anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 30.09.2020

Începe admiterea de toamnă la Politehnică. 300 de locuri la buget pentru licenţă

GALERIE
tuiasi
  • tuiasi
- +

Aici întregul proces de admitere este preponderent online.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” scoate de luni la concurs 300 de locuri la buget pentru studiile de licenţă şi 400 de locuri bugetate pentru master. Astfel, începând cu 7 septembrie, începe în mod oficial admiterea de toamnă la Politehnica ieşeană. Perioada de înscriere este 7 - 18 septembrie, rezultatele provizorii urmând să fie publicate până pe 21 septembrie. Totodată, studenţii vor trebui să depună actele în original până în 23 septembrie, iar o zi mai târziu vor fi afişate rezultatele finale.

La licenţă, la fel ca în anii precedenţi, atât la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, cât şi la Facultatea de Arhitectură, toate locurile de la buget au fost ocupate din vară. În ceea ce priveşte celelalte facultăţi, viitorii studenţi se vor putea înscrie, la fel ca în vară, plătind o singură taxă şi prin depunerea unui singur dosar. Ulterior, în funcţie de media de admitere şi de opţiuni, aceştia vor fi declaraţi admişi. În sistemul online, după crearea conturilor, vor putea fi selectate programe de studiu de la toate facultăţile în cererea de înscriere, mai puţin de la cele două facultăţi care au ocupate deja toate locurile.

„Platforma inovatoare lansată în 2017 de TUIASI pentru admiterea online - www.admitere.tuiasi.ro - a fost dezvoltată anul acesta, în contextul pandemiei cauzate de virusul SARS-COV2, pentru că întreg procesul de admitere pentru înscrierea în anul universitar 2020-2021 se va desfăşura preponderent online. Candidaţii care nu au acces la internet sau nu au posibilitatea de a se înscrie pe platforma creată de universitate vor putea să îşi depună dosarul personal, la unul dintre punctele deschise de comisiile de admitere de la facultăţi”, au menţionat reprezentanţii Politehnicii ieşene.

Candidaţii vor putea urmări în timp real situaţia înscrierilor la fiecare facultate a TUIASI.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alegeri locale, vechime şi alternanţă

Lucian DÎRDALA

Alegeri locale, vechime şi alternanţă

Alegerile locale sunt vulnerabile, prin comparaţie cu cele de la palierul naţional, pentru că în circumscripţii de dimensiuni reduse până şi deficienţele minore - şi, cu atât mai mult, încercările deliberate de viciere a rezultatului - pot avea consecinţe serioase.

Filmuletul zilei

opinii

On air

Florin CÎNTIC

On air

De treisprezece ani, prima săptămână din octombrie înseamnă pentru ieşeni un regal de spectacole de teatru. Aflat anul acesta sub zodia imprevizibilei „avarii pandemice”, Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr s-a reinventat, la fel ca în fiecare an.

Urechea de om pe spinarea de şoarece politically correct

Radu PĂRPĂUȚĂ

Urechea de om pe spinarea de şoarece politically correct

Ovidiu Nimigean nu este genul de scriitor care-şi satisface prin creaţie ego-ul emfatic şi care vrea să „ia faţa”, să domine un auditoriu redus la tăcere şi uimire. El, dimpotrivă, îşi ia cu această carte (O ureche de om pe o spinare de şoarece, Polirom, 2020) ingrata sarcină de a investiga lumea în teritoriile sale cunoscute îndeobşte, dar pe care cei mai mulţi se feresc cu bună ştiinţă să le cunoască, orbesc benevol sau le înţeleg anapoda, şi de a preveni la modul oracular („priveşte printre fisurile discursului dominant”, pag. 342, îndeamnă la un moment dat).

De ce să votez? Argumente pro şi contra

Ciprian IFTIMOAEI

De ce să votez? Argumente pro şi contra

Abraham Lincoln spunea că, în democraţie, „votul este mai puternic decât glonţul”. Oare chiar aşa să fie? V-aţi întrebat vreodată cât anume contează un vot în totalul voturilor exprimate? 

pulspulspuls

Lotul doi de concluziuni ale alegerilor de la Iaşi

Lotul doi de concluziuni ale alegerilor de la Iaşi

Aşadar, stimaţi electori şi scumpiţe electoriţe, vă povesteam ieri aicea cam care ar trebui să fie concluziunile corente, trase la rece, privind alegerile de duminică de la Iaşi, şi vorbeam de situaţiunea delicată din USR Iaşi, apoi de starea mafiei din jurul dipotatului dârvar Moş Vilă ot pemepeu. 

Caricatura zilei

Renumărare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.