Încep lucrările la Splai Bahlui mal drept. Se amenajează o stradă cu sens unic
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Încep lucrările la Splai Bahlui mal drept. Se amenajează o stradă cu sens unic

GALERIE
lucrari splai bahlui (1)lucrari splai bahlui (2)
  • lucrari splai bahlui (1)
  • lucrari splai bahlui (2)
- +

Încep lucrările de modernizare a porțiunii Splai Bahlui mal drept. Asocierea declarată câştigătoare este cea dintre Viarom și Conest. Valoarea lucrărilor se ridică la 37 milioane lei, 12 milioane lei din această sumă fiind alocate în 2017. Pentru început se vor face tronsoanele Podul de Piatră - Podu Roş şi Podu Roş - Pod Tudor Vladimirescu.

Prin intermediul acestui proiect vor fi scoase liniile de tramvai de pe tronsonul Podul de Piatră - Podu Roş şi va fi amenajată o nouă stradă cu sens unic, cel mai probabil dinspre Podu Roş. Strada-pereche va fi şoseaua Naţională, arteră care va fi, de asemenea, reabilitată în cadrul proiectului.

Proiectul vizează refacerea infrastructurii rutiere pe cinci tronsoane: şos. Naţională - Podu Roş (885 metri, noua stradă), Podu Roş - Pod Tudor Vladimirescu (1,2 km), Pod Tudor Vladimirescu - Pod Metalurgie (1,2 km), Pod Metalurgie - Pod Sf. Ioan (1,6 km) şi şoseaua Naţională (1,1 km). În ceea ce priveşte ultimul tronson meţionat, lucrările vor fi executate de la intersecţia cu b-dul Nicolae Iorga (Podu de Piatră) şi până la intersecţia din Podu Roş.

Potrivit caietului de sarcini, de-a lungul tuturor celor cinci tronsoane vor fi amenajate piste de biciclişti şi, pe alocuri, parcări (203 locuri). Totodată, în proiect sunt prevăzute şi elemente de mobilier urban. Perioada de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine (mai) vrea reforma Curţii Constituţionale?

Cosmin PAȘCA

Cine (mai) vrea reforma Curţii Constituţionale?

Cine visează că pensiile speciale vor fi anihilate în următorul mandat legislativ ar face bine să arunce o privire pe programele de guvernare ale principalelor formaţiuni şi să caute cine promite reformarea Curţii Constituţionale.

Filmuletul zilei

opinii

Tratamente complementare

Codrin Liviu CUȚITARU

Tratamente complementare

Ascultam, cu respiraţia tăiată, relatarea de film horror a profesorului. „Ei bine”, a strigat el, declanşându-ne tresăriri spasmodice (doamna din Bucureşti l-a stropit chiar pe fostul doctorand, pe faţă, cu şampania sărită din paharul ei), „era una şi aceeaşi semnătură: Dr. Costel Fălcuţă Frontală! Aşa mi-a venit ideea salvatoare, vindecătoare! Eu sunt Prof. dr. Romeo Prăjanie! Acasă, Prof. Romeo ţine regim feroce, la şcoală, Dr. Prăjanie bea de stinge! Încă un scotch la băiatu’!”

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (I)

George ŢURCĂNAŞU

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (I)

În seria ce debutează astăzi vă voi prezenta o parte dintre opiniile asociaţiei Mişcarea pentru dezvoltarea Moldovei vis-à-vis de lista de proiecte propuse de către autorităţile centrale, într-o manieră deloc transparentă. Menţionez că nu este vorba de un text oficial al asociaţiei.

Despre riscuri (financiare)

Alin ANDRIEȘ

Despre riscuri (financiare)

În contextul pandemiei de COVID-19 auzim tot mai des vorbindu-se despre riscurile la care suntem expuşi şi necesitatea de a gestiona aceste riscuri. Dar pentru a putea gestiona riscul este necesar să înţelegem ce reprezintă riscul în general. Riscul poate fi definit ca un eveniment incert, dar posibil, care ar putea provoca anumite pierderi. 

pulspulspuls

Ce mai lipsea în campania de la partidoi: un avion hârbuit ca vai de el!

Ce mai lipsea în campania de la partidoi: un avion hârbuit ca vai de el!

De parcă nu îi era destulă pe cap beleaua cu alegerile şi campania, taman acum când e tot mai acuzat prin partid că nu poate mobiliza premarii ca să scoată lumea la vot, cică şeful de filială nea Măricel are bătăi de cap şi cu o altă problemă care arde, tot zilele astea. 

Caricatura zilei

BakeNews

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.