anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Încă un mic pas pentru Spitalul Regional de Urgențe. S-a emis certificatul de urbanism

GALERIE
Spitalul Regional de Urgențe iasi
  • Spitalul Regional de Urgențe iasi
- +

 Proiectul Spitalului Regional de Urgenţă (SRU) a intrat în faza de autorizare la nivel administrativ. În acest sens, Primăria a emis ieri un certificat de urbanism, pas premergător eliberării autorizaţiei de construire.

 Amintim că Planul Urbanistic Zonal (PUZ) a fost aprobat în Consiliul Local încă din primăvara anului 2018. Ministerul Sănătăţii a solicitat emiterea certificatului de urbanism la aproape şase luni după ce SRU Iaşi a accesat prima parte a finanţării europene nerambursabile (50 milioane euro) necesare pentru derularea investiţiei totale de aproape 500 milioane euro. Restul banilor urmează să fie asiguraţi în programarea bugetară europeană 2021 - 2027. SRU va fi construit în zona Moara de Vânt pe un teren pus la dispoziţie de către Primăria Iaşi încă din toamna anului 2016. Municipalitatea este partener în proiect şi a realizat o serie de studii (urbanism, ridicare topografică, geotehnic etc.) şi a obţinut mai multe avize pentru proiect. Conform studiului de fezabilitate, Spitalul Regional de Urgenţă de la Iaşi va avea 850 de paturi, dintre care 776 pentru îngrijire medicală acută şi 74 pentru îngrijirea critică. De asemenea, unitatea medicală va deţine toate specialităţile unui spital de urgenţă, urmând a fi dotată cu tehnologie de ultimă generaţie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Otravă şi prostie veche (I)

Cătălin ONOFREI

Otravă şi prostie veche (I)

Recurgeţi la următorul experiment mental: închipuiţi-vă că, în mai 1990, Ion Iliescu şi FSN au luat decizia istorică de a nu mai intra în lupta electorală.

Filmuletul zilei

opinii

Într-o bună zi…

Briscan ZARA

Într-o bună zi…

Anii trec, corpul îmbătrâneşte, voinţa se diminuează şi mai mult, iar la un moment dat chiar spui fără să îţi dai seama că nu mai poţi fizic face lucrurile pe care le-ai tot amânat. Nu te mai ţin balamalele. Nu mai poţi urca pe munte, nu mai poţi alerga, nu mai poţi înota, nici măcar nu mai poţi sta treaz mai târziu de ora 23, nimic. Ai amânat până ce le-ai anulat.

Conflictualitatea elitelor şi consolidarea democraţiei

Ciprian IFTIMOAEI

Conflictualitatea elitelor şi consolidarea democraţiei

Consolidarea democraţiei reprezintă un proces eminamente focalizat pe îndeplinirea unor standarde politice: alegeri libere şi corecte, independenţa mass-media, guvernare democratică (stat de drept, eficienţă, transparenţă, corectitudine în alocarea şi cheltuierea fondurilor publice, echidistanţă, imparţialitate), societate civilă, justiţie independentă, combaterea eficientă a corupţiei. 

A doua pângărire a Hagiei Sophia (Sfânta Înţelepciune) (II)

Mihai DORIN

A doua pângărire a Hagiei Sophia (Sfânta Înţelepciune) (II)

Sau cum Turcia sfidează lumea creştină.

pulspulspuls

Vă mai amintiţi de ghinărarul Plaicuboi? Iacătă-l, biznisman!

Vă mai amintiţi de ghinărarul Plaicuboi? Iacătă-l, biznisman!

Informaţii interesante ne parvin recent din lumea biznisului ieşean, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Cu Satelitu

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.