anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Nereguli mari găsite la staţiile de betoane din oraş

Încă o sursă de praf descoperită în ceasul al 12-lea de autorități: stațiile de betoane

GALERIE
betoniera
  • betoniera
- +

Staţiile de betoane din oraş au numeroase nereguli în modul în care îşi desfăşoară activitatea. Poliţiştii locali au demarat o verificare la cele 10 staţii identificate de pe raza oraşului abia în ultima lună, cu toate că, de-a lungul timpului, au existat foarte multe sesizări privind amplasarea staţiilor sau nereguli în activitate.

La şe­dinţa Consiliului Local (CL) de luna trecută, problema staţiilor de betoane a ajuns şi în atenţia consilierilor locali. Ulterior, poliţiştii locali au declanşat con­troale. Cele mai frecvente nereguli identificate au vizat lipsa plasei de protecţie anti­praf, lipsa unei rampe de spă­lare a roţilor şi osiilor, camioa­ne ce transportă materiale fără a fi acoperite cu prelate şi lipsă turbojet pentru spălarea auto­ve­hiculelor.

„La toate socie­tă­ţile au fost constatate nere­guli, cea mai gravă abatere fiind în cazul Geprocon SA, căreia îi lipsea autorizaţia de construcţie. În acest caz a fost aplicată o sancţiune contravenţională de 1.000 lei şi a fost impusă intrarea în legalitate până în data de 11 august. La aceeaşi firmă s-au mai constatat lipsa plasei de protecţie împotriva prafului pe perime­trul exterior al societăţii, lipsa rampei de spălare a roţilor şi osiilor autovehiculelor care ies din incinta societăţii şi lip­sa prelatelor de acoperire a materialelor care pot fi îm­prăştiate de vânt“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Celelalte nouă staţii de betoane verificate au fost BCC Agre­gate Betoane SA (şos. Ungheni 12 şi str. Rampei 9A), Heidel­berg Cement SA (strada Sf. Ioan nr. 1), Construcţii Hidro­tehnice SA (str. Aurel Vlaicu 88A), TVI Construct SRL (şos. Iaşi - Tomeşti 19A, km 1), ELRO Beton SRL (şos. Nicolina 175), West Star SRL (str. Rampei 1), Spiroca SA (şose. Tomeşti km 1) şi Andy Trans Invest SRL (bd. Chimiei 14). De menţionat că aceste nouă staţii au primit, deocamdată, doar somaţii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politruci

Cătălin ONOFREI

Politruci

Da, sunt total de acord cu Orban. Politrucii trebuie mătrăşiţi. Dar începeţi cu cei din PNL, din PSD, din USR! Sigur este vorba de o măsură constituţională!

Filmuletul zilei

opinii

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Ciprian IFTIMOAEI

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Începând cu anul 2010, pe data de 20 octombrie, se aniversează în peste 130 de ţări Ziua Mondială a Statisticii. Această aniversare a fost stabilită prin Rezoluţia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite 64/267 din 3 iunie 2010, ca o recunoaştere a activităţii Comisiei de Statistică a ONU, care funcţionează din 1947, în dezvoltarea sistemelor naţionale de statistică (statisticilor oficiale), îmbunătăţirea comparabilităţii acestora, elaborarea unor indicatori statistici fiabili, precum şi acordarea de asistenţă pentru programele de dezvoltare durabilă.

Cuvântul ierarhului

Mihai DORIN

Cuvântul ierarhului

Trăim o stare de agitaţie care ne complică vieţile, iar pe unii îi împiedică să gândească responsabil. Am în vedere mai ales pe cei care au datoria - prin statutul funcţiei şi fişa postului - să aducă măcar un strop de calm, dacă pace nu pot, din varii motive, care ţin nu atât de complexitatea gestionării pandemiei, cât de incapacitatea intelectuală de a identifica soluţii mature, nu simple măsuri imperativ-restrictive. 

pulspulspuls

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Când vă spuneam noi că ceva e putred în relaţiile externe ale lui Peni Hill, că nu degeaba l-a şi acuzat Dragnea la vremea lui, la un moment dat, că e băiat de mingi de-al ghinărarilor din SIE, voi nu şi nu: Bartman, Batman... 

Caricatura zilei

Bun simt auto

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.