Încă o semnătură pe documentația unui parc industrial din județ. „Șansele sunt mai mari dacă CJ Iași se ocupă de el”
Viitorul parc de la Pașcani intră în prima etapă de proiectare: trecerea terenului în intravilan și pregătirea Planului Urbanistic Zonal.
Pe finalul primului mandat de patru ani de administrație liberală, încă niciun parc industrial nu a fost deschis în județul Iași – cu excepția celor două de care se ocupă Primăria Miroslava. Între timp, la Bihor, de exemplu, Consiliul Județean a reușit să obțină finanțare (50 la sută) pentru deschiderea a încă patru parcuri, unele intrate deja în lucrări de amenajare.
CITESTE SI: Două parcuri industriale la proiectare: Holboca (pe 30 ha) și Pașcani (65ha)
Cel mai recent pas făcut la Iași este atribuirea contractului de servicii de proiectare pentru faza Plan Urbanistic Zonal (PUZ) și introducere în intravilan a terenurilor în suprafață de 65 de hectare pe care urmează să fie amenajat Parcul Industrial Pașcani. Prevederea ca terenurile respective să fie în intravilan este una dintre condițiile pentru acordarea licenței de parc de către Ministerul Dezvoltării.
„Șansele sunt mai mari dacă CJ Iași se ocupă de acest parc și sperăm ca această etapă să decurgă fără probleme și în șase luni să trecem la următorul pas”, s-a arătat optimist cu acest prilej primarul municipiului de pe Siret, Marius Pintilie. Asocierea Goldbach Design & Build SRL București și Goldbach Consulting SRL, trebuie să finalizeze documentația în cele șase luni, contra unui preț ceva mai mare de jumătate de milion de lei.
Amintim că cel mai avansat dintre parcurile administrate de CJ, cel de la Lețcani, ar urma să intre parțial în funcțiune până la sfârșitul acestui an (pe care să îl încheie cu profit, nu în pierdere, ca până acum). La Holboca, un contract pentru realizarea studiului de fezabilitate tocmai a fost atribuit firmei bucureștene SMM Invest Co SRL, care ar trebui să îl predea până la sfârșitul acestui an.
În schimb, viitorul parc de la Pașcani va fi cel mai bine situat, la intersecția autostrăzilor A7 și A8, respectiv lângă turbionul care deja se construiește acum.
Publicitate și alte recomandări video