anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Începe Festivalul Internaţional al Educaţiei! Vezi harta evenimentelor

GALERIE
axa FIE
 • axa FIE
- +

Timp de 10 zile, în perioada 14 - 23 iunie 2013, Iaşul îşi va deschide larg porţile pentru a găzdui, în premieră, cel mai amplu proiect cultural-educaţional din România: Festivalul Internaţional al Educaţiei! Va fi un festival exploziv, plin de culoare şi spectacol, un concept nou şi modern, unic în România, care va promova educaţia, cultura şi arta în aer liber şi, mai ales, „educaţia prin entertainment“. Organizatori: Asociaţia PROEVENT şi Primăria Iaşi.

Programul primei ediţii FIE Iaşi va pune în valoare axa cultural-educaţională a oraşului - Axa FIE Iaşi: Rond Agronomie - Rond Fundaţie - Strada Lăpuşneanu - Piaţa Unirii - Bulevardul Ştefan cel Mare - Piaţa Palatului Culturii.

Calendarul FIE

Festivalul Internaţional al Educaţiei cuprinde şase secţiuni principale - Muzică, Teatru, Arte Vizuale, Carte, Conferinţe, Fringe şi o serie de evenimente unice de amploare - „Ziua Absolventului“, „Dansează cu Noi!“, „Serile FIE“.

Gala FIE, dedicată excelenţei în Educaţie, va deschide festivalul, iar Gala „Clasic 300“, concertul anual în aer liber susţinut de orchestra şi corul Filarmonicii de Stat „Moldova“, va reprezenta apogeul manifestărilor culturale marca FIE.

Gala FIE

Festivalul Internaţional al Educaţiei Iaşi îşi deschide porţile pe 14 iunie, cu Gala FIE, dedicată Excelenţei în Educaţie. Evenimentul, organizat în parteneriat cu universităţile publice ieşene, cu Academia Română - Filiala Iaşi şi cu Inspectoratul şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, se va desfăşura la Teatrul Naţional.

În cadrul Galei, va avea loc Ceremonia de acordare a Premiilor de Excelenţă FIE, prin care vor fi recunoscute în mod public implicarea şi rezultatele deosebite în educaţie ale unor membri ai comunităţii. Vor fi acordate două premii de către ISJ Iaşi, cinci premii de către universităţile ieşene, un premiu de către filiala ieşeană a Academiei Române, şi premiile Board-ului FIE: Premiul pentru Educaţie în Limba Română şi Marele Premiu FIE. Acesta din urmă va fi înmânat de Lordul David Trimble, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, prezent la Gală.

Peste 500 de personalităţi marcante ale vieţii publice naţionale şi internaţionale.

Evenimentul se va încheia cu un spectacol extraordinar dedicat educaţiei ieşene şi valorilor oraşului, susţinut de Opera Naţională Română Iaşi.
 

CITEŞTE ŞI:

Să FIE muzică!

Să FIE dans!

Să FIE conferinţe!

Să FIE Fringe!

Să FIE teatru!

Să FIE carte!

 

Nu ţi-ai cumpărat încă bilet? Află preţurile aici!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.