anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

ADVERTORIAL

Încep cursurile organizate de Institutul Diplomatic Român la Universitatea „Petre Andrei” din Iaşi!

GALERIE
IDR
 • IDR
- +

La începutul acestei săptămâni, la sediul Institutului Diplomatic Român din Bucureşti (IDR) a avut loc o nouă întâlnire de lucru între conducerea acestei instituţii şi aceea a Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi. Subiectul acesteia a fost iniţierea înscrierilor pentru programul de cursuri organizate de IDR la sediul UPA din Iaşi în prima parte a anului universitar 2013-2014, conform Protocolului de Parteneriat semnat între Institutul Diplomatic Român şi Fundaţia Academică „Petre Andrei” Iaşi pe 26 iulie a.c. La discuţie au participat, din partea IDR, Directorul General, Dan Petre, şi Conf.univ.dr. Ruxandra Ivan, cadru didactic la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti şi Training Coordinator în cadrul IDR, iar din partea UPA din Iaşi Rectorul instituţiei, Prof.univ.dr. Doru Tompea, Preşedintele Senatului Universitar, Conf.univ.dr. Daniel Şandru şi Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Administrative, Conf.univ.dr. Sorin Bocancea.
 
Ne bucurăm să constatăm că acest Parteneriat deosebit de onorant pentru Universitatea noastră va deveni funcţional odată cu debutul noului an universitar şi că tinerii din întreaga regiune a Moldovei vor avea acces, prin selecţie academică, la cursurile pe care Institutul Diplomatic Român le va organiza la UPA din Iaşi. În ceea ce ne priveşte, vom asigura tot sprijinul şi logistica necesare pentru ca aceste cursuri de înaltă ţinută să se desfăşoare în cele mai bune condiţiuni”, a declarat Rectorul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi, Prof.univ.dr. Doru Tompea.
 
Cu ocazia întâlnirii ce a avut loc la sediul IDR din Bucureşti (instituţie ce funcţionează sub auspiciile Ministerului Afacerilor Externe) au fost stabilite modalităţile de înscriere a cursanţilor, precum şi programarea cursurilor ce vor fi susţinute de specialiştii Institutului Diplomatic Român la sediul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi.
 
Informaţiile detaliate privind documenwww.upa.rotele necesare pentru înscrierea la cursuri, cuantumul taxelor ce trebuie achitate, precum şi referitoare la programarea susţinerii cursurilor se găsesc pe site-ul www.upa.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.