Începe Conferinţa Internaţională a Şcolii Doctorale, la Politehnica ieşeană
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Începe Conferinţa Internaţională a Şcolii Doctorale, la Politehnica ieşeană

GALERIE
Politehnica ieşeană
  • Politehnica ieşeană
- +

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) va fi, în perioada 19-21 mai, gazda celei de-a IV-a ediţii a Conferinţei Internaţionale a Şcolii Doctorale, conferinţă ce a devenit o manifestare de tradiţie dedicată studenţilor doctoranzi. Evenimentul are drept scop asigurarea unui cadru optim pentru comunicarea rezultatelor cercetării desfăşurate de către doctoranzi, cât şi schimbul de idei şi iniţierea de noi colaborări.

Manifestările se desfăşoară pe parcursul a trei zile, urmând să fie prezentate lucrări în cinci paneluri cu scopul de a scoate în evidenţă noutăţile din domeniile asociate celor 13 domenii doctorale de la TUIASI. Anul acesta s-au înscris un număr mare de persoane, fiind aproape 250 de participanţi. „Am observat de la o ediţie la alta creşterea interesului studenţilor doctoranzi pentru eveniment. Evenimentul a luat amploare an de an, plecând de la 41 de lucrări prezentate în 2018 şi crescând către 82 în 2019. Lucrările primite evidenţiază interesul crescut al studenţilor doctoranzi pentru colaborare, schimb de idei, mai ales în această perioadă grea pentru desfăşurarea activităţilor de cercetare. Tematica abordată este una extrem de diversificată, pornind de la cercetări experimentale, numerice sau analitice în domenii de nişă şi ajungând către domenii de graniţă între diferite ramuri ale ingineriei”, a declarat prof. univ. dr. ing. Alina Minea, director al Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat (CSUD) de la TUIASI.

Potrivit organizatorilor, conferinţa are ca scop crearea de legături între domeniile doctorale de cercetare, dar şi încurajarea inovării prin colaborarea interdisciplinară sau orientarea către internaţionalizare. Prezentările vor putea fi atât în engleză, cât şi în română.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Italia sau Finlanda?

Nicolae GRECU

Italia sau Finlanda?

Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

Îndemnuri de la Maica Siluana

pr. Constantin STURZU

Îndemnuri de la Maica Siluana

Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

Perspectivă inversă

arh. Ionel OANCEA

Perspectivă inversă

O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

pulspulspuls

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.