Comunicat de Presă

Încă un neam de-al lui Alexe uns director la stat. Fratele nașei penelistului Costel Alexe, numit la conducerea OCPI Iași (P)

miercuri, 19 august 2020, 09:58
3 MIN
 Încă un neam de-al lui Alexe uns director la stat. Fratele nașei penelistului Costel Alexe, numit la conducerea OCPI Iași (P)

Fratele nu avea studiile necesare pentru ocuparea postului. Legea a fost însă schimbată de Guvernul PNL. Imediat, fratele nașei a fost numit director. Înainte de frate, peneliștii au numit-o pe Narciza Nedelcu, condamnată pentru corupție, chiar pentru fapte comise din postura de director la cadastru. Narciza Nedelcu este mama lui Vlad Nedelcu, consilier local care i-a ridicat osanale primarului liberal Mihai Chirica la ultima ședință de CL. 500.000 lei i-a costat pe români numirea Narcizei Nedelcu la șefia OCPI, chiar dacă a revenit pe funcție doar o zi.

Liberalii au înființat la Iași administrația de cumetrie. Pentru a accede într-o funcție publică nu mai este nevoie să dai concurs și nici măcar să te pricepi la domeniul pe care urmează să îl coordonezi. Este suficient să fii neam cu cine trebuie. Dacă ești, se schimbă și legea, numai ca să ți se pregătească fotoliul directorial. Prin liderul său, ministrul-drujbă Costel Alexe, PNL Iași a reușit să atingă noi culmi ale penibilului. Noul director al Oficiului Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară nu este inginer cadastral, nici jurist, nici registrator de carte funciară, specialist GIS/IT sau vreo altă calificare apropiată domeniului. Dar, după cum scrie presa locală, el este fratele soției fostului șef al Casei de Cultură a Studenților, Adrian Căliman. Iar aceasta este nimeni alta decât nașa de cununie a lui Costel Alexe. Până mai ieri simplu șef al biroului arhivă din cadrul OJCPI, Ionuț Grădinaru va coordona de acum înainte punerile în posesie, vânzările, donațiile, scoaterile din circuitul agricol și orice alte operațiuni făcute cu cele aproape 550.000 ha ale județului.

Nimic nu a stat în calea tupeului ministrului-drujbă și a voinței de a-și pune ruda șef la Cadastru. Pentru asta, a obținut până și schimbarea prevederilor legale. La lista calificărilor ce permit ocuparea funcției de director al Oficiului de Cadastru a fost adăugată și cea de „studii superioare în domeniul științelor administrative”. Adică absolvent al Facultății de Administrație Publică, exact ce este Ionuț Grădinaru. Inutil să vă spunem că niciun obiect studiat la această facultate nu se apropie cât de cât de noțiunea de cadastru și de cunoștințele necesare pentru a conduce o instituție din acest domeniu. Vă puteți lesne închipui cum va semna noul director orice îi vor pune prietenii în față.

În urmă cu o lună, PNL o numea din nou ca director al OJCPI pe Narciza Nedelcu, condamnată la trei ani cu suspendare pentru abuz în serviciu într-o speță legată direct de funcția pe care o ocupase. Reacția vehementă a opiniei publice a făcut-o pe aceasta să demisioneze după doar 24 de ore, nu înainte însă de a încasa 500.000 lei ca „salarii restante”. În guvernarea PNL, corupția este recompensată. La plecarea din funcția plătită cu o jumătate de milion de lei pe zi, Narciza Nedelcu spunea că „este nevoie ca la conducerea OCPI lași să fie numit politic un nou director, tânăr, cu putere de muncă și de perspectivă. Am încredere în pepiniera de tineret cultivată de PNL lași”. Dorința acesteia s-a îndeplinit după o lună, când la conducerea OCPI a fost numit Ionuț Grădinaru, fără măcar un simulacru de concurs. Dacă PNL nu este lăsat să numească în funcție un penal, atunci măcar vreun neam să fie!
Din nefericire, cazul Ionuț Grădinaru nu este singular la Iași. De sub bagheta magicianului Alexe, neam după neam a devenit candidatul perfect pentru funcții bine plătite la stat. Cumătrul Petru Avram este șef al Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad. Vărul Remus Iovu este șef al Sistemului de Gospodărire a Apelor Botoșani. Finului Sorin Afloarei i s-a făcut cadou un post la Autoritatea Națională în Comunicații. Iar acestea sunt doar câteva exemple extrase din presa locală.

”Asta înseamnă guvernarea PNL la Iași. Sunt sigur că ieșenii văd aceste lucruri și le vor taxa ca atare. Ipocrizia, minciuna, interesele de grup, lipsa de respect față de ieșeni sunt caracteristice peneliștilor. Este revoltător cum transformă toate instituțiile publice în afaceri de familie”, a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean și al PSD Iași. 

Biroul de Comunicare al PSD Iași

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii