Încă un pas spre atribuirea ultimului lot al Axei Iaşi-Suceava. Când vom circula pe aici?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.05.2021

Încă un pas spre atribuirea ultimului lot al Axei Iaşi-Suceava. Când vom circula pe aici?

GALERIE
Axa iasi-suceava
  • Axa iasi-suceava
- +

Toate ofertele depuse pentru cei 40 km de la Belceşti până la ieşirea din judeţ au trecut de verificarea tehnică şi intră în evaluare financiară.

A fost depăşită încă o etapă în procedura de atribuire a contractului de execuţie a lucrărilor pe al treilea segment din judeţ al Axei rutiere strategice Iaşi-Suceava. La evaluarea din punct de vedere tehnic, finalizată vineri, toate cele nouă oferte depuse s-au calificat pentru a doua rundă importantă, evaluarea financiară. Pe platforma electronică de achiziţii publice, finalizarea ei este prevăzută pentru data de 18 iunie, aşa cum a fost stabilită iniţial, la debutul procedurii. Licitaţia a fost relansată pe 1 decembrie, la o valoare estimată a lucrărilor de 96,1 milioane de lei. Este aceeaşi sumă de pornire ca la prima procedură, anulată, când au fost înregistrate doar 3 oferte. Atunci, unul dintre ofertanţi a reuşit prin contestaţii să-i scoată din cursă pe ceilalţi doi. Tustrei se regăsesc şi în procedura relansată.

Au depus oferte sau declaraţii de participare: Alpenside (care şi-a adjudecat şi primele două loturi din Axă) şi Danlin XXL, ofertanţi unici, precum şi asocierile conduse de Mavgo Holding, Daroconstruct, Conest, Autotehnorom (care a câştigat licitaţiile pentru cele două loturi din Suceava), Con Ted Company, Deliver Lex Trans şi Eky Route.

Anunţarea câştigătorului urmează să fie făcută cel mai târziu în iulie. La fel ca toate celelalte loturi, termenul de execuţie este de 2 ani.

Cititi si: Concurenţă mare pe Lotul 3 al Axei Iaşi-Suceava : nouă oferte pentru un contract de 96 de milioane

Proiectul Axei Iaşi-Suceava a fost iniţiat în 2014 de cei doi preşedinţi de atunci ai Consiliilor Judeţene. Finanţarea europeană a fost acordată trei ani mai târziu, iar licitaţiile au fost lansate în 2019. Nicio ofertă nu a fost depusă atunci, nici pentru cele trei loturi ieşene, nici pentru cele două din judeţul vecin. După o suplimentare a fondurilor cu 40 la sută, au apărut şi ofertanţii: 4 loturi au fost adjudecate şi exact cel din mijloc a mai rămas de atribuit. Este vorba de un traseu lung de 40,6 km: Belceşti-Scobinţi-Sireţel-Lespezi-limita judeţului Suceava.

De la un capăt la celălalt, Axa Iaşi-Suceava are 167,61 km, din care 91,77 km sunt pe teritoriul judeţului Iaşi.

Cititi si: Axa rutieră Iaşi-Suceava lasă drumurile fără copaci pe margine. Lemnul, vândut

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Formatul Bucureşti - 9

Lucian DÎRDALA

Formatul Bucureşti - 9

Ceea ce a reieşit, însă, în urma reuniunii virtuale organizate de România, ne lasă să înţelegem că opinia majoritară a central- şi est-europenilor este favorabilă întăririi legăturii transatlantice şi, implicit, găsirii unei modalităţi de afirmare a potenţialului politico-militar al Europei care să nu pună în cauză coeziunea NATO.

Filmuletul zilei

opinii

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

Avea tot felul de idei crazy

Radu PĂRPĂUȚĂ

Avea tot felul de idei crazy

Viki ar fi fost o fată frumoasă, dacă n-ar fi avut pe obrazul drept şi pe gât cicatricile hidoase ale unei arsuri. Când avea doisprezece ani, taică-său venise acasă beat şi o pusese să aprindă lampa abia stinsă şi încinsă. În urma exploziei, rămăsese pe toată viaţa însemnată. 

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Am întâlnit deseori muzicieni care, ascultând cuvintele admirative despre o creaţie a lor din trecute perioade, preferau comentariile celor mai recente realizări - atitudine firească în cazul profesionistului preocupat mereu să evolueze. Totuşi, adăugând ultima serie de tuşe la portretul lui Cristian Mandeal, mă voi întoarce mai întâi la cronicile concertelor susţinute la Iaşi, deşi selecţia este dificilă, pentru că sunt numeroase, toate apreciative.

pulspulspuls

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ceva ciudat simţim că parcă se întâmplă la partidoiul ieşean în ultimele zile, dragi cetitori. Şi nu ştim dacă are legătură cu aşezarea taberelor în vederea pregătirii alegerii conducerii viitoare a filialeri au ba. 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.