anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.08.2020

Începe bacalaureatul: 5.000 familii din Iaşi aşteaptă cu înfrigurare ziua de luni

GALERIE
bacalaureat
  • bacalaureat
- +

Peste 5.800 de absolvenţi de liceu din judeţ vor susţine luni prima probă scrisă a bacalaureatului. Astfel, la nivelul judeţului, sunt organizate 41 de centre de exameni, dintre care doar 5 au arondate şi alte unităţi de învăţământ, majoritatea elevilor susţinând testările în şcoala de provenienţă. Cei 5.859 de candidaţi înscrişi la bacalaureat vor susţine luni proba scrisă la Limba şi literatura română, aceştia având obligaţia ca în cursul zilei de duminică să verifice, la avizierul sau telefonic la secretariatul unităţii de învăţământ unde au efectuat înscrierea, care este arondarea, dacă este cazul, şi dacă opţiunile pentru cele trei probe scrise sunt menţionate corect în documentele afişate la unitatea şcolară la care vor susţine probele.

În ceea ce priveşte accesul candidaţilor în sălile de examen, aceasta se realizează, în cazul tuturor probelor, în intervalul orar 7.30-8.30, pe baza cărţii de identitate sau a paşaportului, subiectele urmând să ajungă pe masa candidaţilor la ora 9.00, aceştia având la dispoziţie trei ore pentru rezolvarea exerciţiilor. Ca şi în cazul Evaluării Naţionale, elevii vor fi examinaţi la intrarea în şcoli, iar cei care au temperatura corporală peste 37,3 grade Celsius nu li se va permite accesul, urmând să susţină probele într-o sesiune specială.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru elevii care se află în izolare la domiciliu sau sunt spitalizaţi. La nivelul Municipiului Iaşi, anunţă reprezentanţii Inspectoratului Şcolar, vor fi asigurate pentru elevi, pentru fiecare probă, câte o sticlă de apă plată oferită de Primărie. După susţinerea de luni a probei scrise la Limba şi literatura română, candidaţii pentru diploma de bacalaureat vor susţine miercuri proba obligatorie a profilului, iar vineri proba la alegere a profilului şi a specializării.

Primele rezultate vor fi afişate pe 30 iunie, până la ora 12. În cazul elevilor care nu vor fi primiţi în sala de examen din cauza temperaturii prea mari sau în cazul elevilor aflaţi în carantină sau spitalizaţi din cauza Covid-19, înscrierea pentru sesiunea specială va avea loc în perioada 29 iunie - 3 iulie, urmând ca probele scrise să se desfăşoare în perioada 6-8 iulie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un preşedinte discret

Lucian DÎRDALA

Un preşedinte discret

Nu se pune problema să stabilim, aici, pattern-uri ambiţioase. Se poate, totuşi, observa că preşedinţii Senatului din guvernările dominate de Ion Iliescu au fost politicieni lipsiţi de ambiţia de a controla partidul sau guvernul, acceptând fără obiecţii supremaţia lui Ion Iliescu.

Filmuletul zilei

opinii

Ultima mineriadă (I)

Florin CÎNTIC

Ultima mineriadă (I)

Faptul că la presiunea societăţii civile conducerea DIICOT a hotărât să infirme în mare măsură scandaloasa încercare de muşamalizare făcută de procurorul Doru Stoica arată cât de exploziv este dosarul represiunii din 10 august 2018.

Imagine all the people...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Imagine all the people...

Memoriei lui Philippe Muray (1945-2006)

Efemeride electronice

Ioan MILICĂ

Efemeride electronice

pulspulspuls

Mult iubite Înalpreasfinţite Teo Fan-Fan,

Mult iubite Înalpreasfinţite Teo Fan-Fan,

Cu nespusă sfială ridicăm privirea spre mitra Sfinţiei voastre, convinşi fiind că îndrăzneala ne va fi iertată, iar rostirea noastră păcătoasă va fi aşişderea trecută cu vederea, dacă se va dovedi nevrednică de înalta judecată a Sfinţiei Voastre.

Caricatura zilei

3 AM

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.