anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 17.08.2022

Încă trei medii de 10 la Iași după contestaţii. Au fost însă și elevi ghinioniști

GALERIE
rezultate-evaluare-nationala
 • rezultate-evaluare-nationala
- +

În unele cazuri, elevii au primit în plus după recorectare chiar şi un punct şi jumătate.

În urma rezolvării contestaţiilor de la Evaluarea Naţională, în judeţul Iaşi numărul mediilor de 10 s-a înmulţit. Dacă după rezultatele parţiale au fost 23 de medii de 10, acum sunt 26. Încă trei elevi ieşeni au reuşit să obţină această performanţă, Matei Scoică şi Cosmin Ungureanu de la Colegiul „Racoviţă“ şi Maria Lupu de la Colegiul Naţional.

Matei a depus contestaţie la limba română, unde obţinuse iniţial 9,55, Maria tot la limba română, unde luase după prima corectură 9,25, iar Cosmin a depus contestaţie la ambele discipline, după ce iniţial luase la română 9, iar la matematică 9,80.

Observăm astfel o diferenţă de un punct la limba română, foarte mare dacă este să ne gândim că în procesul repartizării computerizate contează fiecare sutime. Deşi a obţinut notă mare la matematică, Cosmin a avut curajul să depună contestaţie şi la acest obiect, obţinând maximul.

Nu doar la elevul de la Racoviţă diferenţa a fost mare, şi la alţi copii se observă diferenţe de aproape un punct sau chiar peste. Un exemplu este Radu Serşeniuc, de la Colegiul Naţional, care obţinuse la limba română nota 9,20, iar în urma contestaţiilor a primit 10.

Tudor Istov de la Şcoala „Bârsănescu“ s-a pricopsit cu un 8,90 la limba română, însă după contestaţii a primit 10 curat.

O diferenţă şi mai mare a fost înregistrată în cazul elevei Teodora Croitoru de la Şcoala Titu Maiorescu, care a obţinut la limba română 8,65 iar în urma contestaţiilor a primit 10 pe teza sa. Avem astfel o diferenţă de un punct şi 34 de sutimi, o diferenţă care i-ar fi scăzut şansele la repartizarea computerizată, în cazul în care concurenţa la profilul pe care şi-l doreşte ar fi fost mare.

Un alt exemplu este Chelaru Radu din Valea Lupului care a obţinut la română 8,20 iar în urma contestaţiilor a primit 9,40, cu 1 punct şi 20 de sutimi mai mult.

Şi Lazăr Daria de la Naţional a primit după o primă corectură 8,30 iar după contestaţii 9,70, o notă cu un punct jumătate mai mult.

Au fost însă şi ghinionişti, care nu au fost mulţumiţi de notă şi s-au ales cu o notă finală mai mică decât după prima corectură. Un elev de la Colegiul Negruzzi nu a fost mulţumit de nota 9,90 la matematică, a depus contestaţie şi s-a ales cu nota finală 9,80. Acesta a făcut contestaţie şi la română, unde de astă dată i s-a mărit de la 8,35 la 9,25, prin urmare a avut de câştigat la media finală.

Şi Ioan Anton de la Colegiul Naţional a avut ghinion, însă de altă natură. Acesteia i s-a mărit după contestaţii cu 45 de sutimi, de la 8,70 la 9,15, dar nota finală i-a rămas 8,70, deoarece regula spune că mărirea nu se face dacă nu este de cel puţin 50 de sutimi, în cazul notelor iniţiale sub 9,50.

O elevă de la Boroseşti a reuşit să obţină la română 7,90 după prima corectură iar după contestaţii i s-a scăzut la 7,10, cu 80 de sutimi.

În aceeaşi situaţie mai sunt elevi, care nemulţumiţi de rezultat au depus contestaţie şi s-au trezit cu nota micşorată cu 50 de sutimi ori mai mult, sau doar cu câteva sutimi, în cazul notelor iniţiale de peste 9,50, deoarece în această situaţie, regula spune că nota scade ori creşte la sutimă.

La Iaşi s-au depus în jur de 1.100 de contestaţii, din care peste 600 la română şi peste 400 la matematică. Ţinem să menţionăm faptul că aceste cifre nu reprezintă numărul de elevi care au depus contestaţiile, ci doar numărul de contestaţii, deoarece sunt elevi care au depus la ambele şi elevi care au depus doar la o disciplină.

MEDII FINALE - JUDEȚUL IAȘI

VEDEȚI ȘI:

Cataloagele cu notele elevilor din Iași la Evaluarea Națională, rătăcite timp de 4 ore!

FOTO: Ce simt și ce visează absolvenții de nota 10 din Iași după Evaluarea Națională

EXCLUSIV: Aflați care vor fi MEDIILE DE ADMITERE la liceele de elită din Iași!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Rivalităţi globale (II)

Lucian DÎRDALA

Rivalităţi globale (II)

Este mult mai greu să articulezi, astăzi, o doctrină a îngrădirii, când ţintele ei sunt regimuri cu care nu demult Occidentul stătea - iar în anumite domenii, încă mai stă - la aceeaşi masă, tratându-le drept actori legitimi.

opinii

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

Caua şi politicaua

Radu PĂRPĂUȚĂ

Caua şi politicaua

Jivină fantastică caua/ e rudă cu bau-baua/ şi politicaua:/ sperie copiii: ai!/ fac pipi în pat: vai!/ Şi vrabia-i pui,/ dar dracul ştie de când îi,/ zice o zicală/ naţională./ 

Valori, performanţe, creativitate (I): Alexandra Dăriescu

Alex VASILIU

Valori, performanţe, creativitate (I): Alexandra Dăriescu

Siguranţă, sensibilitate, putere de adaptare, vecinătate netulburată a maturităţii. Sunt impresiile stabile de care am avut parte la primele audiţii ale pianistei Alexandra Dăriescu.

pulspulspuls

Sângele de frate - Care-i treaba cu Muraru şi murăturile lui despre rotaţie?

Sângele de frate - Care-i treaba cu Muraru şi murăturile lui despre rotaţie?

Multă lume ne-a tot întrebat în ultimele zile cum se face de declaraţiile liderului liberal de la Iaşi, dipotatul Muraru, legate de rotaţia premierilor între PSD şi PNL, au fost aşa de preluate şi mediatizate de tătă presa naţională, asta în timp ce până atunci dipotatul şi-n limbă dacă stătea nu relata nimeni nimicuţa despre el. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.