anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Încă o rundă de ceartă la uşile închise ale spitalului mobil

GALERIE
spital letcani
 • spital letcani
- +

O reuniune a consilierilor judeţeni, convocată de îndată, a reuşit să treacă două proiecte de hotărâre după aproape o oră de confruntări politice. Este vorba de relocarea liniei de gardă în specialitatea ATI de la secţia exterioară de la Leţcani (Spitalul Mobil) la sediul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi de aprobarea noii organigrame a acestei instituţii, extinsă cu 4 posturi, de la 514, la 518.

Consilierii PSD au întrebat din nou când va fi deschis spitalul modular amplasat în curtea Transagropolis. La fel ca la şedinţa ordinară de la sfârşitul lunii trecute, preşedintele CJ a replicat că ideea aducerii unui complex mobil a fost bună, dar că a fost aplicată prost şi a repetat că nu administraţia judeţului este proprietarul, ci Asociaţia Euronest. Totuşi, cu două săptămâni în urmă, directorul Euronest afirma în plenul CJ că a pus la dispoziţia ministerului şi altor instituţii toate documentele solicitate. Costel Alexe a afirmat ieri că lipseşte documentaţia tehnică privind instalaţia electrică a spitalului.

Liderul grupului PSD a afirmat că mutarea liniei de gardă echivalează cu "un lacăt pus pe uşa spitalului mobil" şi a propus un amendament privind înfiinţarea unei noi linii. El a subliniat că la Leţcani sunt 100 de paturi de terapie intensivă, în timp ce în "TIR-ul sau remorca" adusă de la Botoşani sunt doar 12. Ulterior, Cristian Stanciu a revenit, solicitând reevaluarea situaţiei după o lună.

Preşedintele Alexe i-a reproşat că "remorca" este acreditată şi că a costat "doar 350 de mii de euro", spre deosebire de spitalul mobil. El a repetat că are toate avizele atunci când Mircea Manolache a întrebat dacă cele 12 paturi respectă distanţarea impusă de pandemie. Directorul spitalului, Florin Roşu, a precizat că unitatea mobilă de terapie intensivă are dotări la nivel european.

Proiectul relocării liniei de gardă a fost adoptat fără ca amendamentul propus de Cristian Stanciu să fie supus la vot, pe motiv că trebuie să aibă acordul iniţiatorului. Liderul consilierilor PSD a replicat ulterior că "este o crimă să ai 100 de paturi de terapie intensivă şi să nu vrei să le foloseşti doar pentru că le-a adus Popa". Aleşii PSD s-au abţinut de la vot, dar nici liberalul Constantin Şerban nu a răspuns apelurilor lui Costel Alexe.

Al doilea proiect a fost adoptat mai repede. Răzvan Socolov, de la USR PLUS, a vrut să ştie ce se va întâmpla cu personalul detaşat la Leţcani. Directorul spitalului a spus că acesta este suspendat.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.