anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 05.10.2022

Începe campania de primire a cererilor unice de plată la APIA

GALERIE
ajutoare agricultura
 • ajutoare agricultura
- +

Săptămâna viitoare, mai exact de pe 1 martie, fermierii ieşeni trebuie să-şi depună cererile unice de plată pentru anul 2017, dacă doresc să primească subvenţii în continuare. Campania durează până pe 15 mai, iar de pe 1 iunie, Agenţia de Plăţi şi Investiţii pentru Agricultură (APIA) va demara controlul administrativ privind modalitatea de coordonare a implementării schemelor de plăţi directe şi a ajutoarelor naţionale tranzitorii din agricultură. 

Deoarece în fiecare an, în timpul campaniei de depunere a cererilor se formează cozi în ultimele zile, reprezentanţii APIA doresc să atragă atenţia fermierilor cu privire la acest aspect. „O să trimitem prin poştă acasă la fiecare invitaţii cu data şi ora la care trebuie să se prezinte. Fermierii trebuie să respecte aceste programări, pentru a nu se mai forma cozi şi pentru ca funcţionarii să poată lucra fără probleme. Din experienţa anilor trecuţi, vin toţi pe final de campanie şi e dificil, lucrurile se mai complică. Dacă nu pot veni în ziua respectivă, din anumite motive personale, îi rugăm să anunţe ca să-i putem reprograma. Ar fi mai uşor dacă fermierii ar învăţa să trimită cererile online”, a declarat Sergiu Jităreanu, directorul APIA Iaşi.

Acesta spune că îşi aminteşte că în anul 2007, funcţionarii lucrau în trei schimburi pentru a reuşi să înregistreze toate cererile, ultima tură fiind cea de noapte. Începând cu 15 octombrie, se va efectua plata avansului pentru campania 2017 iar în perioada 1 decembrie 2017 - 31 martie 2018, trebuie realizată plata integrală a subvenţiilor aferente anului de cerere 2017. Potrivit informaţiilor furnizate recent de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru anul 2016, plata finală a subvenţiilor în sectorul vegetal şi zootehnic va debuta în luna martie, în condiţiile în care finalizarea controlului în teren este estimată pentru 15 februarie 2017, după care urmează introducerea rapoartelor de control în sistemul informatic. Potrivit datelor APIA, până la finele lunii ianuarie 2017, APIA a autorizat pe ţară la plată pentru Campania 2016 o sumă totală de 1,068 miliarde de euro, respectiv 4,77 miliarde de lei, din care 896,8 milioane de euro din Fondul European de Garantare pentru Agricultură şi 172,05 milioane de euro din Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală şi Bugetul Naţional.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (II)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (II)

Poveste cu doi înecaţi.

opinii

Mahalaua digitală

Florin CÎNTIC

Mahalaua digitală

Deşi nu prea îmi pierd timpul cu comentariile sterile de pe social media, nu încetez să mă minunez de ticăloşia, prostia delirantă şi reaua credinţă care parazitează până la sufocare opiniile articulate, chiar dacă uneori provocatoare din bula mea, ale lui Dan Alexe, Sorin Ioniţă sau Mădălin Hodor. Când scriam acest text, în urmă cu foarte mulţi ani, credeam că se va atenua în timp cotcodăceala otrăvită a smintiţilor care intervin obraznic şi contondent pe internet. După cum vedem azi, maladia s-a agravat.

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Ioan Alexandru TOFAN

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Aşadar, o lege scurtă şi clară (150 de pagini sau chiar 120 este deja prea mult), generală şi fără elanuri civilizatoare, împreună cu o responsabilitate mare acordată celor care predau şi învaţă. Nu ştiu dacă este soluţia potrivită. Dar măcar ne putem gândi la ea, ca alternativă la începuturile care nu se mai termină ale reformelor din educaţie şi la legile care vor să fie săpate în piatră cu mina de la pix.

Despre copilărie (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre copilărie (I)

Copilăria mea a coincis cu primii ani ai deschiderii „domniei” lui Ceauşescu, când se instaurase o efervescenţă în societatea românească. M-am gândit să povestesc despre perioada aceea, fiindcă este bine să nu uităm învăţămintele de atunci. 

pulspulspuls

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Astăzi vom trece în revistă câte ceva din comportamentul hormonal de vârsta aproape septuagenară a unor dezvoltatori imobiliari din târgul nostru, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.