Încep lucrările la Splai Bahlui mal drept. Se amenajează o stradă cu sens unic
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Încep lucrările la Splai Bahlui mal drept. Se amenajează o stradă cu sens unic

GALERIE
lucrari splai bahlui (1)lucrari splai bahlui (2)
  • lucrari splai bahlui (1)
  • lucrari splai bahlui (2)
- +

Încep lucrările de modernizare a porțiunii Splai Bahlui mal drept. Asocierea declarată câştigătoare este cea dintre Viarom și Conest. Valoarea lucrărilor se ridică la 37 milioane lei, 12 milioane lei din această sumă fiind alocate în 2017. Pentru început se vor face tronsoanele Podul de Piatră - Podu Roş şi Podu Roş - Pod Tudor Vladimirescu.

Prin intermediul acestui proiect vor fi scoase liniile de tramvai de pe tronsonul Podul de Piatră - Podu Roş şi va fi amenajată o nouă stradă cu sens unic, cel mai probabil dinspre Podu Roş. Strada-pereche va fi şoseaua Naţională, arteră care va fi, de asemenea, reabilitată în cadrul proiectului.

Proiectul vizează refacerea infrastructurii rutiere pe cinci tronsoane: şos. Naţională - Podu Roş (885 metri, noua stradă), Podu Roş - Pod Tudor Vladimirescu (1,2 km), Pod Tudor Vladimirescu - Pod Metalurgie (1,2 km), Pod Metalurgie - Pod Sf. Ioan (1,6 km) şi şoseaua Naţională (1,1 km). În ceea ce priveşte ultimul tronson meţionat, lucrările vor fi executate de la intersecţia cu b-dul Nicolae Iorga (Podu de Piatră) şi până la intersecţia din Podu Roş.

Potrivit caietului de sarcini, de-a lungul tuturor celor cinci tronsoane vor fi amenajate piste de biciclişti şi, pe alocuri, parcări (203 locuri). Totodată, în proiect sunt prevăzute şi elemente de mobilier urban. Perioada de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.