Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Încă un zbor pe Aeroportul Iași anulat de Wizz Air. Ieșeni lăsați prin Belgia

GALERIE
wizzair
  • wizzair
- +

Compania a mai fost nevoită să renunțe pe 10 iunie la două curse. Atunci a fost vorba de decolări din Iași, acum a fost anulat zborul din Belgia spre Iași. Pasagerilor abandonați pe aeroportul din Charleroi li s-a recomandat ca alternativă un zbor spre Bacău, pe motiv că sunt mai puține șanse pentru cursele cu această destinație să fie anulate

Cursa de la Bruxelles (Charleroi) care trebuia să aterizeze la Iași în noaptea de joi spre vineri a fost anulată. În Belgia, cei de la Wizz Air le-au spus inițial pasagerilor să vină mai repede la aeroport pentru îmbarcare. Înainte să înceapă procedurile, 3 ore și jumătate până la ora de decolare, călătorii au fost anunțați că zborul a fost anulat. La puțin timp, Wizz i-a informat prin mesaje sms că zborul e doar întârziat pentru ca apoi să revină la anunțul de anulare a cursei. 

La biroul Wizz de pe aeroport, pasagerii abandonați au întrebat ce alternativă au. Li s-a răspuns că vineri este un zbor spre Bacău (cu aterizarea la 19:55) și un altul, către Iași, abia duminică. Unul dintre călătorii care a relatat pentru Ziarul de Iași întreaga „aventură” ne-a precizat că biletele pentru cursa de vineri spre Bacău erau epuizate. 

Totuși, pasagerii au întrebat ce șanse sunt ca această cursă să zboare spre Bacău și să nu fie și ea anulată. Răspunsul personalului Wizz de pe aeroportul din Charleroi a fost că o asemenea situație e mai puțin probabilă decât zborurile spre Iași. 

Interesant este că spre Bacău mai zboară vineri un avion de la Bruxelles, de data asta al Blue Air. Cel care ne-a semnalat problemele Wizz Air în menținerea curselor programate s-a arătat nedumerit că Bacăul are în program patru perechi de zboruri săptămânale spre/ de la Bruxelles, iar Iașul, trei perechi, toate cu Wizz, deși cererea e mare. Și Suceava are două zboruri săptămânale spre Bruxelles, cu Ryanair.

Amintim că Blue Air a amânat repetat deschiderea la Iași a unui pachet de noi destinații, între care și zborul spre Bruxelles (Zaventem). Ultimul termen anunțat este luna octombrie. De la Iași, Blue operează în prezent curse spre București, Londra (Luton) și Zakynthos.

Ultimul incident de genul anulării unor curse pentru ieșeni s-a petrecut cu trei săptămâni în urmă, chiar pe Aeroportul Iași. Pe 10 iunie, Wizz Air a anulat două curse consecutive în programul Aeroportului Iași: spre Bergamo și spre Memmingen. Potrivit paginii wizzair.com, în asemenea situații, pasagerilor li se oferă, la alegere, zboruri alternative cu Wizz Air (vouchere în limita locurilor disponibile), rambursarea integrală a costului biletului sau 120 la sută dacă e sub formă de credit de companie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri