Începe astăzi evaluarea naţională. Emoţii mari pentru absolvenţii de gimnaziu!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

Începe astăzi evaluarea naţională. Emoţii mari pentru absolvenţii de gimnaziu!

GALERIE
simulari-evaluare-nationala
  • simulari-evaluare-nationala
- +

În judeţul Iaşi sunt înscrişi 6.106 candidaţi, care vor susţine astăzi proba scrisă la Limba şi literatura română.

Începând de astăzi, elevii de clasa a VIII-a vor susţine prima probă scrisă din cadrul Evaluării naţionale. În judeţul Iaşi sunt înscrişi 6.106 candidaţi, care vor susţine astăzi proba scrisă la Limba şi literatura română în 181 de centre de examen. De ase­menea, în cadrul acestor probe sunt implicaţi peste 2.500 de profesori, care fac parte din comisii, atât de corectare cât şi de supraveghere a probelor.

Elevii care vor participa astăzi la Evaluarea naţională vor trebui să fie la centrele de examinare la care sunt repartizaţi încă de la ora 8.00 dimineaţă, accesul în sălile de curs fiind posibil doar până la ora 8.30. Durata primei probe scrise din cadrul Evaluării naţionale este de două ore. Astfel, elevii au la dispoziţie intervalul orar 9.00-11.00 pentru a rezolva subiectele propuse de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Următoarea probă va avea loc miercuri, pe data de 21 iunie, elevii urmând să participe la examenul scris la Matematică. Pe data de 22 iunie se desfăşoară proba scrisă la Limba şi literatura maternă, acolo unde este cazul, iar rezultatele vor fi afişate pe data de 26 iunie, până la ora 16.

Elevii nemulţumiţi pot depune contestaţiile în ziua aflării rezultatelor, în intervalul orar 16.00-20.00, în perioada 27-29 iunie urmând ca acestea să fie rezolvate. Rezultatele finale vor fi aflate de către elevi pe data de 30 iunie.

Elevii nu au voie să aibă asupra lor nici un fel de dispozitiv electronic, ziare, reviste sau cărţi. Materialele nepermise în sala de examen vor fi introduse într-un un plic sau o pungă, împreună cu un bilet sau o etichetă pe care se notează numele şi prenumele posesorului, care va fi păstrat până după predarea lucrărilor scrise într-o sală special stabilită pentru depozitarea obiectelor personale, supravegheată de o persoană desemnată de comisia din unitatea de în­văţământ. Aceeaşi regulă se aplică şi pentru cadrele didactice care su­praveghează elevii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.