Încă o rundă de ceartă la uşile închise ale spitalului mobil
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Încă o rundă de ceartă la uşile închise ale spitalului mobil

GALERIE
spital letcani
  • spital letcani
- +

O reuniune a consilierilor judeţeni, convocată de îndată, a reuşit să treacă două proiecte de hotărâre după aproape o oră de confruntări politice. Este vorba de relocarea liniei de gardă în specialitatea ATI de la secţia exterioară de la Leţcani (Spitalul Mobil) la sediul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi de aprobarea noii organigrame a acestei instituţii, extinsă cu 4 posturi, de la 514, la 518.

Consilierii PSD au întrebat din nou când va fi deschis spitalul modular amplasat în curtea Transagropolis. La fel ca la şedinţa ordinară de la sfârşitul lunii trecute, preşedintele CJ a replicat că ideea aducerii unui complex mobil a fost bună, dar că a fost aplicată prost şi a repetat că nu administraţia judeţului este proprietarul, ci Asociaţia Euronest. Totuşi, cu două săptămâni în urmă, directorul Euronest afirma în plenul CJ că a pus la dispoziţia ministerului şi altor instituţii toate documentele solicitate. Costel Alexe a afirmat ieri că lipseşte documentaţia tehnică privind instalaţia electrică a spitalului.

Liderul grupului PSD a afirmat că mutarea liniei de gardă echivalează cu "un lacăt pus pe uşa spitalului mobil" şi a propus un amendament privind înfiinţarea unei noi linii. El a subliniat că la Leţcani sunt 100 de paturi de terapie intensivă, în timp ce în "TIR-ul sau remorca" adusă de la Botoşani sunt doar 12. Ulterior, Cristian Stanciu a revenit, solicitând reevaluarea situaţiei după o lună.

Preşedintele Alexe i-a reproşat că "remorca" este acreditată şi că a costat "doar 350 de mii de euro", spre deosebire de spitalul mobil. El a repetat că are toate avizele atunci când Mircea Manolache a întrebat dacă cele 12 paturi respectă distanţarea impusă de pandemie. Directorul spitalului, Florin Roşu, a precizat că unitatea mobilă de terapie intensivă are dotări la nivel european.

Proiectul relocării liniei de gardă a fost adoptat fără ca amendamentul propus de Cristian Stanciu să fie supus la vot, pe motiv că trebuie să aibă acordul iniţiatorului. Liderul consilierilor PSD a replicat ulterior că "este o crimă să ai 100 de paturi de terapie intensivă şi să nu vrei să le foloseşti doar pentru că le-a adus Popa". Aleşii PSD s-au abţinut de la vot, dar nici liberalul Constantin Şerban nu a răspuns apelurilor lui Costel Alexe.

Al doilea proiect a fost adoptat mai repede. Răzvan Socolov, de la USR PLUS, a vrut să ştie ce se va întâmpla cu personalul detaşat la Leţcani. Directorul spitalului a spus că acesta este suspendat.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

Cosmin PAȘCA

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

În loc să vină cu soluţii pe fond, să fie pro-activ în negocierile cu USR PLUS, s-a agăţat ostentativ de forma solicitărilor. Atitudinea defensivă a primarului trădează reaua credinţă sau, în cel mai bun caz, un orgoliu prostesc. Sigur, şi reprezentanţii USR PLUS sunt încăpăţânaţi, pe alocuri obraznici, dar ei pentru asta au fost trimişi în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Teste

Codrin Liviu CUȚITARU

Teste

Neîndoios, ceva grav se petrecuse în procesul evaluării, făcându-l pe Grimase să intre în şoc. Suspiciunea mi-a fost întărită şi de amănuntul că bietul corector ţinea între degetele încârligate de la mâna stângă o foaie scrisă - în mod evident una dintre numeroasele şi buclucaşele lucrări.

Inegalitatea veniturilor

Alin ANDRIEȘ

Inegalitatea veniturilor

Trăim vremuri excepţionale în care inegalitatea socială, atât din perspectiva veniturilor, cât şi a avuţiei individuale, se adânceşte. Cauzele şi consecinţele creşterii disparităţilor la nivelul veniturilor şi a averii reprezintă elemente centrale ale dezbaterilor atât la nivelul economiştilor, cât şi al politicienilor. Deşi nivelul de trai a înregistrat o creştere semnificativă în ultimele decenii, iar inegalitatea veniturilor la nivel global s-a redus, inegalitatea din perspectiva veniturilor a crescut semnificativ la nivel naţional în majoritatea ţărilor.

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

pulspulspuls

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Informaţii interesante transpiră în ultimele zile despre liberalii ieşeni, stimaţi telespectatori. Prin culisele politichiei de la Bucale se zvoneşte că în parohia de la Iaşi ar fi apărut o mare problemă de lidărşip, ca să ne exprimăm mai elevat: nu prea ar vrea nimeni mai de soi să se bage pe locul de şef lăsat liber de Paralexe, până se clarifică într-un fel sau altul aspectele penale ale acestuia. 

Caricatura zilei

Lupii manifestanți

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.