anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Încep măsurătorile cadastrale gratuite în comunele ieşene de pe traseul autostrăzii A8?

Licitaţia pentru achiziţionarea serviciilor de înregistrare sistematică a imobilelor din acest lot a fost lansată ieri.

GALERIE
masurari cadastrale
  • masurari cadastrale
- +

Aproape 1,3 milioane de hectare urmează să fie înregistrate în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară. Licitaţia pentru achiziţionarea serviciilor de înregistrare sistematică a imobilelor din acest lot a fost lansată ieri de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI). Suprafeţele respective se află în 215 unităţi administrativ-teritoriale (UAT) din 37 de judeţe. 

Printre acestea se numără şi 11 comune din judeţul Iaşi: Aroneanu (cu o suprafaţă estimată de contractat de 1.905 hectare), Bălţaţi (3.806 ha), Butea (1.273 ha), Golăieşti (2.235 ha), Hălăuceşti (3.245 ha), Lespezi (3.188 ha), Mirosloveşti (3.730 ha), Mogoşeşti-Siret (3.578 ha), Moţca (1.700 ha), Rediu (2.389 ha) şi Ungheni (3.491 de hectare).

Finanţarea acestor servicii este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional - Proiectul major privind „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România“. Achiziţiile se desfăşoară pe loturi, fiecare comună reprezentând un lot. Valoarea estimată de la care porneşte licitaţia pentru toate cele 215 loturi (1.294.509 de hectare) este de 169,58 milioane de lei. Contractul sau contractele încheiat de câştigătorul/câştigătorii licitaţiei vor avea termen de realizare 24 de luni de la momentul semnării. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 25 noiembrie 2019.

Aşa cum am mai relatat, întregul proiect finanţat cu fonduri europene vizează realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5,75 de milioane de hectare din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Prioritate au localităţile care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României sau în alte programe.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.