anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Încep Zilele Colegiului „Emil Racoviţă”. Împlinește 51 de ani

GALERIE
Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”
 • Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”
- +

Cu ocazia împlinirii a 51 de ani de existenţă, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”  din Iaşi va organiza, ca în fiecare an, de altfel, Zilele Şcolii.  

Evenimentul va fi marcat prin activităţi diverse în săptămâna 16-22 noiembrie. „Cu acest prilej, vor avea loc manifestări aniversare tradiţionale, la care vor participa elevii şi profesorii şcolii, alături de părinţi şi de invitaţi.

Expoziţiile de picturi şi de flori vor asigura atmosfera de sărbătoare în care se vor desfăşura concursuri („Urmaşii lui Racoviţă”), spectacole („După-amiaza de teatru”), lansări de reviste, concursuri sportive, proiecte („Cultura nonviolenţei”) etc.

Săptămâna se va încheia cu a VII-a ediţie a Conferinţei IaşiMUN, expresie a spiritului tânăr, prin care Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” îşi trăieşte cu intensitate prezentul şi îşi pregăteşte viitorul”, a declarat Paula Gavrilescu, directorul Colegiului „Emil Racoviţă”.

Pe lângă evenimentele enumerate mai sus se numără şi jocuri de volei, badminton, fotbal, vizionare de documentare, dans flash mob, o expoziţie cu obiecte din Primul Război Mondial cu exponate aduse de elevi de prin casele bunicilor dar şi lansarea Cercului de Istorie Recentă.

Conferinţa IaşiMUN reprezintă un eveniment de marcă, ateptat cu mult interes de elevi şi profesori. Aceasta este un spaţiu al manifestării libertăţii de exprimare şi al valorilor democratice, o ilustrare a principiilor despre educaţie, responsabilitate şi formare a spiritului civic.  

 

           

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alegerile din Italia accentuează tendința de a aduce valorile culturale și raporturile dintre Comisia Europeană și statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Dreptate en detail

Briscan ZARA

Dreptate en detail

Ceea ce este şi mai interesant e că fiind alese arbitrar, legile care garantează menţinerea dreptăţii pot fi la fel de uşor schimbate precum pelincile unui bebeluş. Sunt atâtea dreptăţi pe lume că ai de unde alege. Ceea ce ieri era ilegal, azi e chiar obligatoriu, ceea ce e azi împotriva legii, mâine poate fi permis sau chiar încurajat.

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Cristina DANILOV

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Mulţi adulţi tratează fricile copiilor în mod condescendent. Ce dacă se teme, e normal, spunem, copilul va creşte şi totul va trece; sau - toţi ne-am temut cândva de ceva şi iată, am crescut şi nu ne-a mai mâncat lupul. Dar, în acelaşi timp, adulţii tac mâlc despre cât de multe necazuri le-a cauzat frica în copilărie, şi poate că şi acum, doar că ei au învăţat să le ascundă bine. 

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Mihai DORIN

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Indiferent de finalul războiului din Ucraina, abţinerea noastră de la acte revărsânde şi iresponsabile, chiar şi atunci când ştim că teritoriile răpite României rămân o rană deschisă, o ţară ca a noastră, dacă e ţară demnă şi nu accident al istoriei, nu poate abdica de la onoare şi solidaritate cu valorile lumii libere. Întrucât din credinţă şi asumarea acestor valori ne-am născut şi noi, ca naţiune şi stat. Nu Rusia ne-a fost naş, ci ideile şi valorile lumii libere.

pulspulspuls

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment deosebit se pune la cale în filiala liberalilor ieşeni, o procedură extraordinară de măsurare a potenţialului politic al unor candidaţi. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.