfalt pentru străzile din Valea Lupului. Iată lista celor 20 de artere care intră în renovare!

GALERIE
asfaltare, valea lupului
 • asfaltare, valea lupului
- +

Vor fi făcute lucrări pe 20 de străzi din localitate cu lăţimea carosabilului între 2,75 şi 7,30 de metri

 

Pe lângă contractul de modernizare a unor străzi din Valea Lupului despre care am relatat în ediţia precedentă, primăria locală mai primeşte de la Compania Naţională de Investiţii încă 5,7 km de străzi asfaltate. O licitaţie care porneşte de la 16,75 milioane de lei tocmai a fost lansată pe platforma electronică de achiziţii publice, cu termen de înscriere 21 februarie. Departajarea ofertelor se va face după criteriul preţului cel mai mic, iar durata contractului va fi de 44 de luni: 8 luni pentru execuţie şi 36 de luni perioada de garanţie.

În total, 22 de segmente de străzi vor beneficia de lucrări de refacere în acest pachet: Petuniei (172 m), Spicului (172 m), Cetinei (165 m), Luminii (643 m), Caisei (126 m), Fagului (98 m), Prieteniei (200 m), Teilor (269 m), Cicoarei (137 m), Plăieşilor (92 m), Pinului (298 m), Unirii (173 m), Zmeurei (184 m), Primăverii (239 m), Orientului (246 m), Toamnei (244 m), Împăcării (122 m), Lacului (579 m), Magnoliei (746 m) şi Fundac Magnoliei (77 m), Ion Minulescu (138 m) şi Mircea Eliade (558 m). Drumurile menţionate, a căror platformă variază între 2,75 m (str. Magnoliei şi str. Caisei) până la 7,30 m (Toamnei şi fundacul Magnoliei) sunt pietruite sau parţial betonate.

Citiți și : „Eu nu vreau asfalt în faţa porţii!”. Iată de ce cheltuie Primăria Valea Lupului peste 265.000 lei pe servicii juridice
- valea lupului

„Necesitatea lucrărilor propuse derivă din faptul că ploile abundente din ultimii ani au condus la spălări de versanţi şi la creşteri frecvente ale nivelurilor şi debitelor pâraielor din comună. Pe aceste străzi, lucrările de colectare şi evacuare a apelor pluviale sunt deficitare sau lipsesc cu desăvârşire, iar cele de apărare, susţinere şi consolidare a corpului drumului prezintă numeroase degradări. (…) Din punct de vedere al infrastructurii rutiere, ca urmare a fenomenelor meteorologice menţionate anterior, străzile propuse pentru reabilitare au suferit numeroase degradări din cauza cărora traficul se desfăşoară deosebit de greoi, iar în perioadele ploioase devine impracticabil, nepermiţând accesul locuitorilor la drumul naţional DN 28 şi implicit la obiectivele din comună”, se arată în Caietul de sarcini.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre marea coaliţie (II)

Lucian DÎRDALA

Despre marea coaliţie (II)

În prezent, în contextul războiului din Ucraina, conducerile celor două partide au la îndemână tema interesului naţional pentru a-i reduce pe membrii nemulţumiţi de funcţionarea guvernării sau de însăşi ideea marii coaliţii.

opinii

Identităţile multiple ale lui Mircea Eliade

Florin CÎNTIC

Identităţile multiple ale lui Mircea Eliade

Pentru cei care depind de gândirea magică, locul, ora şi ziua naşterii au un caracter special. Sunt oameni care cred că jocurile astrale ale horoscopului le predefinesc destinul şi modul de a trăi. Şi Mircea Eliade făcea parte din această categorie şi e surprinzător cum a promovat toată viaţa o dată a naşterii falsă.

Ergo bibamus!

Radu PĂRPĂUȚĂ

Ergo bibamus!

La CUI (restaurantul-crâşmă al Centrului Universitar Iaşi) sau la alte crâşme din astea simandicoase nu trebuie să bei până ce te faci cui şi să te trimită chelnerul acasă ca pe ultimul pilangiu. Sau, mă rog, să-ţi dea cu flit sau, în fine, să te uşchească, dar aşa, mai manierat, o îmbrânceală acolo - nu cu şuturi în fund ca la Zoiosu sau alte „bombe” asemănătoare. 

O nucă tare: muzica academică modernă

Alex VASILIU

O nucă tare: muzica academică modernă

Programate uneori în funcţie de aniversări/ comemorări, lucrările definitorii pentru muzica secolului XX-XXI îşi găsesc foarte rar locul în stagiunile filarmonicilor din România – stagiuni simfonice, vocal-simfonice, camerale. Invocate deschis ori trecute sub tăcere, motivele sunt obişnuinţa publicului de a asculta capodoperele clasice, romantice, concerte (mai ales pentru pian şi vioară), lipsa cronică a fondurilor necesare achitării drepturilor de interpretare, comoditatea reluării lucrărilor binecunoscute sau a însuşirii opusurilor scurte, relativ uşoare din punct de vedere tehnic. 

pulspulspuls

Stand-up comedy cu Tanţa şi Costel la Gala Sportului ieşean. Momente şi schiţe!

Stand-up comedy cu Tanţa şi Costel la Gala Sportului ieşean. Momente şi schiţe!

Chestiuni tare faine auzim că s-au petrecut la finele săptămânii trecute, stimaţi telespectatori, la gala sportului ieşean, eveniment care i-a avut în prim plan pe cei doi penalişti de la liberali: Tanţa şi Costel, cum li se zice mai nou prin politichia de Bahlui. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

   Intrebarea zilei

   Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.