Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Începe cantonamentul verii

GALERIE
@@cristea-miron-istvan-kovacs-iasi-botosani
  • @@cristea-miron-istvan-kovacs-iasi-botosani
- +

 

 Din Iaşi au plecat ieri doar 18 jucători, opt fiind under 21. Mihalache şi Bădic, accidentaţi, vor rata stagiul de pregătire centralizată. Gallego rămâne la echipă pentru că Bosoi a plecat .Andrei Cristea va trata azi revenirea la Poli

Politehnica Iaşi începe astăzi cantonamentul verii, care se va derula în Turcia. În jurul prânzului, formaţia ieşeană se va deplasa de la Bucureşti la Istanbul, cu avionul, iar apoi cu autocarul la Bolu, unde va avea cartierul general până pe 5 iulie. Lotul care a plecat ieri, cu autocarul, din Iaşi spre Capitală, era extrem de subţire: doar 18 jucători, între care opt under 21, Ştefan Tîrnovanu, Alex Negrea, Vlad Danale, Francisc Cristea, Mario Pipoş,Ionuţ Rusu, Mihai Armeanu, Sabin Moldovan, ultimii trei cu şanse reduse de a rămâne în lot, şi doi încă nelegitimaţi, Florian Loshaj şi Alessio Carlone. Ceilalţi zece fotbalişti care vor lucra în Turcia sunt: Denis Rusu, Alberto Cobrea, Adrian Gallego, Cosmin Frăsinescu, Marius Chelaru, Ionuţ Panţîru, Joao Teixeira şi Laurenţiu Rus. Nici ultimul nu este sigur dacă va rămâne în continuare, contractul său fiind până pe 30 iunie.

Gallego va continua la Poli ca urmare a faptului că Gabriel Bosoi a preferat să plece în Italia, unde munceşte de mai mult timp soţia lui. Rămasă fără niciun alt fundaş dreapta în lot (în viziunea noii conduceri tehnice, Rus e închizător), Politehnica i-a prelungit pe un an contractul spaniolului care dezamăgise sezonul trecut. În schimb, Gallego a fost de acord cu un salariu lunar net mai mic, 2 500 de euro în loc de 3 500 de euro cât a avut în stagiunea precedentă. Şi mai mare a fost reducerea în cazul lui Cobrea, care a revenit la antrenamentele echipei după exilul din iarnă. Portarul, care putea să stea pe tuşă şi să încaseze încă un an un salariu de 5 000 de euro pe lună, a fost de acord cu o micşorare cu 2 000 de euro a retribuţiei lunare. În ceea ce-l priveşte pe Platini, Iaşul pare că a renunţat la el după ce ultima pretenţie salarială a mijlocaşului aflat la final de contract a fost de 7 000 de euro. O altă plecare, dar sub formă de împrumut, este cea a portarului Teodor Axinte. Revenit de la Energeticianul, Teodor Axinte va juca în sezonul viitor tot în eşalonul secund, la FC Argeş.

La ora actuală, cel mai mare salariu lunar din lot îl au Frăsinescu şi Ovidiu Mihalache, fiecare cu 4 000 de euro. Mihalache va rata cantonamentul, la fel ca Narcis Bădic, din cauza unor accidentări. Bădic va merge în această săptămână în Germania, pentru un control amănunţit. Frăsinescu şi Mihalache au însă şanse minime de a rămâne în fruntea topului salariilor deoarece astăzi este aşteptat în Iaşi Andrei Cristea. Nemaifiind dorit la CSU Craiova, unde s-a transferat la începutul acestui an, Cristea va trata revenirea la Poli. Dorit la echipă de primarul Iaşului, Mihai Chirica, agreat de actuala conducere tehnică, atacantul în vârstă de 35 de ani şi-a dat acordul verbal pentru a reveni în Copou. Discuţiile iniţiale salariale au fost legate de păstrarea retribuţiei lunare pe care fotbalistul o avea înainte de plecarea la Craiova, 6 000 de euro. În plus, pentru a-l convinge să renunţe la salariul aproape dublu pe care îl avea în Bănie, unde ar fi fost însă trimis la echipa a doua în acest sezon, şefii Politehnicii i-au dat asigurări lui Cristea că va avea un post de conducere în cadrul clubului din sezonul viitor. Acest lucru ar putea fi stipulat în noul contract. Dacă va semna cu Poli, Cristea va pleca imediat spre Turcia. La Bolu va ajunge în această săptămână şi Alexandru Zaharia, un alt jucător under 21, a nu se confunda cu fotbalistul care venise de la Juventus Bucureşti, care a ratat plecarea pentru că nu avea paşaport.

În Turcia, unde se speră a ajunge şi alţi jucători în această săptămână, stafful iniţial al Politehnicii conţine 12 persoane: Marius Onofraş (team-manager), Mihai Teja (antrenor principal), Costel Pană (antrenor secund), Benone Dohot (antrenor de portari), José Luis Tirado Schneider (preparator fizic), Ciprian Niţă (metodist), Eugen Moroşan (medic), Gheorghe Timofte (fizioterapeut), Marius Mereu (maseur), Nicolae Michilin (maseur), Gheorghe Ungheanu (magaziner), Emi Isac (cameraman).

În cantonament, Politehnica va susţine cinci meciuri amicale.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri