anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

GALERIE
puls
 • puls
- +

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

În prim plan vedem nişte bărbaţi de ispravă înfoindu-şi muşchii pieptului. Să-i luăm pe rând. Capul liniei de fugă a privirii este senatorul Marius Bodea, flancat la dreapta, cum te uiţi, de senatorul Berea, iar la stânga de deputatul Havârneanu. Contraponderea unghiulară este şeful filialei judeţene a USR, musiu Tanasă, cu apendice în adâncime de la Etienne Ignat. În jurul celor patru este o adunare tactică de susţinători, cu rădăcini în antichitatea armatei romane, unde asemenea formaţiuni purtau numele de „ţestoasa”. Pe măsură ce au crescut, li s-a spus „centuria”. Buun! Să mai spunem că această poză arată gruparea numeroasă a senatorului Bodea. Să mai adăugăm că după realizarea pozei, la grup s-a adăugat şi deputata Berescu.

Am mai putea continua cu descrierea pozei lejer până la 500 de cuvinte. De unde să vină restul de 500, pentru a da sens titlului nostru? Ei, bine, restul vine din ce nu se vede, adică din ce lipseşte acestei poze. Observăm mai întât că lipseşte Răzvan Timofciuc, junele care semnalizează că vrea şi el să candideze la fotoliul de primar. El lipseşte special ca să atragă atenţia că lipseşte, iar presa să se întrebe de ce? Este ca acum o sută şi vreo cinci zeci de ani, când antiunioniştii moldoveni de la Palatul Roznovanu au stins luminile în palat la venirea domnitorului, în semn de protest, special ca să se vadă asta.

Dar cea mai strălucitoare absenţă este, ca de obicei stimaţi telespectatori, cea a deputatei Cosette Chichirău. Absenţa ei face parte din altă categorie. Nu este regizată şi nu semnalizează o dorinţă disimulată, ci este un simptom a ceva. Iar acest ceva este profunda scindare a filialei locale, căreia la câte probleme are, exact asta îi mai lipsea.Totuşi, Cosette a fost văzută în piaţă, la categoria mai generală de „deputaţi şi senatori ieşeni depunând coroane la statuia domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt”. A fost o prezenţă fulgurantă, dar memorabilă, ca în scenele aluzive ale regizorului Krzysztof Kieslowski în care o arată pe Julie Delpy. Ce spune asta? Asta spune că Marius Bodea are deja o echipă de demoazele şi masculi, bine organizată, mare şi instruită să iasă in corpore la manifestaţiile publice, ca o sută de dalmaţieni sau alţi dulăi. Ei, bine, prin faţa lor trece Cosette, ca o pisică. Imaginaţi-vă hărmălaia şi goana ce urmează. Acuma, puneţi-vă pe fotoliul alegătorului. Pe cine urmăreşte mai mult: pe pisică, sau ceata de dulăi?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Experţii, „urgenţele morale” ale omenirii

Alexandru LĂZESCU

Experţii, „urgenţele morale” ale omenirii

Experţi, tot mai numeroşi şi mai intoleranţi faţă de orice părere care le contrazice pe a lor, ONG-uri, organizaţii internaţionale tind să aibă, în tot mai mare măsură, un cuvânt hotărâtor în materie de politici publice şi în definirea „urgenţelor morale”; semne ale unui viitor „post-democratic”?

opinii

Casa nouă

Nichita DANILOV

Casa nouă

Nea Miron moştenise multe trăsături de la străbunicul său Miron. Părul bond roşcat, ochii verzi-gălbui, obsesia faţă de curăţenie şi ordine, dar nu şi bombăneala, ci doar făloşenia ce se manifesta mai cu seamă atunci când cumnatul lui tata o lua pe ulei. Atunci firea lui autoritară, orgoliul şi invidia ce hibernau înlăuntrul lui deveneau de nestăvilit.

RPL runda 2021 arată nu numai câţi suntem, ci şi cum suntem!

Ciprian IFTIMOAEI

RPL runda 2021 arată nu numai câţi suntem, ci şi cum suntem!

S-a scris mult pe tema Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor runda 2021 şi, cu siguranţă, se va mai scrie când vor fi publicate datele definitive la nivel naţional şi în profil regional, inclusiv pe componenta de „locuinţe şi locuire”. Preocuparea cercetătorilor, autorităţilor jurnaliştilor şi cetăţenilor faţă de problematica populaţiei este justificată şi confirmată inclusiv de datele cercetării „Analiza gradului de satistifacţie a utilizatorilor de date statistice” din paginile căreia aflăm că datele despre populaţie se plasează pe locul III într-un clasament al interesului utilizatorilor pentru statisticile oficiale.

„Cadouri pentru copii mai mari“

Michael ASTNER

„Cadouri pentru copii mai mari“

Însemnări mai mult sau mai puţin (ne)însemnate

pulspulspuls

Prind sau nu cei doi penali de la Iaşi listele? Nori negri deasupra filialei, trimişi de Ciucă

Prind sau nu cei doi penali de la Iaşi listele? Nori negri deasupra filialei, trimişi de Ciucă

Ce vă spuneam noi mai pe alaltăieri, stimaţi telespectatori, cum că alde nea Mihăiţă şi dom’ Costel nu ar sta deloc pe roze acuma la alesul liniilor directoare în vederea abordării anului electoral 2024? 

Caricatura zilei

Pițuțurlică

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode trebuie sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.