Încă trei şcoli ieşene au intrat în programul „Masa caldă“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Încă trei şcoli ieşene au intrat în programul „Masa caldă“

GALERIE
masa calda scoala
  • masa calda scoala
- +

Guvernul României a aprobat pe 4 februarie, prin ordonanţă de urgenţă, extinderea programului „Masa caldă“ cu încă 50 de şcoli, astfel, începând din cel de-al doilea semestru al anului şcolar 2019-2020 încă trei şcoli din judeţ vor beneficia de acest program. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, şcolile care vor face parte din acest proiect, pe lângă Şcoala Profesională Dagâţa şi Şcoala Gimnazială Şcheia, sunt Liceul Tehnologic „Victor Mihăilescu Craiu“ Belceşti, Şcoala Gimnazială Mironeasa, dar şi Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu“.

 În cazul ultimelor trei şcoli din judeţ adăugate în program nu a fost făcută publică suma cu care vor fi finanţate însă, pentru un an şcolar întreg, Ministerul a acordat pentru Şcoala Profesională Dagâţa, cu aproximativ 800 de elevi, suma de 1.046.000 de lei, la Şcoala Gimnazială Şcheia proiectul fiind în valoare de 485.000 de lei pentru întreg anul şcolar. La nivel naţional, în urma extidenderii proiectului, vor beneficia de masa caldă, sau de un pachet cu alimente în cazul şcolilor fără cantină sau infrastructura necesară pentru servirea mesei, peste 65.000 de elevi. Elevii şi preşcolarii din cele 150 de şcoli vor primi alimente în limita valorii de 10 lei pentru fiecare beneficiar în fiecare zi. Anul trecut, conform Ministerului Educaţiei, beneficiari au fost peste 20.000 de elevi, anul acesta numărul de elevi care beneficiază de sprijin alimentar urmând să ajungă la 65.343 de elevi. Suma estimată, necesară implementării programului pentru anul 2020, este de 81.983.000 de lei. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Moldova: ”Avem autostradă, doar că-i la Bacău”

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.