Încă un neam de-al lui Alexe uns director la stat. Fratele nașei penelistului Costel Alexe, numit la conducerea OCPI Iași (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Comunicat de Presă

Încă un neam de-al lui Alexe uns director la stat. Fratele nașei penelistului Costel Alexe, numit la conducerea OCPI Iași (P)

GALERIE
Alexe-mana-cap
  • Alexe-mana-cap
- +

Fratele nu avea studiile necesare pentru ocuparea postului. Legea a fost însă schimbată de Guvernul PNL. Imediat, fratele nașei a fost numit director. Înainte de frate, peneliștii au numit-o pe Narciza Nedelcu, condamnată pentru corupție, chiar pentru fapte comise din postura de director la cadastru. Narciza Nedelcu este mama lui Vlad Nedelcu, consilier local care i-a ridicat osanale primarului liberal Mihai Chirica la ultima ședință de CL. 500.000 lei i-a costat pe români numirea Narcizei Nedelcu la șefia OCPI, chiar dacă a revenit pe funcție doar o zi.

Liberalii au înființat la Iași administrația de cumetrie. Pentru a accede într-o funcție publică nu mai este nevoie să dai concurs și nici măcar să te pricepi la domeniul pe care urmează să îl coordonezi. Este suficient să fii neam cu cine trebuie. Dacă ești, se schimbă și legea, numai ca să ți se pregătească fotoliul directorial. Prin liderul său, ministrul-drujbă Costel Alexe, PNL Iași a reușit să atingă noi culmi ale penibilului. Noul director al Oficiului Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară nu este inginer cadastral, nici jurist, nici registrator de carte funciară, specialist GIS/IT sau vreo altă calificare apropiată domeniului. Dar, după cum scrie presa locală, el este fratele soției fostului șef al Casei de Cultură a Studenților, Adrian Căliman. Iar aceasta este nimeni alta decât nașa de cununie a lui Costel Alexe. Până mai ieri simplu șef al biroului arhivă din cadrul OJCPI, Ionuț Grădinaru va coordona de acum înainte punerile în posesie, vânzările, donațiile, scoaterile din circuitul agricol și orice alte operațiuni făcute cu cele aproape 550.000 ha ale județului.

Nimic nu a stat în calea tupeului ministrului-drujbă și a voinței de a-și pune ruda șef la Cadastru. Pentru asta, a obținut până și schimbarea prevederilor legale. La lista calificărilor ce permit ocuparea funcției de director al Oficiului de Cadastru a fost adăugată și cea de „studii superioare în domeniul științelor administrative”. Adică absolvent al Facultății de Administrație Publică, exact ce este Ionuț Grădinaru. Inutil să vă spunem că niciun obiect studiat la această facultate nu se apropie cât de cât de noțiunea de cadastru și de cunoștințele necesare pentru a conduce o instituție din acest domeniu. Vă puteți lesne închipui cum va semna noul director orice îi vor pune prietenii în față.

În urmă cu o lună, PNL o numea din nou ca director al OJCPI pe Narciza Nedelcu, condamnată la trei ani cu suspendare pentru abuz în serviciu într-o speță legată direct de funcția pe care o ocupase. Reacția vehementă a opiniei publice a făcut-o pe aceasta să demisioneze după doar 24 de ore, nu înainte însă de a încasa 500.000 lei ca „salarii restante”. În guvernarea PNL, corupția este recompensată. La plecarea din funcția plătită cu o jumătate de milion de lei pe zi, Narciza Nedelcu spunea că „este nevoie ca la conducerea OCPI lași să fie numit politic un nou director, tânăr, cu putere de muncă și de perspectivă. Am încredere în pepiniera de tineret cultivată de PNL lași”. Dorința acesteia s-a îndeplinit după o lună, când la conducerea OCPI a fost numit Ionuț Grădinaru, fără măcar un simulacru de concurs. Dacă PNL nu este lăsat să numească în funcție un penal, atunci măcar vreun neam să fie!
Din nefericire, cazul Ionuț Grădinaru nu este singular la Iași. De sub bagheta magicianului Alexe, neam după neam a devenit candidatul perfect pentru funcții bine plătite la stat. Cumătrul Petru Avram este șef al Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad. Vărul Remus Iovu este șef al Sistemului de Gospodărire a Apelor Botoșani. Finului Sorin Afloarei i s-a făcut cadou un post la Autoritatea Națională în Comunicații. Iar acestea sunt doar câteva exemple extrase din presa locală.

”Asta înseamnă guvernarea PNL la Iași. Sunt sigur că ieșenii văd aceste lucruri și le vor taxa ca atare. Ipocrizia, minciuna, interesele de grup, lipsa de respect față de ieșeni sunt caracteristice peneliștilor. Este revoltător cum transformă toate instituțiile publice în afaceri de familie”, a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean și al PSD Iași. 


Biroul de Comunicare al PSD Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.