anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.10.2020

Încasările Fiscului ieşean au mers neaşteptat de bine în ciuda situaţiei economice

GALERIE
incasari Fisc
  • incasari Fisc
- +

In perioada martie-august 2020, DGRFP Iaşi nu a înregistrat scăderi majore, din contră în unele luni a avut venituri mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Chiar dacă ţara trece printr-o criză economică din cauza pandemiei COVID-19, încasările la bugetul de stat realizate de Fiscul ieşean în primele luni ale anului 2020 nu au înregistrat scăderi majore faţă de perioada similară a anului trecut. Mai mult de atât, în unele luni instituţia a trimis la Bucureşti mai mulţi bani decât i se stabilise iniţial.

Cât s-a încasat în total

Astfel, potrivit datelor transmise „Ziarului de Iaşi" de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Iaşi, gradul de colectare aferent primelor luni faţă de cel programat a fost de 99,25%, calculat la finalul lunii august 2020, cu o valoare a încasărilor la nivelul judeţului Iaşi de 3,2 miliarde lei. Împreună cu încasările de la Vamă, valoarea este de 3,3 miliarde lei, ceea ce înseamnă un grad total de colectare de 105,31%.  Faptul că încasările la bugetul de stat nu au fost „scăpate de sub control" de Finanţele ieşene poate fi pus pe seama facilităţilor fiscale acordate de autorităţi pe perioada stării de urgenţă şi alertă, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) oferind celor care achită impozitele sau contribuţiile pe anul 2019 obţinerea unor bonificaţii de până la 10%, dar şi altor măsuri legislative din domeniul fiscal pentru reducerea impactului epidemiei de coronavirus.

Ce s-a întâmplat în fiecare lună

Defalcat, în luna mai 2020 s-au colectat 374,5 milioane lei, cu grad de realizarea a planului de încasări de 100,11%. Pentru comparaţie, în luna mai 2019 s-au colectat 412,3 milioane lei, plan realizat de Finanţele ieşene în procent de 100%. În luna iunie a.c. s-au strâns la bugetul de stat 421,5 milioane lei, plan de încasări îndeplinit în procent de 100%, iar în iunie 2019 a fost programat un plan de încasări de 385,7 milioane lei, realizat tot în procent de 100%.  În cea de-a şaptea lună din 2020 s-au colectat 436,6 milioane lei (cu grad de realizarea a planului de încasări de 100,06%), iar în august 404,3 milioane lei, dar în această lună gradul de realizarea a planului de încasări a fost de 94,10%. Spre comparaţie, în iulie 2019 s-a colectat suma de 444,3 milioane lei (100% procent de încasări), iar în august 2019 s-au strâns 400,9 milioane lei (100,81% procent de încasări).

Bani din verificările suplimentare

Sancţiunile şi amenzile aplicate de inspectorii fiscali din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Iaşi în urma controalelor derulate în perioada ianuarie – septembrie 2020 atât la persoanele juridice, cât şi persoanele fizice au dus la încasări suplimentare la bugetul de stat de 84,3 milioane lei. Potrivit datelor trimise de DGRFP Iaşi, au fost efectuate în total 962 de verificări la contribuabili persoane juridice. Dintre acestea, 51 au fost constatări la faţa locului, 378 controale inopinate şi 533 inspecţii fiscale parţiale, de pe urma cărora s-au strâns 79,5 milioane lei. Cât priveşte persoanele fizice, au avut în perioada menţionată anterior 5 controale inopinate şi 149 inspecţii fiscale parţiale. Sumele suplimentare stabilite s-au cifrat la 4,8 milioane lei. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Chirica: vechile probleme ale noului mandat

Claudiu RAUS

Chirica: vechile probleme ale noului mandat

Iată ce provocări uriaşe vă stau în faţă în acest mandat, domnule primar!

Filmuletul zilei

opinii

Necrofilie mediatică

Alexandru CĂLINESCU

Necrofilie mediatică

Când anunţă moartea cuiva, în principiu a unei personalităţi cunoscute (ceea ce nu e întotdeauna cazul), site-ul derapează în grandilocvenţă şi în automatisme goale de sens. Astfel, orice deces reprezintă un „doliu uriaş”.

Fake news în alegerile din R. Moldova

Radu POPESCU

Fake news în alegerile din R. Moldova

Studiourile Mosfilm de la Chişinău!

O întâlnire de promoţie, altfel

Nicolae CREŢU

O întâlnire de promoţie, altfel

Întâlnirile studenţilor de altădată, între ei şi cu profesorii lor, m-au făcut întotdeauna să gândesc o astfel de revedere peste ani ca pe o adevărată Sărbătoare, nu numai a ataşamentului faţă de Alma Mater ca „spaţiu” şi climat ale acelei vârste tinere către care se revine ca spre o matcă de „start”, intelectuală şi afectivă, dar şi a unei solidarităţi de breaslă, între discipolii de „atunci”, deveniţi ei înşişi profesori, şi formatorii lor de odinioară. Altfel spus, nu atât o întoarcere în timp, cât un dialog al generaţiilor de profesionişti ai catedrei, deschis şi viu, întemeiat pe reciproca preţuire a unei asemenea colegialităţi lărgite, fără hotare de vârstă, care începuse odată cu absolvirea însăşi.

pulspulspuls

Păreri, păruieli şi mânăreli. Iarăşi despre listele PSD Iaşi

Păreri, păruieli şi mânăreli. Iarăşi despre listele PSD Iaşi

Multe păreri am mai auzit ieri despre loviturile la gioale date la Iaşi dar şi la Bucureşti despre alcătuirea listelor de candidaturi de la PSD, multe au fost şi tânguielile vizavi de faptul că madam Gavrilă nu merita un asemenea tratament (lucru valabil în bună măsură, dar nu chiar în totalitate, căci dânsa doarme acum aşa cum şi-a aşternut politic în ultimii ani, nu-i aşa?). 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.