Încep Zilele Colegiului „Emil Racoviţă”. Împlinește 51 de ani

luni, 16 noiembrie 2015, 02:54
2 MIN
 Încep Zilele Colegiului „Emil Racoviţă”. Împlinește 51 de ani

Cu ocazia împlinirii a 51 de ani de existenţă, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”  din Iaşi va organiza, ca în fiecare an, de altfel, Zilele Şcolii.  

Evenimentul va fi marcat prin activităţi diverse în săptămâna 16-22 noiembrie. „Cu acest prilej, vor avea loc manifestări aniversare tradiţionale, la care vor participa elevii şi profesorii şcolii, alături de părinţi şi de invitaţi.

Expoziţiile de picturi şi de flori vor asigura atmosfera de sărbătoare în care se vor desfăşura concursuri („Urmaşii lui Racoviţă”), spectacole („După-amiaza de teatru”), lansări de reviste, concursuri sportive, proiecte („Cultura nonviolenţei”) etc.

Săptămâna se va încheia cu a VII-a ediţie a Conferinţei IaşiMUN, expresie a spiritului tânăr, prin care Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” îşi trăieşte cu intensitate prezentul şi îşi pregăteşte viitorul”, a declarat Paula Gavrilescu, directorul Colegiului „Emil Racoviţă”.

Pe lângă evenimentele enumerate mai sus se numără şi jocuri de volei, badminton, fotbal, vizionare de documentare, dans flash mob, o expoziţie cu obiecte din Primul Război Mondial cu exponate aduse de elevi de prin casele bunicilor dar şi lansarea Cercului de Istorie Recentă.

Conferinţa IaşiMUN reprezintă un eveniment de marcă, ateptat cu mult interes de elevi şi profesori. Aceasta este un spaţiu al manifestării libertăţii de exprimare şi al valorilor democratice, o ilustrare a principiilor despre educaţie, responsabilitate şi formare a spiritului civic.  

 

           

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii