anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Începe FILIT. Cele mai multe manifestări vor fi la Casa Muzeelor

GALERIE
filit
  • filit
- +

Cele mai multe manifestări culturale vor avea loc în aer liber, la Casa Muzeelor.

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi se va desfăşura săptâmâna aceasta, spre deosebire de anii anteriori, aceasta fiind însă una mult mai restrânsă, din cauza pandemiei de Covid-19. Astfel, în perioada 30 septembrie - 4 octombrie, va avea loc o ediţie specială, „sub semnul continuităţii” după cum precizează reprezentanţii Muzeului Naţional al Literaturii Române Iaşi.

Cele mai multe manifestări culturale vor avea loc în aer liber, la Casa Muzeelor de pe strada Vasile Alecsandri nr. 6. Prima zi a festivalului, miercuri, este dedicată poetului Emil Brumaru. În deschidere, va avea loc vernisajul expoziţiei „Dulapul îndrăgostit”, după care publicul este invitat la o discuţie despre poet moderată de către Bogdan Creţu, invitaţi fiind Liviu Antonesei şi Alexandru Călinescu. Seara, de la ora 20, va avea loc lansarea volumului „Să fim anonimi ca dovlecii. Poveşti cu Emil Brumaru”, publicat la Editura Muzeelor Literare din Iaşi, urmată de proiecţia filmului „Zidul lui J.O.”. În încheiere, cei prezenţi sunt invitaţi la o discuţie între Matei Bejenaru şi Doris Mironescu, moderată de Radu Cucuteanu.

În următoarele zile vor avea loc ateliere de lectură, dezbateri, lansări de carte şi discuţii cu teme literare, dar şi lecturi publice, un maraton de poezie sau discuţii dedicate cluburilor de lectură. Programul complet poate fi consultat pe site-ul evenimentului. În ceea ce priveşte regulile de protecţie, organizatorii au realizat o listă strictă. Astfel, pe lângă obligaţia de a purta mască şi de a păstra distanţarea fizică faţă de ceilalţi participanţi la festival, organizatorii îi roagă pe ieşeni să respecte marcajele din zona evenimentelor, să respecte limita de locuri impusă şi să nu participe la manifestări dacă prezintă simptome ale îmbolnăvirii cu Covid-19. Totodată, cei care doresc să participe la evenimente sunt atenţionaţi că nu li se va permite accesul dacă refuză termoscanarea sau purtarea măştii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL nu poate guverna fără PSD

Cosmin PAȘCA

PNL nu poate guverna fără PSD

Nu este exclus ca, pe fondul unui dezinteres masiv la urne, PSD să obţină un număr de mandate sensibil mai mare decât cel estimat pe baza voturilor de la locale. Şi atunci nici „mama” alianţei cu USR PLUS, PMP şi UDMR nu va oferi PNL liniştea necesară să guverneze.

Filmuletul zilei

opinii

Transformare

Codrin Liviu CUȚITARU

Transformare

„Laa instaanţăă meelg cuu aaltceevaa. Suusţiin căă m-aauu deesnaaţiioonaaliizaat ceeii dee laa LLS, puunâânduu-măă săă fuumeez... Aam şii dooveezii. Mii-aauu daat naarghiileeaa, aauu făăcuut aapooii seelfiiuulii şii auu puus poozeelee pee Facebook cuu coomeentaaliiuul - S-aa tuulciit chiineezooiiuul! M-aauu moodiifiicaat deecii. M-aauu deesnaaţiioonaaliizaat. Veezii tuu, Coodliinee, îînvăăţâând eeuu loomâânaa, aam deescoopeeriit şii cuum săă fiiuu hooţ, ceeaa cee ee biinee.” N-am mai ştiut ce să adaug. Am rămas plost.

Din corola de minuni a creierului - Memoria

Bogdan ILIESCU

Din corola de minuni a creierului - Memoria

„Without memory, there is no culture. Without memory, there would be no civilization, no society, no future.” Elie Wiesel

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

pulspulspuls

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Pe la sfârşitul anilor 90, Mircea Dinescu a făcut valuri printr-o afirmaţie la adresa şefului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, un profesor universitar care frecventa asiduu diverse conferinţe internaţionale, în pofida faptului că nu prea stăpânea limbile străine. 

Caricatura zilei

Chef

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.