Încep să se facă liste cu cei care vor să participe la vizita Papei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.04.2021

Încep să se facă liste cu cei care vor să participe la vizita Papei

GALERIE
Papa Francisc
  • Papa Francisc
- +

Episcopia Româno-Catolică din Iaşi progresează în organizarea la nivelul Diecezei de Iaşi a vizitei lui Papa Francisc, ce va fi în oraş pe 1 iunie 2019. În cursul zilei de ieri a avut loc o întâlnire la catedrala romano-catolică, la care au fost prezenţi 50 de preoţi din dieceză, Preasfinţitul Petru Gherghel, episcop de Iaşi, şi Preasfinţitul Aurel Percă.

Cei 50 de preoţi au transmis un interes foarte mare pentru acest eveniment, cum era de aşteptat, din comunităţile lor, şi vor începe să întocmească liste cu cei interesaţi să participe, proces care trebuie să se încheie până cel târziu la finalul lunii februarie. „În lunile care au mai rămas, pregătirea trebuie să constea nu doar în asigurarea aparatului logistic şi a instrumentarului necesar pentru timpul propriu-zis alocat vizitei, cât mai ales în familiarizarea cu gândirea pastorală şi teologică a papei Francisc.

Pregătirea spirituală a acestui moment de manifestare a credinţei în prezenţa urmaşului Sfântului Petru înseamnă rugăciuni la nivel de parohie, întâlniri catehetice, predici inspirate din documentele şi enciclicele papei Francisc“, au precizat reprezentanţii episcopiei. S-a luat în calcul şi prezenţa creştinilor catolici din alte ţări care ar dori să vină la acest eveniment, concluzionându-se că se va găsi o metodă de a distribui acele bilete gratuite pentru a participa la evenimentul din Piaţa Palatului Culturii şi către aceştia. În mod concret, s-a făcut o distribuţie a responsabilităţilor şi există un preot care se va ocupa strict de aceste cereri din străinătate, fiind şi responsabili pe sectoarele voluntari, copii, tineri, familii, tehnic, bolnavi şi persoane în vârstă etc.

Reprezentanţii episcopiei au precizat că aceste bilete şi invitaţii se vor oferi doar pentru o zonă de urmează să fie delimitată împreună cu autorităţile din jurul altarului sau a locului de unde va vorbi Papa Francisc, în restul pieţei accesul fiind liber. Interesul mare a fost apreciat şi de Preasfinţitul Petru Gherghel, de pe a cărei pagină de Facebook a fost postat un mesaj de mulţumire. „Am primit multe mesaje în aceste zile, mesaje prin care v-aţi manifestat entuziasmul şi speranţa întâlnirii cu Sfântul Părinte. Vă mulţumesc pentru toate aceste mesaje şi semne de afecţiune faţă de urmaşul Sfântului Petru şi vă îndemn să-l lăudăm pe Dumnezeu atunci când papa va fi în mijlocul nostru“, a spus PS Gherghel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa future.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Fără facebook

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.