Începând cu 1 octombrie, în Campusul „Tudor Vladimirescu” va funcționa un centru de vaccinare anti COVID-19
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Începând cu 1 octombrie, în Campusul „Tudor Vladimirescu” va funcționa un centru de vaccinare anti COVID-19

GALERIE
TUIASI
  • TUIASI
- +

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI), în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Iași și cu Primăria Municipiului Iași, va deschide un centru de vaccinare anti COVID-19 în Campusul studențesc „Tudor Vladimirescu”. Centrul va fi deschis de luni până sâmbătă, iar inaugurarea sa va coincide cu deschiderea anului universitar 2021 - 2022, de vineri, 1 octombrie.

Pregătirile pentru deschiderea centrului s-au întins pe ultima săptămână, când reprezentanții universității au trebuit să identifice un spațiu care să corespundă tuturor cerințelor DSP: să poată fi asigurate circuitele funcționale, intrarea și ieșirea să se facă prin locuri diferite, să fie o zonă de triaj, cât și una în care cei vaccinați să poată aștepta 15 minute după administrarea dozei.

„Am oferit în premieră, în România, gratuitate pentru o lună la cazare studenților vaccinați, conștienți fiind că vaccinarea trebuie stimulată, nu impusă. În același timp, trebuie să le oferim studenților, însă nu numai lor, ci și angajaților universității noastre, posibilitatea vaccinării chiar în campus, fără a fi nevoiți să se deplaseze prea departe. Deși suntem una dintre universitățile din țară cu un grad ridicat de vaccinare (peste 82% cadre didactice, 60% personal administrativ, 55% studenți cazați), ne dorim ca prin crearea acestui centru de vaccinare, de sine stătător, nu mobil, să reușim să creștem semnificativ aceste procente și, în fond, să ne desfășurăm activitatea în condiții de siguranță sanitară”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.

Odată inaugurat, centrul își va deschide porțile pentru toți cetățenii români care vor dori să se imunizeze, fiind inclus pe platforma națională de vaccinare. Va avea un program zilnic, de luni până vineri între 12.00 și 18.00, iar sâmbăta va fi deschis de la 10.00 la 16.00. Centrul se va afla în vestiarele de lângă terenul acoperit din Campusul studențesc „Tudor Vladimirescu”, în apropiere de cantina studențească, situat imediat lângă policlinică.

„În clădirea respectivă și sunt două vestiare și două birouri, în total pentru încăperi care vor putea fi folosite, cu patru ieșiri, asigurându-se astfel integral toate circuitele solicitate de DSP. Nu condiționăm accesul în cămine sau altundeva în funcție de vaccinare, dar suntem adepții acesteia, mai ales că un procent mare dintre angajații universității s-au vaccinat deja”, a declarat Sorin Iacoban, director general administrativ al TUIASI.

Din primele discuții purtate cu reprezentanții DSP Iași, la centrul din campus urmează să se regăsească doze din vaccinul produs de Pfizer&BioNTech, care necesită două administrări, cât și din serul produs de Johnson&Johnson, care presupune o singură doză. Importanța centrului este cu atât mai mare cu cât începând de marți, 28 septembrie, în România se administrează doza 3 a vaccinului pentru persoanele care au măcar 180 de zile de la finalizarea schemei complete, pentru a spori răspunsul imun.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Aukus-ul şi starea relaţiilor transatlantice

Alexandru LĂZESCU

Aukus-ul şi starea relaţiilor transatlantice

Ambiţiile Franţei de a determina decuplarea UE de Statele Unite, în baza conceptului „autonomie strategică”, şi de adoptare a unei poziţii neutre în competiţia geopolitică dintre America şi China, în coroborare cu focalizarea Washingtonului pe zona Indo-Pacifică, riscă să divizeze serios Europa şi să fractureze grav relaţia transatlantică.

Filmuletul zilei

opinii

Un geniu

Nichita DANILOV

Un geniu

Aici ar trebui să depună jurământul atât preşedintele, cât şi tot guvernul României, a spus el. Da, aici, în fosta închisoare de la Sighet, unde se mai aud scâncetele şi urletele foştilor deţinuţi politici care au fost supuşi la privaţiuni şi chinuri inimaginabile, tocmai ca să avem acum o temelie pentru a ne clădi noua democraţie şi noua societate...

Practicile mele agricole

Michael ASTNER

Practicile mele agricole

Zilele trecute, pe când culegeam strugurii reci de la ploaie şi burniţă ba din vârf de vişin (unde s-a căţărat fraga neagră), ba din corzile tăiate cu crăci de vişin cu tot, deci la sol, mi-am adus aminte de copilărie, când, cam tot în perioada asta, eram duşi, după doar două săptămâni de şcoală, la practică agricolă.

Etimologicale pescăreşti (VIII)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (VIII)

A venit acum momentul ca să dedic câteva paragrafe admirabilei lotci lipoveneşti, indisolubil legată în memoria mea afectivă de explorarea apelor Dunării, pentru pescuit sau în alte scopuri.

pulspulspuls

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Pentru că tot a făcut Şoşoaca cinste târgului care a ales-o anul trecut senatoare, venind la hramul Sfintei şi făcând şi olecuţă de circ, am zic că nu ar strica să vă prezentăm o fotografie mai de arhivă, din colecţia rară, că ar fi multe de comentat şi, mai ales, de băgat la cap dacă vrem să ştim de unde şi de către cine ne-a fost paraşutată pe listeaceastă revelaţie politică. 

Caricatura zilei

Sochoauxă

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.