anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

Încă un vaccin anti-HIV suferă un eșec în testele clinice

GALERIE
HIV
  • HIV
- +

Grupul american Johnson & Johnson a anunțat luna trecută că va întrerupe testarea unui vaccin împotriva HIV, aflat în studii clinice de fază avansată, în condițiile în care nu s-au obținut indicii că vaccinul poate preveni infecțiile cu virusul care poate provoca SIDA (sindromul imunodeficienței umane dobândite), informează Reuters.

Studiul a implicat administrarea a două tipuri diferite de vaccin, bazate pe un virus care provoacă răceala, pentru a furniza codul genetic al HIV într-o schemă de vaccinare cu patru doze extinse pe durata unui an. J&J a folosit o tehnologie similară pentru vaccinul său împotriva Covid-19.

Potrivit Institutelor Naționale de Sănătate (NIH) din SUA, vaccinul experimental s-a bazat pe imunogeni „mozaic”, componente ale vaccinului care conţin elemente ale mai multor subtipuri de HIV - cu scopul de a induce răspunsuri imunitare împotriva unei game largi de tulpini de HIV.

Studiul clinic în stadiu avansat, intitulat HPX3002/HVTN 706 sau „Mosaico”, a început în 2019 și s-a desfășurat la nivel global în peste 50 de centre medicale, și a implicat 3.900 de voluntari, bărbați care fac sex cu bărbați și persoane transgender, grupuri considerate vulnerabile la infecție, cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani din Europa, America de Nord şi America de Sud.

Partenerul lui J&J, HIV Vaccine Trials Network (HVTN), a declarat că vaccinul a fost testat doar pe persoane care nu au acceptat profilaxia pre-expunere, un tratament pentru prevenirea infecțiilor.

Deși nu au fost identificate probleme de siguranță cu regimul de vaccinare, recentul insucces al studiului marchează încă un eșec în căutarea unui vaccin împotriva HIV, un virus despre care se știe că suferă rapid mutații și găsește diferite modalități de a evita sistemul imunitar.

Un alt vaccin împotriva HIV dezvoltat tot de J&J a eșuat, de asemenea, atunci când a fost testat la o populație de femei tinere din Africa subsahariană în 2021, într-un studiu clinic de fază intermediară.

„Chiar dacă HIV continuă să se dovedească o provocare deosebită pentru dezvoltarea unui vaccin, comunitatea de cercetare HIV rămâne pe deplin angajată să continue lupta și fiecare studiu ne aduce cu un pas mai aproape de această realizare”, a declarat Susan Buchbinder de la HVTN, co-președinte al studiului.

Studiul a fost condus de Reţeaua de studii clinice pentru vaccinul HIV, finanţată de Institutul Naţional de Alergologie şi Boli Infecţioase din SUA, cu sediul la Centrul de Cercetări Oncologice Fred Hutchinson din Seattle.

Rezultatul este „dezamăgitor, dar nu este sfârşitul efortului de dezvoltare a unui vaccin”, a declarat fostul director al NIH, dr. Anthony Fauci, în cadrul unui interviu acordat New York Times.

„Există şi alte abordări strategice. Modalitatea supremă de prevenire în cazul oricărei infecţii, în special infecţia virală, este un vaccin sigur şi eficient”, a spus el. „Acesta este motivul pentru care în acest domeniu vor continua cercetări foarte active în această direcţie”, a adăugat Fauci.

Deși niciun vaccin împotriva HIV nu a fost încă testat cu succes, există diferite medicamente utilizate la pacienți și în grupurile cu risc ridicat.
Între timp, diverși candidați la un vaccin împotriva HIV sunt testați în prezent, inclusiv de la Moderna, HVTN și Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID) din Statele Unite.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dacă nu-i închideţi pe infractori şi nu le luaţi banii, lăsaţi-ne măcar să râdem de ei

Cosmin PAȘCA

Dacă nu-i închideţi pe infractori şi nu le luaţi banii, lăsaţi-ne măcar să râdem de ei

Aşa cum ANAF face publice listele marilor datornici persoane juridice, statul ar trebui să pună la dispoziţia cetăţenilor o listă, ideal sub forma unei aplicaţii, în care să existe un update la zi cu situaţia datornicilor infractori. Fireşte, nu înşiraţi acolo toţi găinarii, ci doar persoanele publice condamnate definitiv, respectiv cazurile penale cu prejudicii mari, să zicem de peste 50.000 de euro. Sunt informaţii de interes public, teoretic nu există vreun motiv să cadă sub incidenţa GDPR.

opinii

Inevitabilul scandal

Briscan ZARA

Inevitabilul scandal

Cele mai mari, mai sângeroase şi mai distrugătoare conflicte sunt acelea care au la bază atât diferenţe ideologice, cât şi interese de diverse feluri. Marile războaie au fost o asemenea combinaţie letală.

Soacra cu o singură noră

Cristina DANILOV

Soacra cu o singură noră

Două scaune sunt goale în Paradis - unul pentru o soacră bună și al doilea pentru o noră bună, am auzit pe cineva spunând odată. Iar tradițiile popoarelor lumii conving: natura tensionată a relației dintre soacră și noră este recunoscută de toată omenirea și în orice timp. 

Pe urmele incaşilor (II)

Mihai DORIN

Pe urmele incaşilor (II)

Lima este un loc de plecare, pentru a descoperi fabuloasa civilizaţie a incaşilor, nu o ţintă. Conchistadorii s-au ferit de vechile cuiburi de vulturi ale incaşilor, situate pe crestele Anzilor ori pe îngustele văi ale râurilor repezi. Lumea străveche e şi astăzi în inima munţilor; cea nouă, pe litoralul deşertic de la Pacific. Fractura e vizibilă până astăzi. 

pulspulspuls

Pregătiri de campanie la Iaşi: zvonuri negre în halate albe

Pregătiri de campanie la Iaşi: zvonuri negre în halate albe

Zvonurile care tropăie prin târg de ceva vreme încoace legate de faptul că nea Măricel de la partidoiul local ar fi trimis la încălzire, printre alţii, şi un şef de spital ca să-l arunce la anul în competiţia pentru primărie, ei bine, cică aceste zvonuri ar arăta, de fapt, o strategie mai amplă la nivel naţional, şi nu ar fi neapărat o iniţiativă locală decât, eventual, în materie de alegere a omului. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

    Fotografia zilei

    Intrebarea zilei

    Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.