Începe cel mai mare festival studențesc din România. Vor fi concursuri, spectacole și petreceri în aer liber

miercuri, 22 mai 2024, 03:19
3 MIN
 Începe cel mai mare festival studențesc din România. Vor fi concursuri, spectacole și petreceri în aer liber

La Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) începe o nouă ediție a celui mai mare festival studențesc din România găzduit de o instituție de învățământ superior. 

De astăzi, în cadrul Zilelor Campusului „Tudor Vladimirescu” vor fi organizate jocuri în aer liber, zeci de concursuri cu premii, cursuri de capoeira, cursuri de autoapărare, spectacole de teatru în aer liber și petreceri tematice.

 

Ce se întâmplă la Festivalul Studenților 2024

 

Festivalul nu se abate nici în acest an de la evenimentele care au devenit tradiție. Prin urmare, începerea ediției include și evenimentul obișnuit, intitulat ,,Cross TUIASI”, în cadrul căruia sute de studenți și cadre didactice participă la o cursă pe un traseu stabilit printre căminele campusului. Scopul principal este de a încuraja mișcarea și un stil de viață sănătos, însă cei care aleargă în cele mai creative costume vor putea câștiga unul din multele premii oferite de sponsorii și partenerii universității la finalul evenimentului.

Festivalul Campusului „Tudor Vladimirescu” se desfășoară ca un festival în aer liber, având un spațiu cu mâncare și băuturi răcoritoare disponibile în patru puncte de vânzare. Ca și în anii anteriori, centrul atenției la festival  este zona căminelor T9-T10-T11, unde se vor desfășura diverse activități la care pot lua parte studenții TUIASI, în cadrul evenimentului „Garden Party”, organizat în colaborare cu ,,Viață de Student”.

Mai mult, deoarece evenimentul se suprapune și cu finala UEFA Europa League, care se va disputa astăzi, 22 mai, între echipele Atalanta şi Bayer Leverkusen, instituția organizează o vizionare a meciului în aer liber, pe un ecran de 4,5 x 2,5 metri. Tot astăzi, în prima zi de festival, se remarcă și o nouă apariție în cadrul Zilelor Campusului „Tudor Vladimirescu”: o competiție de Beer Pong, la care s-au putut înscrie până la 128 echipe mixte (băiat + fată), câștigătorii urmând a fi premiați.

În plus, universitatea extinde iarăși un sprijin, în cadrul Zilelor Campusului „Tudor Vladimirescu”, către elevii din comunitățile defavorizate.

Joi, 23 mai, 500 de elevi din Moldova vor participa la un program la Iași unde vor experimenta o zi obișnuită din viața unui student la facultatea de inginerie sau arhitectură. TUIASI va transporta elevii de la școală la campus și înapoi, aceștia vor merge la toate evenimentele festivalului cu studenții, vor lua masa la cantină, vor asista la prezentarea facultăților Politehnicii ieșene și vor putea vizita laboratoarele universității.

Printre activitățile programate pentru joi în campus se înscrie și un spectacol de teatru în aer liber, prezentat de artiștii de la Ateneul Național din Iași, dar și cursuri de capoeira. Membrii echipei de la Serviciul de Acțiuni Speciale al Inspectoratului Județean de Poliție Iași se vor angaja în prezentări și vor oferi, de asemenea, lecții de auto-apărare. La ora 20:00, Gașca Chitară Grozăvești va urca pe scena special amenajată, iar la ora 21:00 va fi rândul trupei „Carla’s Dreams” să-i încânte pe studenți.

Vineri, 24 mai, festivalul va continua cu două petreceri tematice. „Flashback Party” va fi destinat profesorilor și absolvenților universității, cu tema „Back to the ’80s în atmosfera retro ,,Tudorului”, începând cu ora 21:00. De asemenea, va avea loc și Neon Madness Party – Colorful Campus, în parteneriat cu „Sesiunea de Noapte”, cea mai mare petrecere studențească în aer liber, începând cu ora 23:00. Ambele vor fi organizate în campus, în parcul dintre căminele T9-T10-T11.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii