Incendiu pe insula grecească Hydra provocat de un foc de artificii de pe un iaht

sâmbătă, 22 iunie 2024, 18:59
1 MIN
 Incendiu pe insula grecească Hydra provocat de un foc de artificii de pe un iaht

Un incendiu de pădure izbucnit pe insula grecească Hydra, lângă Atena, a fost declanşat vineri seara de un foc de artificii de pe un iaht, au anunţat sâmbătă pompierii, relatează AFP.

„Incendiul, provocat de un foc de artificii de pe o ambarcaţiune, a cuprins singura pădure de pini de pe insulă, într-un loc greu accesibil şi care nu are drumuri”, au anunţat pompierii eleni pe Facebook, postând o fotografie cu locul cuprins de flăcări, stârnind revoltă pe reţelele sociale.

Incendiul a fost stins rapid şi nu mai ameninţă pădurea din Hydra.

Primarul insulei Giorgos Koukoudakis s-a declarat „revoltat că unii oameni aprind focuri de artificii într-un mod atât de iresponsabil lângă o pădure de pini”. El a afirmat la postul public de televiziune ERT că „primăria va intenta o acţiune civilă împotriva celor responsabili de izbucnirea incendiului imediat ce o anchetă preliminară va fi finalizată”.

Grecia a înăsprit recent pedepsele pentru incendiere. Autorii incendiilor pot fi condamnaţi acum la pedepse de până la 20 de ani de închisoare şi o amendă de până la 200.000 de euro.

La postul de televiziune Skai, Koukoudakis a cerut, de asemenea, autorităţilor să acţioneze, subliniind faptul că „insula nu dispune de zone anti-incendiu, nici de drumuri forestiere” care să le permită pompierilor să ajungă în anumite locuri.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii