Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Încă un pas spre Serena

GALERIE
Pennetta_Flavia
  • Pennetta_Flavia
- +

Simona Halep joacă din ce în ce mai bine şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de tenis de la Indian Wells. Învingătoarea din meciul Simona Halep – Carla Suarez poate juca în semifinală cu liderul mondial. Surpriza zilei a fost eliminarea Mariei Şarapova de către italianca Flavia Pennetta

 
Simona Halep a mai trecut un hop la Indian Wells şi a învins-o, pentru a doua oară în acest an pe înalta jucătoare cehă Karolina Pliskova (1,86 m) şi s-a calificat în semifinală. Simona a câştigat cu 6-4, 6-4 după 77 de minute. Halep şi Pliskova s-au mai întâlnit în finala de la Dubai, din luna februarie, când tot românca s-a impus, cu scorul de 6-4, 7-6 (4).
Cehoaica Pliskova a început meciul cu agresivitate, cu lovituri năpraznice şi cu urcări la fileu.Simona a avut soluţii defensive, a returnat foarte bine pe serviciul puternic al Karolinei şi şi-a pus în valoare mobilitatea. Românca a reuşit un break la 0 la scorul de 1-1, Pliskova a răspuns similar, cu un rebreak, şi a dat impresia că ea conduce jocul. La 3-3, Pliskova a comis câteva erori şi Simona Halep a luat din nou un break. Pliskova a continuat să plesnească mingile din toate poziţiile, căutând lovituri decisive şi puncte scurte, însă nimic n-a mai împiedicat adjudecarea setului de către Simona. Jucătoarea cehă a început apăsat şi setul secund, dar a schimbat tactica, împlicându-se mai mult în schimburi lungi de mingi. Din nou capacitatea Simonei Halep de a acoperi terenul şi loviturile ei de efect au făcut diferenţa, astfel că românca a obţinut break-ul la 1-1, apoi a condus cu 3-1. Două duble greşeli comise de Simona  la 3-2 au readus-o în joc pe sportiva cehă, care a câştigat pe serviciul româncei. Bucuria jucătoarei din Cehia a fost de scurtă durată, pentru că Halep a făcut rebreak. Simona a urcat scorul la 5-3 şi s-a bucurat de câştigarea meciului. După ce şi-a dat seama că sărbătorea prea devreme, Halep i-a mai cedat un game adversarei, apoi a închis setul secund cu acelaşi scor ca primul, 6-4.
Simona Halep a avut, marţi, o evoluţie mult mai bună decât în primele două partide pe care le-a disputat la Indian Wells. Principala schimbare în jocul ei a fost serviciul, dar a contat şi faptul că a greşit mai puţin. În faza următoare, Simona Halep a jucat astă noapte cu spaniola Carla Suarez (13 WTA). Cele două au un palmares direct echilibrat, 4-4, însă în acest scor intră şi partida câştigată de spaniolă anul trecut, la Roma, când Simona s-a retras de pe “Foro Italico”. Ultima lor întâlnire a avut loc în 2013, în optimile de finală de la New Haven, meci câştigat de româncă în trei seturi, 3-6, 6-4, 6-1. De altfel, Simona Halep a pierdut o singură partidă din cele cinci jucate pe suprafeţe rapide, cu SuarezLa Indian Wells, meciurile se dispută pe o suprafaţă rapidă. Carla Suarez a câştigat în sferturi cu 7-6, 3-6, 6-1, după două ore şi 19 minute, în faţa britanicei Heather Watson (43 WTA).   Învingătoarea din meciul Simona Halep - Carla Suarez poate juca în semifinale cu Serena Williams, dacă şi americanca de pe locul 1 mondial ajunge în penultimul act al turneului. Serena a avut un meci greu, cu o compatrioată care i-a pus de multe ori probleme, Sloane Stephens (42), dar a câştigat cu 6-7, 6-2, 6-2, după două ore şi şase minute. Adversara Serenei în sferturi este una dintre revelaţiile turneului, elveţianca Timea Bacsinszky, care a învins-o pe Elina Svitolina (Ucraina) cu 4-6, 6-1, 6-1.
 
Şarapova – out!
A doua favorită a concursului, rusoaica Maria Şarapova, a fost eliminată în optimi de câştigătoarea de anul trecut, italianca Flavia Pennetta (16 WTA) cu 6-3, 3-6, 3-6, realizând cea mai mare surpriză de până acum în turneul feminin. O altă mare surpriză a înregistrat ucraineanca Lesia Ţurenko (85 WTA), care a depăşit-o pe mândra jucătoare canadiană Eugénie Bouchard (7WTA), scor 6-7, 7-5, 6-4, după aproape trei ore. Alte rezultate din optimi: Sabine Lisicki (Germania) – Caroline Garcia (Franţa) 6-4, 6-4; Jelena Jankovic (Serbia) – Belinda Bencic (Elveţia) 6-3, 3-6, 6-3; Programul sferturilor: Halep – Suarez, Williams – Bacsinszky, Ţurenko – Jankovic, Lisicki – Pennetta.
În turneul masculin, rămas cu un tur în urmă, surpriza zilei a fost înregistrată de spaniolul Tommy Robredo, învingător cu 6-4, 1-6, 7-5 de bulgarul Grigor Dimitrov. De asemenea, elveţianul Roger Federer şi-a luat revanşa în faţa italianului Andreas Seppi după eliminarea în turul 3 al Openului Australiei, în luna ianuarie, învingându-l  cu 6-3, 6-4. Alte rezultate: Jack Sock (SUA) – Roberto Bautista (Spania) 6-4, 6-2; Rafael Nadal (Spania) – Donald Young (SUA); Gilles Simon (Franţa) – Michael Berrer (Germania) 6-2, 7-5; Lukas Rosol (Cehia) - Robin Haase (Olanda) 6-4, 6-7, 7-6; Tomas Berdych (Cehia) - Steve Johnson (SUA) 6-4, 6-2; Milos Raonic (Canada) - Alexandr Dolgopolov (Ucraina) 7-6, 6-4.
Programul optimilor: Djokovic – Isner, Kokkinakis – Tomic, Murray – Mannarino, Feliciano Lopez – Kei Nishikori, Raonic – Robredo, Nadal – Simon, Berdych – Rosol, Federer – Sock.
În proba de dublu masculin, Florin Mergea şi Dominic Inglot au jucat în cursul dimineţii în sferturi cu perechea polono- sârbă Marcin Matkowski / Nenad Zimonjic, echipa învingătoare din această partidă urmând a se confrunta cu cea care va reieşi din confruntarea Bob & Mike Bryan (SUA) – Vasek Pospisil / Jack Sock (Canada / SUA). Deja s-a disputat primul sfert, în care cuplul Ivan Dodig / Marcelo Melo (Croaţia / Brazilia) a trecut cu 7-5, 3-6, 10-7 de perechea spaniolă Albert Ferrer / Fernando Verdasco, ultima partidă fiind Rafael Nadal / Pablo Carreño (Spania) – Simone Bolelli / Fabio Fognini (Italia).

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri